Connect with us

Vijesti

Svjetski fenomen: vidi naopačke!

Objavljeno

-

[quote]Bojana Danilović iz Užica znanstveni je fenomen. Ona vidi – naopačke! Ne zna što je gore, što dolje, niti gdje je lijevo, a gdje desno…[/quote]

Bojana Danilović ima 28 godina, radi u gradskom uredu u Užicama u nabavi uredskog materijala. Ona svijet vidi – naopačke! No, ne kao što svi misle – ljudi koje vidi ne hodaju na glavi, niti ona hoda po stropu.

Ona je fenomen u prostornoj percepciji, ne zna što je gore, što dolje, niti gdje je lijevo, a gdje desno. Može čitati i pisati samo naopako, zato su joj na radnom mjestu morali nabaviti poseban program kako bi joj ekran bio okrenut naopako.

”Naša programerka je za mene pronašla program rotiranja, tako da i ja mogu raditi. Kod kuće imam desktop okrenut naopako”, rekla je Bojana ekipi Provjerenog.

Iako je proučavaju stručnjaci s američkog Harvarda i Massachusetts Institute of Technology proučavaju posljednjih 10 godina, i dalje nemaju odgovor kako Bojana zapravo vidi svijet. Znaju samo da Bojana slova i brojke vidi okrenute za 180 stupnjeva.

Bojana se često u rodnom gradu zbog svog fenomena izgubi, a školovanje pamti kao grozno razdoblje jer joj nitko nije vjerovao da ne može čitati i pisati kao svi mi, već na posve drugačiji način.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari

Oglas