Connect with us

Kronika

Na autocesti Rijeka – Zagreb poginula dvojica radnika HAC-a

Objavljeno

-

Foto: Hina / arhiva

U prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu ujutro na autocesti Rijeka – Zagreb, između tunela Podvugleš i Čardak, poginula su dvojica radnika Hrvatskih autocesta (HAC) na koje je u zaustavnoj traci udarilo teretno vozilo.

Prometna nesreća dogodila se po završetku radnog zadatka i pripreme ophodarskog vozila za odlazak s lokacije. Kako navodi HAC, došlo je do naleta teretnog vozila na radnike i ophodarsko vozilo koje je bilo na zaustavnoj traci i propisno obilježeno.

“Točan uzrok nesreće znat ćemo po okončanju izvidnih radnji nadležne policijske uprave”, naveli su.

Iz HAC-a izražavaju duboko žaljenje zbog ovog tragičnog događaja, a obiteljima djelatnika izražavaju sućut. HAK javlja da je na toj dionici prekinut promet.

“Ovim putem apeliramo na sve korisnike da se pridržavaju postavljenih ograničenja te da svoju vožnju prilagode uvjetima na cesti. Ponavljamo da su brzina, umor i nepažnja najčešći uzroci prometnih nesreća. Mislite na svoje bližnje, ali i bližnje drugih vozača kao i radnika koji rade na održavanju autocesta”, priopćio je HAC.

“Molimo za razumijevanje u ovom teškom trenutku za obitelji naših djelatnika, kao i za našu tvrtku”, dodaje se.

Iz HAC-a su također izvijestili kako je promet na tom dijelu autoceste u smjeru Zagreba u prekidu, i to između čvora Ravna Gora i Vrbovsko te se preusmjerava na obilazni pravac čvor Ravna Gora (A6) – Ž5034 – D42 – čvor Vrbovsko (A6).

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari