Connect with us

Istaknuto

TIHOMIR DUJMOVIĆ: Zašto u anketama više ne vidimo male lijeve – ORaH, Josipovića, Živi zid?

Objavljeno

-

Posljednjih tjedana u velikim istraživanjima agencija za istraživanje javnog mišljenja gotovo da i nema malih lijevih stranaka kao što su OraH Mirele Holy, Naprijed Hrvatska – Progresivni savez Ive Josipovića, Živi zid Ivana Pernara i Ivana Vilibora Sinčića. U rezultatima Ipsos Pulsa i Promocije Plus rijetko vidimo i IDS, a i Bandića, koji se voli deklarirati kao veliki socijaldemokrat.

[ad id=”68099″]

Uzmemo li u obzir i galamu koja se digla oko HTV-a zbog nepozivanja Holy, Bandića i Živog zida na završno sučeljavanje u petak, postavlja se pitanje krije li se iz svega zapravo utjecaj vladajuće garniture na čelu sa Zoranom Milanovićem, s ciljem eliminiranja svih protivnika na lijevom političkom bloku.

Politički komentator Tihomir Dujmović za direktno.hr kaže kako anketama ”toliko duboko ne vjeruje, da ga ništa više i ne čudi”.

”Činjenica je da su anketne agencije, sve osim 2×1 komunikacija toliko dramatično fulale zadnja četiri izborna ciklusa, da me njihov ponovni inženjering više ne bi čudio. Vidi se da se moć Milanovićevog PR savjetnika Alexa Brauna prostire dosta široko, jer je receptura Brauna upravo da se taj model suzi na SDP”, kaže nam Dujmović.

”Mislim da se u tom kontekstu događaju ovakve relacije i sad ćemo vidjeti kako će se ponašati u petak kad će se izaći sa zadnjim anketama. Pretpostavljam da će, kako bi umirili svoju publiku, ankete u petak govoriti o skromnoj prednosti HDZ-a, od 1-2 mandata, iako stvari ustvari stoje sasvim drugačije”, zaključuje Dujmović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari