Connect with us

Intervju

Tko je Ivan Vilibor Sinčić? Donosimo biografiju ‘autsajderskog’ kandidata

Objavljeno

-

Javnosti relativno nepoznat predsjednički kandidat aktivist je udruge Živi zid s kojom je aktivno sudjelovao u brojnim sprečavanjima deložacije

ivan
Uz Ivu Josipovića, Kolindu Grabar Kitarović i Milana Kujundžića u utrci za Pantovčak sudjelovat će i 25-godišnji Ivan Vilibor Sinčić, javnosti relativno nepoznat aktivist udruge Živi zid s kojom je aktivno sudjelovao u brojnim sprečavanjima deložacije.

Na zahtjev Večernjeg lista za njegovom biografijom, iz Živog zida su nam odgovorili da je ”Ivan Vilibor Sinčić 25-godišnji inženjer elektrotehnike iz Karlovca i istaknuti član političke stranke Živi zid.”

– U četiri godine aktivizma i političkog rada kreirao je i aktivno kao organizator sudjelovao u mnogim akcijama i inicijativama usmjerenim protiv političkih elita i njihove samovolje. Još u veljači 2011. godine bio je jedan od suorganizatora prosvjeda protiv Vlade HDZ-a, a od 2012. godine organizira i koordinira radom Živog zida, organizacije koja aktivno sprečava deložacije građana koje banke, korumpirano pravosuđe i država izbacuje na ulicu. U nepune tri godine rada zajedno sa Živim zidom uspio je spriječiti više od stotinu zakazanih deložacija građana, a zbog svojih političkih djelatnosti pet puta je privođen. Aktivno surađuje s mnogim udrugama za zaštitu ljudskih prava i aktivističkim organizacijama. Sudjelovao u nekoliko aktivističkih akcija na organizaciji referenduma za zabranu deložacija iz jedinog doma, zabrane rasprodaje državne imovine i sl. Osim političkog djelovanja, Ivan Sinčić aktivno se bavi i organskom poljoprivredom te obnovljivim izvorima energije u kojima vidi tehnološki temelj svijeta koji će svakom čovjeku pružiti slobodu, besplatnu energiju, očuvan okoliš i istinska prava čovjeka – poručuju iz Živog zida.

– Prije tri godine okupili smo se u udrugu da bismo pomogli osobama koje ovaj sustav uništava, onima kojih nema u medijima. Shvatili smo da politička platforma bez aktivizma ne prolazi – kazao je Sinčić za N1.

– Sadašnje političke stranke nastale su raspadom većih stranaka iz prošlosti. To su ljudi iz istog legla – rekao je Sinčić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari