Connect with us

BiH

U Federaciji BiH bez posla ostalo 21.360 ljudi

Objavljeno

-

Direktor Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine Šerif Isović, prilikom današnjeg obraćanja javnosti predstavnika federalnih institucija kazao je kako je od početka pandemije pa do danas broj zaposlenih u FBiH manji za 21.360 zaposlenika.

-Zaposlenici porezne uprave u razdoblju za 23 radna dana obradili su 28.551 odjavu zaposlenika ili 7.235 prijava zaposlenika, tako da sa jučerašnjih danom, nažalost, mi u Federaciji imamo smanjenje broja zaposlenika od 21.360 – kazao je Isović.

Naglasio je kako zposlenici Porezne uprave u ovim teškim vremenima i u reduciranom broju uspijevaju odgovoriti na ključni zadatke koje se pred njih stavljaju u ovom vremenu.

– Porezna uprava primenjuje sve mjere Vlade FBiH i kriznih stožera, prije svega u smislu zaštite zaposlenika Porezne uprave, zaštite poreznih obveznika i svih građana koji eventualno imaju potrebe da borave u Poreznoj upravi. Od 1.246 zaposlenika koji su trenutno zaposleni u Poreznoj upravi nitko nije pozitivan na koronavirus iako smo na samom početku pandemije imali izolaciju dvije porezne ispostave iz razloga što je u tim ispostavama boravile stranke, odnosno porezni obveznici koji su bili pozitivni na virus – kazao je Isović.

Dodao je kako Porezna uprava ima dvojaku ulogu. Prva njezina uloga je da je racionalno efikasna u prikupljanju javnih prihoda i s druge strane da bude kvalitetan, dobar i brz servis poreznim obveznicima.

– Porezna uprava je reducirala komunikaciju s poreznim obveznicima, na način da svu komunikaciju obavlja isključivo elektronski pute, putem faxa i emaila i na sve zahtjeve poreznih obveznika odgovara na taj način. Zaposlenici Poreznih uprava svakodnevno prate i analiziraju naplatu javnih prihoda, promet preko fiskalnih uređaja i jedinstveni sistem odnosno prijave i odjave radnika – kazao je Isović.

Istaknuo je kako se kontinuirano prati i javljanje fiskalnih uređaja na server Porezne uprave i vrši analiza rada svih poreznih obveznika.

– U našem sustavu nadziremo oko 83.000 fiskalnih uređaja i već smo prepoznali određen broj poreznih obveznika koji će biti prioritetno kontrolirani u narednom razdoblju – kazao je Isović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari