Connect with us

Pregled

U helikopteru HRZ-a rodila se djevojčica

Objavljeno

-

U helikopteru Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva u četvrtak rano ujutro rodila se djevojčica tijekom hitnoga medicinskog leta s otoka Brača, priopćeno je iz Ministarstva obrane (MORH).

Majka i djevojčica, koja se rodila u 4,45 sati, netom prije slijetanja helikoptera na helidrom KBC-a Split na Firulama, su dobro, a sretnom trenutku porođaja svjedočila je posada Eskadrile transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze u sastavu: kapetan natporučnik Sebastijan Trepšić, kopilot natporučnik Tomislav Barbir te tehničar letač nadnarednik Zdenko Kačarić.

Kapetan posade natporučnik Trepšić kazao je kako se sve odvijalo vrlo brzo, budući da sam let s otoka Brača traje 10-ak minuta.

“Sve je proteklo bez komplikacija, majka i djevojčica su dobro i to je za letačku posadu bio najljepši završetak dežurstva. Prekrasan je to osjećaj koji pamtite cijeli život. To je ono što čini ljepotu letenja i ovog poziva, jer osim humanih misija spašavanja ljudskih života u prilici smo svjedočiti i rađanju jednog novog života“, rekao je Trepšić. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas