Connect with us

Najave

U slavu velikana – Nakon 75 godina podići će spomenik Frani Tenti u Splitu

Objavljeno

-

Danas se navršilo 75 godina od mučeničke smrti mladića Frane Tente. Frane Tente bio je hrvatski rodoljub i domoljub koji se nije ustručavao u najvećem mraku jugoslavenskog terora izvjesiti hrvatsku trobojnicu na Marjanu, piše Domovinski pokret Splitsko-dalmatinske županije.

Ljudi poput Frane Tente najdragocjenije su što neki narod ima. Oni su nacionalna savjest, lučonoše slobode koji ne dopuštaju da se nacionalna iskra i ponos ugase u nekom narodu. Kada bi ova država zaista bila nacionalna država hrvatskog naroda onda bi Frani Tenti, ali i njegovim prijateljima koji su sudjelovali u akciji postavljanja hrvatske zastave na Marjanu, bio podignut spomenik nasred Rive.

Međutim, živimo u državi u kojoj se podižu spomenici onima koji su pljuvali po hrvatskoj državi, narodu i povijesti.

Živimo u državi koja jednoga Zvonka Bušića klasificira kao teroristu, živimo u državi koja prezire svoju povijest i borce za slobodu vlastitog naroda….No, doći će i dolazi vrijeme u kojem će sve u ovoj državi sjesti na svoje mjesto, a Frane Tente u nacionalni panteon velikana uz bok najvećim imenima hrvatske mučeničke povijesti.

Delegacija Domovinskog pokreta danas je kod murala Frane Tente u Vukovarskoj ulici zapalila svijeće i prisjetila se žrtve ovog prešućenog mučenika. U narednim godinama počast Frani Tenti odavat će se kod njegova spomenika.

Njegova žrtva na najbolji mogući način oslikava narav totalitarnog komunističkog režima

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas