Connect with us

Politika

Ukidanje županija – unitarizacija i podvala stvaranja “Male Juge”

Objavljeno

-

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda zabrinut je zbog nedostatka volje političkog Sarajeva za riješenje statusa Hrvata u BiH. Ističe kako su Hrvati konstitutivan narod i svi trebaju raditi na ravnopravnosti ostvarenoj u realnom životu.

On je za “Večernji list” rekao kako su HNS i HDZ pokrenuli konkretne aktivnosti i kako će učiniti sve kako bi se za popis stanovništva angažirali svi – kako bi se prijavilo što je moguće više ljudi, jer će od tih rezultata zavisiti brojni procesi u budućnosti BiH.

Podvala pod krinkom “ušteda”

Na pitanje je li rješenje za uštede u Federaciji BiH ukidanje županija, Bevanda je odgovorio kako to nije točno, jer u Vladi FBiH imaju dva neustavna ministarstva gdje se mogu načiniti uštede.

“Stručnjaci su rekli kako bi se reformom uštedjelo 17 milijuna KM. Zbrojite samo što potroše ta dva ministarstva i vidjet ćemo kako je to puno veći iznos”, rekao je Bevanda i dodao kako je cilj prijedloga za ukidanje županija “unitarizirati sve, ukinuti nadležnosti na štetu Hrvata i opet stvoriti malu Jugu”.

Dnevnik.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari