Pratite nas

Komentar

UOZBILJIMO SE, KRAJNJI JE TRENUTAK!

Objavljeno

na

Kroz cjelokupnu ljudsku povijest nastajala su i nestajala carstva i države. Engleski povjesničar i pisac Edward Gibbon (1737. Putney – 1794. London) nakon putovanja u Rim 1764. god. zadivljen samim Rimom i rimskim imperijem počinje proučavati razloge propasti Rima pa tako u periodu od 1776. – 1788. izdaje 6 svezaka pod naslovom „Slabljenje i propast Rimskoga carstva“ („The History of the Decline and Fall of the Roman Empire“). U toj svojoj knjizi koja još i danas predstavlja remek-djelo povijesne znanosti navodi 5 razloga koji su uvjetovali raspad Rimskog carstva smatrajući kako je kršćanstvo ipak bilo osnovni uzrok.

Ti razlozi su:
1. Slom obiteljske strukture,
2. Slabljenje osjećaja osobne odgovornosti,
3. Preveliki porezi i uplitanje države u gospodarstvo,
4. Traženje užitaka koji su postali sve više hedonistički, nasilni i nemoralni,
5. Slabljenje religije.

Dubljim razmišljanjem o tim razlozima utvrdit će te kako svaki od njih može djelovati samostalno ali i uzrokovati nastajanje svih ostalih razloga, čineći tako destrukciju neminovnom i vrlo snažnom. Drugim riječima zbog navedenih razloga Rimsko carstvo nije imalo šansu opstati. Još dubljom analizom doći ćete do zaključka kako navedeni razlozi ne vrijede samo za Rimsko već i za druga carstva te države koje su nastajale i nestajale.

Predstavljaju li ti razlozi i danas preduvjet za razaranje puno modernijih država nego što su to bile tijekom 18, 19. i 20. stoljeća? Sasvim sigurno da.

No pozabavimo se aktualnom situacijom u Hrvatskoj. Pokušajmo te Gibbonove uzroke destrukcije društva, stare 256 godina, analizirati u okvirima današnje situacije u Hrvatskoj.
Statistika kaže kao svaki treći brak okončava razvodom čime dolazi do razaranja obitelji koja predstavlja osnovu društva. Poduzeća propadaju i nitko nije kriv. Porezi, prirezi i fiskalni nameti uništavaju obrtništvo, a naročito radnika koji s mizernom plaćom jedva preživljava. Narcisoidni političari prepuni hedonizma brinu jedino o sebi i nemaju senzibilitet za one koji im stvaraju dohodak. Jedina razlika između nas i Rimskog carstva je u tome što je kršćanstvo srušilo bezbožni Rim, a u našem slučaju održalo hrvatski nacionalni identitet i obnovilo Hrvatsku državu.

Kroz ovih nekoliko natuknica dodirnuli smo sve razloge pada Rimskog carstava pronalazeći njihovo egzistiranje i u hrvatskom društvu. Dok ste čitali te razloge vjerojatno ste odmah i sami našli čitav niz njihovih povezanosti s našim društvom pa ih tako više neću obrazlagati.
Bilo bi dobro kad bi lista negativnih faktora ostala samo na ovih pet no nažalost imamo i mi nekoliko svojih specifičnih faktora destrukcije društva, koji usput rečeno nisu auto-generirani već su dio sotonskog plana, a to su:

1. Uništenje morala,
2. Legalizacija zla (prostitucije, droge, isto-spolnih „brakova“ i abortusa,
3. Nepotizam, korupcija i lopovluk,
4. Mržnja svega što je Hrvatsko i izdaja nacionalnih interesa,
5. Lažna povijest i nakaradna ideologija na kojoj se bazira obrazovni program (kurikulum).
Sve počinje i završava s moralom koji štiti istinu, čast i poštenje.

Ako svakodnevno gledate TV Dnevnik i slušate vijesti vjerujem da ste uočili kako dvije trećine vijesti nisu ništa drugo do crna kronika. Udarne vijesti su o krađama, korupciji, nepotizmu, prevarama, ubojstvima i propadanju gospodarstva.

Sve su to posljedice izrazito niskog morala na čijoj se daljnjoj destrukciji djeluje putem napada na katoličku crkvu kao moralnu vertikalu koja je jedina ostala na braniku hrvatskog nacionalnog identiteta. Izdajice hrvatskih nacionalnih interesa teže legalizaciji zla (prostitucije, droga, isto-spolnih zajednica i abortusa) skrivajući se pod krinkom liberalizma i naprednosti. Sve ono što se do jučer smatralo nastranošću i bolesnim danas se želi prikazati prirodnim i naprednim, a ono stvarno prirodno želi se poistovjetiti nazadnošću pridajući mu epitet konzervativizma.

Nedostatak monetarne vlasti dezorijentirao je i tako slabo i siromašno gospodarstvo, a otvorio vrata lopovluku i sivoj ekonomiji. Nestanak radnih mjesta uvjetovao je odlazak radne snage u inozemstvo pokušavajući tako spasiti obitelji ili izvući se iz dužničkog ropstva u koje su većinom upali raspadom gospodarstva. Broj blokiranih na dan 31. 7. 2018 iznosio je oko 325.000 da bi na dan 31. 10. 2019. iznosio oko 245.000 no do smanjenja tog broja nije došlo zbog oporavka gospodarstva već zbog odlaska u inozemstvo trbuhom za kruhom. Činjenice su da posla nema, plaće su mizerne, a zaposleni nemaju nikakvu sigurnost.

Kako očekivati stvaranje novih obitelji i bolji natalitet u takvoj neimaštini i ekonomskoj nesigurnosti. Stopa prirodnog prirasta stanovništva u 2018. u Republici Hrvatskoj bila je negativna i iznosila je -3,9 (-15 761 osobe). Negativno prirodno kretanje pokazuje i vitalni indeks (živorođeni na 100 umrlih), koji je iznosio 70,1.

Ima li i ovo malo djece što se rodi šansu zdravog razvoja kad se kurikulum temelji na propaloj komunističkoj ideologiji i lažnoj povijesti okrenutoj protiv hrvatskog nacionalnog identiteta i interesa. Pridodajmo još negativni utjecaj koji će na društvo, a naročito na mladež, ostaviti primjena odredbi Istambulske konvencije i Marakeške deklaracije pa se tako stvarno moramo upitati dokle i kako opstati.

Svjedoci smo svakodnevnih pokušaja destabilizacije i rušenja vlasti. Borba za vlast odvija se na najružniji mogući način pri čemu se ne biraju riječi i sredstva. Poneki svojim izjavama gotovo da pozivaju na likvidacije no nadležne institucije ništa ne poduzimaju po tom pitanju. Izjava gospodina Nenada Stazića iz SDP-a kako izgleda da u svibnju 1945. posao nije obavljen temeljito, te kakva je to bila šlampavost pobjednika jasno pokazuje pravac kojim bi gospodin rješavao probleme vlasti. Njegova politička stranka (SDP) gotovo da i nije reagirala, a nažalost ni ostale političke stranke nisu adekvatno reagirale na ovu nakaradnu izjavu.

Nedugo nakon te izjave na scenu stupa i čelnik HSS-a gospodin Krešo Beljak svojom izjavom na Twitteru kako UDB-a očigledno nije ubila dovoljno političkih emigranata. No gospodinu Beljaku ova stravična izjava nije bila dovoljna pa je počeo uspoređivati monstruozni zločin komunista na Bleiburgu s legitimnom, čistom i briljantnom vojno-redarstvenom operacijom „Oluja“.

Moram se upitati u što se to pretvorio HSS kao najstarija hrvatska politička stranka kad joj je na čelo došla osoba pravomoćno osuđivana za krađe, osoba koja može davati tako stravične izjave. Slaba reakcija te stranke kao i daljnja koalicija HSS-a i SDP-a ukazuju nam na dva moguća politička stajališta. Prvo moguće stajalište je kako obje stranke podržavaju takvo mišljenje, a drugo kako su u borbi za vlast dopuštena sva sredstva i savezništva. To me podsjeća na onu vrlo ružnu izjavu „I s crnim vragom protiv neprijatelja“.

Ne sliči li vam to na sotonizam? Je li trenutačna hajka na članove HDZ-a u stvari samo zastor kojim bi se trebao maknuti pogled s navedenih izjava kako bi se održala ova koalicija bez koje obje stranke ne bi mogle ni pomišljati o borbi za vlast na nadolazećim parlamentarnim izborima. Toliko o časti, poštenju i pravdi koje zastupaju te dvije stranke.

Oni u HDZ-u trebali bi organizirati tečaj za popunjavanje Imovinskih kartica. Je li moguće to da ispunjavanje Imovinskih kartica nadilazi intelektualne mogućnosti osoba koji bi trebali obavljati dužnosti ministara u vladi?

Disonantni tonovi oko krucijalnih političkih i gospodarskih pitanja u samom vrhu HDZ-a neminovno nameću pitanje je li to i dalje pokret s tendencijom rasula ili politička stranka. Kako ostvariti sveukupni politički i gospodarski konsenzus kad to nije moguće u samoj stranci. Očito HDZ treba provesti svoju konsolidaciju, a za koju je neminovna i unutarnja lustracija. To bi zasigurno omogućilo i osudu totalitarnih režima te provođenje opće lustracije koju od nas traži EU.

Htjeli vi to priznati ili ne lustracija je u Hrvatskoj ipak provedena i to nad domoljubima, braniteljima i svima onima koji se zalažu za istinski samostalnu i suverenu Hrvatsku državu.

Proveli su ju oni koji Hrvatsku državu nisu željeli i to s najviših funkcija u toj državi koju nisu ni htjeli. Truli izborni zakon s mogućnosti predizbornih koalicija i jednako takav Zakon o političkim strankama doveo ih je na pozicije s kojih mogu provoditi svoj sotonski naum.

Drugim riječima ta dva zakona uvjetovala su stvaranje čitavog niza malih strančica koje nisu ništa drugo do trgovačko-klijentelističke skupine spremne radi vlastitih interesa ulaziti u sve moguće i nemoguće koalicije. Kada tome pridodate činjenicu kako saborski zastupnici nikome nisu odgovorni za svoj rad i oni koji su ih izabrali ne mogu ih smijeniti, onda vam je potpuno jasno zašto na političkoj sceni vlada kaos. Taj kaos je nažalost namjerno induciran i potpuno ga kontroliraju upravo oni koji Hrvatsku državu nisu željeli.

Prijeti li nam tako i ideološki potpuno neprirodna koalicija HDZ-a i SDP-a? Po svemu sudeći da. Zbog svih svojih unutarstranačkih slabosti i moralnih nakaznosti jedino međusobnom koalicijom mogu spriječiti nastajanje treće nove i relevantne političke stranke koja bi ih svojom paradigmom i činjenjem zauvijek izbrisala s političke scene. Potvrdu takve koalicije mi već imamo unutar Ustavnog suda u kojem sjede i odlučuju te dvije stranke. Ta se koalicija očituje u odluci Ustavnog suda o Zakonu o pobačaju kad unatoč dobivenom mišljenju znanstvenika medicinske struke kakao život počinje začećem nisu mogli donijeti novi zakon kojim bi se pitanje pobačaja riješilo vrlo precizno, a još više pri sprječavanju nekoliko referenduma za čije su provođenje postojali svi zakonom predviđeni uvjeti.
Što još reći nakon nabrajanja toliko prijetnji opstojnosti Hrvatske države.

Što činiti? U svakom slučaju treba što prije provesti moralnu obnovu jer iz morala proističu čast, poštenje i sve druge vrijednosti koje garantiraju opstojnost naroda i njegove države. To možemo učiniti kroz odgoj, obrazovanje i vjeru. Okupimo se oko strateških nacionalnih pitanja, a zlu se oduprimo svim mogućima snagama. Učinimo izmjene loših ustavnih odredbi i Izbornog zakona i tako stvorimo preduvjet za korjenite promjene i izgradnju boljeg i pravednijeg društva.
Mi braćo u vjeri, nemojmo se samo deklarirati kao katolici već istinski živimo vjeru.

Na svim dužnostima, pa i na običnim radnim mjestima treba nas voditi ljubav prema bližnjima i Domovini. Najmoćnija oružja nas vjernika su ljubav, djela i molitva. Upotrijebimo ih i rezultati neće izostati. Molimo i za naše političke protivnike i sve one koji nas ne vole. Uvijek nam na umu treba biti čuvena rečenica pokojnog pater Antuna Cveka (dobrog duha Zagreba) koja glasi:

„Vjera bez djela je kao zdjela bez jela“.

Zoran Čapalija – Čaplja

Što vi mislite o ovoj temi?

Komentar

Bolković: Azimov mi je rekao: ‘HDZ će ostati ruski partner, ali Plenković to vjerojatno neće biti’

Objavljeno

na

Objavio

isječak/HRT

ALSO SPRACH AZIMOV

Jučer je “Novi list” objavio veliki intervju s Plenkovićem. ( https://www.novilist.hr/…/razgovor-andrej-plenkovic-ako-se…/ )

“Novinarka Tihana Tomičić pred kraj intervjua Plenkoviću je postavila i jedno pitanje vezano uz eventualnu postizbornu koaliciju s Domovinskim pokretom.

Jeste li vi sigurni u jednu stvar: primjerice, dobijete relativnu većinu i idete sastavljati vlast. No, Miroslav Škoro i Domovinski pokret kažu – u redu, možemo s HDZ-om, ali ne s Plenkovićem, i Predsjedništvo HDZ-a to podrži? Vlast je ipak vlast. Jeste li vi sigurni u svoj HDZ, da stoji sto posto iza vas – pitala je novinarka.

– Nema teoretske šanse za to. A ako žele neki drukčiji HDZ, neka uđu u HDZ, neka se kandidiraju, osvoje povjerenje članova i pobijede. Tko im smeta? Čega se boje? E, ali zato umjesto floskula treba imati ozbiljan program, iskustva i znanja – sve što nemaju. Ovakve ucjene s premijerskim mjestom neće proći – rekao je Plenković za Novi list na kojem možete pročitati cijeli intervju.”

Dakle: HDZ kao partner može, ali bez Plenkovića!

To me je podsjetilo na događaj od prije par godina kojemu je nazočio i moj producent na HRT-u, tako da imam i svjedoka.

No, ispričajmo tu priču ovako:

Prije dvije godine Andrea Latinović zamolila me je da za njen portal napišem tekst o temi koju sam joj tijekom razgovora komentirao: o rušenju Plenkovića. ( https://direktno.hr/…/romano-bolkovic-od-trenutka-dolaska-…/ )

U tekstu kažem:

“Od trenutka dolaska Andreja Plenkovića na vlast njega se ruši: od izjave u Ukrajini, od izjave u Mostaru, otvara se „ruski front“, otvaraju se Orašja, i ta dva primjera paradigmatska su za tu borbu protiv Plenkovića: s jedne strane to je, rekao bi Račan: bit ću otvoren – ruski interes, a s druge tu su interesi stranačkih konkurenata koji proxy ratom ratuju s Plenkovićem: uvijek ima prijatelja u BiH, Srbiji – za Sanadera u Sloveniji – koji će ponešto učiniti a da u Hrvatskoj nekome oteža situaciju olakšavši je nekom prigodnom Brutu. Ako vam prvi dio ove opaske zvuči kao tradicionalna birtaška hrvatka politička fantazija, moram biti zloćestiji od vas: nismo svi isti i nemamo svi iste informacije. Vidite, meni je politika naprosto predmet profesionalnog bavljenja, a to računa i na izravne, pouzdane kontakte s protagonistima naših sudbina, i jednostavno mogu kazati da je, očito želeći da se to prenese, meni osobno, pred mojim producentom na HRT, veleposlanik Rusije Anvar Azimov prije godinu dana kazao rečenice: „Mi vam oduvijek bolje surađujemo s desnim vladama no s lijevima. Tako da će HDZ zasigurno ostati naš partner. No, Plenković to vjerojatno neće biti.“ Ja sam ostao zatečen, jer i nakon tri desetljeća političkog novinarstva ipak ovakvu izravnost s takvog mjesta nisam očekivao.”

Dakle, ništa novog pod slavenskim crnim suncem.

Plan o prihvatljivosti suradnje s HDZ-om ali bez Plenkovića niti je nov, niti je Škorin.

Rekoh, imam svjedoka da mi je Anvar Azimov mirno, u foajeu HRT-a, čekajući snimanje emisije “1 na 1”, kazao da Rusija uvijek bolje surađuje s desnim vladama no s lijevima, te će HDZ zasigurno ostati ruski partner, ali Plenković to vjerojatno neće biti. Tim riječima.

Stvari se dakle u Hrvatskoj odvijaju planski, srednjoročno, pomno pripremljene i etapno, od doktorata do Mesićeve podrške drugoga jutra kako se Škoro kandidirao za predsjednika RH, sve je tu posloženo i ne samo ruskom slavjanskom potporom e kako bi se briselski čovjek Plenković, realno jedina relevantna proeuropska figura Hrvatske, čovjek s kojime europski predsjednici i premijer, vidjeli smo, razgovaraju kao sa sebi ravnopravnim, što do sada nije bio slučaj ni s jednim predsjednikom ili premijerom ove zemlje, konačno i presudno posljednji relevantni zagovornik EU koja bi, u idealnoj viziji, jednom mogla biti federacija, ili ako vam se ne sviđa ta riječ i politička forma: naprosto jedinstven kontinent mira i sigurnosti, prosperiteta i rada, znanja i liberalno- i socijalno- demokratskih vrijednosti, uklonio sa scene, na zadovoljstvo onih kojima ovako koncipirana EU nikako ne odgovara, koji Europu kao konsolidirani entitet s preko 500 milijuna žitelja ne mogu vidjeti nego kao puko jedinstveno tržište, jer bi političko jedinstvo predstavljalo suvišnu konkurenciju, dodatnu nevolju u ionako metežnom multipolarnom svijetu koji bi, valjda, najbolje bilo vratiti na pozicije Hladnoga rata, i sve u svemu zemlju po zemlju u Europi valja instalirati one snage koje će pridonijeti podjeli kontinenta na Stari i Novi, jer je naprosto neophodna “redefinicija Europske unije po realističkom protokolu policentričke Europe, budući da „sidro koje europsku ekonomiju vuče prema dnu nije Atena – it’s Berlin.”, kako sam napisao u jednom svom tekstu za “Globus”.

U riječ: Plenković, kao proeuropska figura čija je specifična težina nesumjerljiva onoj inih aktera hrvatske politike, smeta, i sve je tu ok, i HDZ, i desne vlade, pa čak i Europa kao savez suverenih nacionalnih država uvezanih jedino slobodnim tržištem, ali jedno nije prihvatljivo – EU kao konkurentan politički entitet i njegovi proponenti u zemljama Europe. Time ni Plenković.

Pa se tako po Europi kupuje, financira politiku i političare zajedničkog nazivnika -exit, i tako su ovi izbori u Hrvatskoj značajniji no što to itko u javnoj diskusiji ( klaunova koji momentiraju izbore ) spominje.

Predsjednik, Zoran Milanović, ta zar on nije bio pobornik Cameronove vizije EU: u vrijeme njihova sastanka u Londonu, lako je provjeriti klikom, naslovi su glasili:”Milanović se sastao s Cameronom u Londonu i neobično snažno podržao britanske napore da smanje ovlasti EU”, a izjave su bile ovakve: “Nisam nikada bio pobornik Unije koja stalno raste i koja je sve bliže i bliže. To znači više birokracije u EK-u”, izjavio je Milanović hrvatskim nakon sastanka s britanskim premijerom Davidom Cameronom. “Ako tako nastavimo više nećemo morati ići na izbore, jer će se sve odlučivati u EK-u”.”

Dakle, na mjestu predsjednik RH imamo čovjeka koji je po mjeri kreatora novih odnosa u svijetu i Europi, i sada samo treba instalirati nekoga istovjetna uvjerenja na poziciju predsjednika Vlade.

I, posao će biti obavljen, napisao je Bolković na Facebooku

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Thompson pozvao fanove da izađu na izbore: ‘Ako su je bili kadri stvoriti i obraniti, bit će kadri s njom i upravljati’

Objavljeno

na

Objavio

Dragi prijatelji,

nalazimo se pred još jednim vrlo važnim izborima za zastupnike u Hrvatskom saboru pa imam potrebu obratiti Vam se i pozvati Vas da svakako izađete na ove izbore.

Birajmo ljude koji su se iskazali u stvaranju hrvatske države i njenoj obrani u Domovinskom ratu. “Ako su je bili kadri stvoriti i obraniti, bit će kadri s njom i upravljati”.

Birajmo ljude za koje smo sigurni da će se zalagati za kršćanska načela i očuvanje svih naših vrednota.

Na političkim listama koje nam se nude pronađimo takve ljude, oni postoje i zato dobro promislimo kome dati glas.

Nemojmo dopustiti da na vlast dođu oni pojedinci, stranke i njihovi sljedbenici, koji su demonstrativno napustili Hrvatski sabor prilikom izglasavanja hrvatske neovisnosti, kao ni oni koji su pasivno promatrali kalvariju njenog stvaranja i Domovinskog rata, a danas bi htjeli s njom upravljati.

Zato bez obzira na sva lutanja i pogreške koje smo prošli, moramo nastaviti onim putem kojim smo započeli devedesetih.

“…Sve bi’ dao da je vidim

ponosnu i lijepu k’o u snovima…”

Bog i Hrvati

M.P. Thompson

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Oglasi

Komentari