Pratite nas

Reagiranja

Zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara traže očitovanje ministrice Obuljen zbog snimanja golotinje u crkvi

Objavljeno

na

Zahtjev za žurnim očitovanjem I poduzimanjem zakonom određenih radnji glede neovlaštenog snimanja unutar prostora zaštićene
spomeničke baštine kojim su oskvrnuti vjerski objekti 

– traži se

Poštovana ministrice kulture,

Slijedom vijesti objavljene u „Dubrovačkom vijesniku“ od 5.ožujka o.g pod naslovom „Ekipa njemačke akademije za film i televiziju u Dubrovniku“ koji glasi „U Dubrovniku boravi ekipa Deutsche Film und Fernsehakademie Berlin koja snima studentski dokumentarni film, pod radnim naslovom The Colour Nude, u kojem je portretiran dubrovački erotski fotograf Stijepo Brbora.

Na prepoznatljivim dubrovačkim lokacijama snimao je fotografije za koje mu je pozirala Vesna Knežević, pokazujući da je žena lijepa i u zrelim godinama i da se model može uvijek biti. Film režira Marijana Verhoef, snimateljica je Alina Albrecht, a producentica Elisabeth Koeller.

Prva će “izaći” desetminutna verzija filma, a do konca godine i puna u trajanju od 30 minuta, koja će biti prikazivana na festivalima dokumentarnih filmova. Svakako treba napomenuti da je model ujedno i majka redateljice, koja je želi podržati u njenoj odluci da se “ludira” i uživa u životu kako njoj odgovara.“ autora Željka Tutnjevića upućujemo Vama kao odgovornoj osobi budući je cijeli grad Dubrovnik zaštićena kulturna baština pitanje tko je odobrio snimanje ekipi Deutsche Film und Fernsehakademie Berlin koja snima studentski dokumentarni film, pod radnim naslovom „The Colour Nude“.

Nadalje tko je odgovoran za snimanje egzibicionističkih fotografija (golotinja) u katoličkim crkvama te što Vi kao odgovorna osoba kanite poduzeti protiv ovog ataka na kulturu?

Također zahtijevamo da se žurno očitujete o ovom nemilom događaju te sukladno ovlastima koje imate u suradnji s nadležnim institucijama zaustavite daljnje počinjenje kaznenih djela, a već počinjeno u suradnji s nadležnim institucijama i Vašim ovlastima pokrenete zakonom propisane postupke na koje Vas obvezuje Vaš položaj ministrice u Vladi Republike Hrvatske.

Napominjemo kako je ovaj krajnje vulgaran čin koji za posljedicu ima počinjenje nekoliko kaznenih dijela, jer osim ataka na umjetnost i kulturu za posljedicu ima i nasrtanje na vjerske osjećaje i slobode što je nedopustivo i za svaku osudu, a događa se baš u vrijeme korizme.

Kao hrvatski branitelji koji su u obrani od srpsko-crnogorske agresije potpomognute tzv. JNA, s krunicom na hrvatskoj odori izborili slobodu Hrvatskoj nećemo dopustiti atak na nas kao vjernike kroz skrnavljenje naših vjerskih objekata što je uostalom i jedno od zajamčenih ustavnih prava.

Stoga Vam dajemo na znanje kako smo već poduzeli određene pravne korake glede ovog nedopustivog kršenja zakona, a s pravom očekujemo vašu pravodobnu reakciju i djelovanje kako se ovakve gnjusne stvari više ne bi događale u Republici Hrvatskoj.

Napominjemo kako je redateljica (nažalost) bila financirana iz sredstava hrvatskog državnog proračuna još 2014. godine odnosno koristila dodijeljena sredstva HAVC-a, dakle jako dobro upoznata sa hrvatskom kulturnim i društvenim miljeom.

Zgroženi smo nezamislivom količinom mržnje i potrebe za nekulturnim, vulgarnim iskorakom te potrebe za vrijeđanjem vjerskih osjećaja i nedopuštenim korištenjem vjerskih objekata u svrhu snimanja egzibicionističkih scena (golotinje) čak i pod cijenu svjesnosti počinjenja kaznenog djela.

Posljedice će odgovorni u svakom slučaju snositi, jer kriminal se ne može podvoditi pod umjetničke slobode, kao ni kršenje Ustava Republike Hrvatske, a upravo je to učinjeno u ovom sramnom ataku na hrvatsku kulturu.
Očekujemo Vašu žurnu reakciju te osudu ovakvih kaznenih djela.

S poštovanjem,

Zorica Gregurić,
predsjednica Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara

 

Sramota: Hvale se oskvrnjivanjem tuđih svetinja

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Ministar Horvat nije rekao rečenicu: ‘Miroslav Škoro u ovom trenutku nije kandidat HDZ-a’

Objavljeno

na

Objavio

Darko Horvat nije rekao rečenicu: “Miroslav Škoro u ovom trenutku nije kandidat HDZ-a”, kako to danas objavljuje portal N1 televizije.

Ovakva formulacija može upućivati na zaključak kako Horvat očekuje da bi Škoro u nekom trenutku ipak mogao postati kandidat HDZ-a.

Naravno, Da Darko Horvat nije rekao to što je objavljeno na portalu N1 televizije dokazuju i izvješća svih drugih medija.

Čak i portal N1 televizije u naslovu ima točnu izjavu, ali je onda netko tekst malo “kratio” pa je sve dobilo sasvim drukčiji kontekst. Vjerovat ću da je slučajno, komentirao je Ante Gugo.

Podsjetimo, ministar gospodarstva Darko Horvat je nazočio sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem.

Upitan kako komentira premijerovu izjavu da je “glas za Miroslava Škoru glas za Milanovića”, odgovorio je:

– Gledajući natpise u proteklih nekoliko dana i nespretne izjave gospodina Škore, ja sam isto mišljenja da svi oni koji u ovom trenutku isto misle kao Miroslav Škoro i daju mu potporu krijući se iz kontigenta ili prizivajući glasove HDZ-a uvelike griješe. On nije kandidat HDZ-a. U ovom trenutku ga podržava netko s kim je HDZ pokušao suradnju, ali jednostavno nije bilo zajedničkog jezika i svi oni koji ga različitim filozofijama prizivaju kao svog kandidata neka im to tako i bude. HDZ je na svim svojim tijelima vrlo jasno i jednoglasno odabrao Kolindu Grabar-Kitarović za svoju kandidatkinju za predsjednicu i uvjereni smo da će i u narednih pet godina Hrvatsku voditi žena.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Škoro odgovorio Plenkoviću: Njegova Vlada nije parodija, nego tragedija

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro odgovorio je  premijeru Andreju Plenkoviću, koji je, komentirajući Škorin predizborni skup, rekao da mu je to djelovalo kao parodija na Večernju školu.

Škoro je Plenkoviću odgovorio putem Facebooka, poručivši Plenkoviću da njegova Vlada nije parodija, nego tragedija.

“Politički pokret ljudi željnih promjena koji se okupio oko mene sve je samo nije parodija. Zna to i (uskoro bivši) premijer Plenković, zato i daje panične izjave. Neki bi njegovu vladu možda nazvali parodijom, ali ja mislim da je točnije reći da se radi o tragediji. Parodija zabavlja ljude, a ovo što rade Plenković i njegovi birokrati nije nimalo zabavno, već je upravo tragično. Tog briselskog činovnika i nekolicinu njegovih ministara bez dana radnog iskustva nijedan poduzetnik, uključujući mene, nikad ne bi zaposlio u svojoj tvrtki. Zašto onda da nam vode državu?!

Došao je njihov kraj i oni to znaju! 22. prosinca hrvatski će im narod na izborima poslati jasnu poruku da je vrijeme da pakiraju kofere. Plenkoviću i njegovoj kandidatkinji to, vjerujem, neće teško pasti zato što im je Hrvatska tek jedna stanica. Poslušno su izvršavali zadatke, zanemarujući pritom volju hrvatskog naroda, pa će sigurno biti nagrađeni briselskim i inim sinekurama.

A mi ćemo dalje bez njih, popraviti sve ono što su uništili i degradirali. Vratimo Hrvatsku narodu – SAD IL’ NIKADA!”, napisao je Škoro na Facebooku.

Andrej Plenković: Škorin nastup djelovao mi je kao parodija na Večernju školu

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari