Connect with us

Politika

Zastupnički dom Parlamenta FBiH o Budimiru

Objavljeno

-

[pullquote_left]Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH razmatrat će na vanrednom zasjedanju, koje će početi danas u Sarajevu, zaključke parlamentarnih komisija u vezi sa predsjednikom FBiH Živkom Budimirom, kao sa i Razvojnom bankom Federacije BiH. [/pullquote_left]

Prvim setom zaključaka, pet od osam članova ad hoc komisije predložili su Zastupničkom domu pokretanje postupka za ispitivanje da li je predsjednik FBiH Živko Budimir dostojan njegove visoke funkcije i da li je prekršio položenu zakletvu.

Razloga za takav postupak ima prvenstveno u Budimirovim odlukama o pomilovanju osuđenika, smatraju petorica članova ove komisije. Oni su za Zastupnički dom dom pripremili, također, u formi prijedloga zahtjev za  smjenu Budimira.

Naredni set zaključaka koji će danas i sutra biti pred Zastupničkim domom odnosi se na nalaze druge komisije a njen zadatak je bio da istraži činjenice sa 17. Skupštine Razvojne banke FBiH, održane novembra 2012. godine. Tada je predsjednik Uprave Ramiz Džaferović iznio optužbe na račun pojedinih visokih stranačkih i federalnih dužnosnika da su nezakonito lobirali za kredite nekim firmama.

federalna.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari