Pratite nas

Komentar

Zvonimir Hodak: Tajming uhićenja Bandića u najmanju je ruku čudan

Objavljeno

na

Ugledni odvjednik smatra da se izjavom Josipa Kregara na HTV unaprijed osuđuje privedene i određuje krivica

hodak malaProfesor na zagrebačkom Pravnom fakultetu Josip Kregar, predsjednik saborskog Odbora za pravosuđe, u središnjem Dnevniku Hrvatske radiotelevizije na skandalozan način prokomentirao uhićenje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Citiramo ga:

“Nisam samo ja, i mnogi drugi su na to upozoravali. Postojale se desetine prijava za različita djela. To što je isticano, ne da je riječ o samo jednom čovjeku, nego o cijelom sistemu. Ovo smatram početkom jednog procesa popravljanja i čišćenja gradskih struktura”, odredio se Kregar o Bandićevom uhićenju.

Profesor Pravnog fakulteta i šef saborskog Odbora za pravosuđe ovom je svojom izjavom praktički već presudio Milanu Bandiću premda zna da je cijeli slučaj u inicijalnoj fazi istrage kada ni odvjetnici uhićenih nisu u potpunosti upoznati s materijom koja se njihovim klijentima stavlja na teret. Dakle, jedan ugledni profesor prava uskraćuje Bandiću, Ljubičiću i ostalima njihovo elementarno pravo na obranu i pravo na presumciju, pretpostavku nevinosti.

Josip Kregar je dugogodišnji Bandićev politički oponent. Na prošlim lokalnim izborima, gradonačelničku bitku protiv Bandića je glatko izgubio. Sasvim je očito kako je Kregarov istup u Dnevniku HRT-a svojevrsno likovanje i linč svojeg dugogodišnjeg političkog oponenta.

Kregarov istup je upitan i za javnu televiziju i uredništvo Dnevnika koje ga je u izvještajima o Bandićevom uhićenju uvrstilo kao prvog sugovornika, premda su HTV-ovi urednici znali da je Kregar kao komentator Bandićevog uhićenja neadekvatan, štoviše nevjerodostojan s obzirom na njegovo političko rivalstvo s uhićenim gradonačelnikom.

Poznati zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak prokomentirao je za direktno.hr Kregarovu izjavu:

“Kregar je profesor na Pravnom fakultetu, ali nikada nije završio pravo, nego sociologiju. Školovani pravnik nikad ne bi izlazio s takvom tvrdnjom”, poručio je Hodak koji podsjeća i ističe kako je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja.

“Ako Kregar ima kakve dokaze protiv Bandića neka ih pokaže. Mislim kako je ovdje Kregar emocionalno istupio s obzirom da je bio Bandićev konkurent na prošlim gradonačelničkim izborima i da su ti izbori po njega završili kako su završili. Kregar je svojom izjavom nastupio nekorektno”, poručio je Hodak.

Inače, on smatra kako je tajming uhićenja Bandića u najmanju ruku čudan.

“Zašto se ovako dugo spremala istraga? Mislim da nije slučajno izabran sadašnji trenutak Bandićevog uhićenja pred same predsjedničke izbore”, poručio je odvjetnik Zvonimir Hodak.  (direktno.hr)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari