Pratite nas

Komentar

GLASNOVIĆ: Kada će velikosrpski imperijalisti isplatiti Hrvatskoj 32 milijarde US dolara izravne ratne odštete iz Domovinskog rata?

Objavljeno

na

Žrtve ustaškog režima traže 3,5 milijardi US dolara?

Ako, kako kažu crveni kmeri, Hrvatska počiva na temeljima ZAVNOH-a, kada će se Hrvatima vratiti tisuće konfisciranih stanova, tvornica, obrta i milijune hektara poljoprivrednog zemljišta?

Samo njemačkoj manjini u Yu oduzeto je zemljište veličine Lihtenštajna koje danas vrijedi 11 milijardi US dolara.

Tko će platiti odštetu stotinama tisuća pobijenih, mučenih, i zatvaranih od 45. do devedesetih.

Kada će velikosrpski imperijalisti isplatiti Hrvatskoj 32 milijarde US dolara izravne ratne odštete iz Domovinskog rata?

Gdje su nestale milijarde dolara od njemačke ratne odštete koje je dobila Jugoslavija nakon Drugog svjetskog rata?

Samo Mađarska je 1955.g. isplatila Jugoslaviji 75 milijuna dolara ratne odštete. To je u današnjoj protuvrijednosti oko pola milijarde dolara.

Nasljednici jugo nacionalista stvaraju novu generaciju iseljenika. Oni ostaju u državi, ona je njihova prćija od 1945.g. Dok njima nepoželjni odlaze, kao što su odlazili njihovi očevi i djedovi.

Samo od 1960.g. do 1972,g, otišlo je 1,4 milijuna ekonomskih migranata, većinom Hrvata.

To je Tito zvao višak radne snage.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Kolinda Grabar Kitarović: Nije dobro dizanje tenzija

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je govor premijera Plenkovića u UN-u u New Yorku.

Žao mi je da premijer Cerar ne dolazi u Zagreb. Mislim da treba nastaviti razgovore, treba razgovarati čak i kada se ništa ne dogovori. Nije dobro dizanje tenzija, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Premijer Plenković je iznio hrvatske stavove, a stvar je njegovog izričaja kako je govorio u UN-u.

Podržavam hrvatske stavove oko kojih je postignut nacionalni konsenzus. Ubuduće ću zastupati poštivanje dogovora koji imamo u Hrvatskoj i konsenzusa o hrvatskom stavu o ovom i drugim pitanjima.

Što se tiče spora sa Slovenijom, riječ je o međunarodnom pitanju. Da, treba arbitražu poštivati, ali isto tako ona je kompromitirana postupcima slovenske strane, što je loša poruka drugim državama, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Cerar zbog Plenkovićeva govora u UN-u otkazao posjet Hrvatskoj

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Stier: Potez Cerara pokazuje da Slovenija nije spremna za dijalog

Objavljeno

na

Objavio

Slovenski premijer Miro Cerar jučer je naprasno otkazao svoj dolazak u Zagreb, nakon govora premijera Andreja Plenkovića na Općoj skupštini UN-a.

“To pokazuje da Slovenija nije otvorena, spremna, za dijalog, barem u otvorenom trenutku. Ono što je premijer iznio pred Općom skupštinom UN-a je poznati hrvatski stav.

Nitko nije očekivao da će ga Hrvatska promijeniti. Bilo je očekivanja, neutemeljenih, u Sloveniji da će možda promjena vlasti u Hrvatskoj dovesti do promjene stajališta. No, upravo je Slovenija ta koja je prekšila arbitražni sporazum, prema tome nema nikakvih iznenađenja.

U tom kontekstu, Cerar kad kaže da neće doći u Zagreb zatvara, pokazuje da Slovenija nije za dijalog”, rekao je u petak u Saboru bivši ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier.

Dodaje da situaciju treba gledati i u kontekstu predizborne kampanje u Sloveniji koja se već razbuktala. Slovencima slijede predsjednički, a zatim i parlamentarni izbori u 2018.

Stier naglašava da dijalogu alternative nema, da čak i arbitri pozivaju na to da se Zagreb i Ljubljana moraju dogovoriti.

“Loša je poruka da Slovenija nije otvorena za dijalog, mislim da to prvenstveno potkopava imidž Slovenije u međunarodnoj zajednici. Hrvatska je pokazala da je spremna na rješavanje spora”, rekao je Stier.

Cerar zbog Plenkovićeva govora u UN-u otkazao posjet Hrvatskoj

facebook komentari

Nastavi čitati