Donald Trump: Kršćanske izbjeglice iz Sirije se tretira užasno, pomoći ćemo im

3
Foto: AFP

Nakon što je jučer tweetao “Marš za život je jako važan, svi koji sudjelujete imate moju punu potporu”, Trump je u intervjuu za katolički CBN (Christian Broadcasting Network) koji će biti emitiran tek sutra, rekao kako se kršćanske izbjeglice iz Sirije ‘tretira užasno’ i dodao, ‘pomoći ćemo im’.

‘Promjene u politici prema izbjeglicama koje planirate, kad govorimo o kršćanima proganjanima zbog vjere, vidite li njih kao neku vrstu prioriteta’, zapitao je David Brody s CBN-a Predsjednika. ‘Da’, spremno je odgovorio trump ‘Njih se užasno loše treitra.

Znate li da, ako ste kršćanin iz Sirije, da je nemoguće – ili bar jako, jako, teško – doći u Sjedinjene Američke Države?’, pitao je Trump.

‘Ako ste musliman, mogli ste doći u SAD kao izbjeglica. Ali ako ste sirijski kršćanin, to je bilo praktički nemoguće. A razlog zašto je to bilo tako nepravedno, je taj što, ako ćemo biti iskreni, su svi bili proganjani i ugroženi, svima su sjekli glave, ali najviše kršćanima.

Mislim da je to jako, jako nefer’, rekao je Trump. ‘Zato ćemo im pomoći’. Trump ne govori napamet. Kršćanske izbjeglice su muslimanske izbjeglice iz Sirije bacale s brodova u more, i na udaru su svih strana osim Assadove, kako je naši mediji zovu, “režimske vojske”.

Od SAD poduprti “umjereni pobunjenici” su zapravo jednako rado sjekli glave sirijskim kršćanima, najstarijoj vjerskoj skupini u Siriji, kao i ISIL i Al Nusra. Za njih puta iz Sirije zapravo i nema.

Dok je Obamina vlada stalno povećavala kvote sirijskih izbjeglica kojima je dozvoljeno ostati u SAD, gotovo svi su bili muslimani, unatoč sustavnim naporima ISIL-a da u potpunosti istrijebi kršćane kako u Iraku, tako u Siriji.

U lipnju 2016. odobrio je rekordni broj od 2.300 izbjeglica, što je doduše jako malo u usporedbi s onim koliko prima Njemačka i ostale europske zemlje. No, samo osam od tih 2.300 su bili kršćani!

Još u predizbornim govorima Trump je napominjao kako je broj kršćanskih izbjeglica koje SAD prihvaćaju premalen, dok s druge strane broj muslimana koji ulaze u zemlju praktički bez ikakve sigurnosne provjere predstavlja potencijalnu prijetnju za nacionalnu sigurnost, i sigurnost građana, piše Marcel Holjevac / Dnevno.hr

Trump se pojavio i u “četvrtkom uveče” programu na Fox Newsu, a tamo je tek imao birane riječi za ISIL, odnosno “Islamsku državu”.

Imamo posla sa zlom koje vreba iza svakog ugla, bez uniforme. To nam otežava posao, jer ti ljudi s kojima smo u ratu ne nose uniforme.

Oni su prljavi, pokvareni štakori. I oni raznose ljude u šoping centrima. Oni raznose ljude u crkvama. Oni su zli. Kad smo ratovali protiv Nijemaca, oni su imali uniforme. I Japanci su imali uniforme, i imali su svoju zastavu na avionima i sve to.

Mi se sad borimo protiv prijetvornih štakora, oni su bolesni i poremećeni. I mi ćemo pobijediti.

 

facebook komentari

  • Malleus_Haereticorum

    Bravo Donalde. Ti si do sada JEDINI zapadni državnik koji je stao u obranu sirijskih kršćana.

  • Omnes Omnibus

    Jos nekoliko crvenih krpa za politicki korektne i birokrate stancane na tekucoj vrpci. Da Trump ne postoji, trebalo bi ga izmisliti.

  • sjena

    Novi predsjednik US-a sa 10000-14000 km udaljen par dana nakon što je preuzeo položaj, zauzeo za dio kultgure i vjere,a EUVROPA KROZ ZADNJIH DESET GODINA I UDALJENOST OD 1000 KM nije reagirala, SRAMOTA ZA EVROPU !!!