Pratite nas

Komentar

VIDEO – MILORAD DODIK – “HRVATI, ODUVAĆE I VAS OLUJA KAD TAD”

Objavljeno

na

Komemoracija žrtvama Oluje uz prisustvo kompletnog srpskog civilnog i vjerskog vodstva u Busijama

Ovaj snimak bi mogao i uz komentar “svaki komentar je suvišan”, na temu kako hrvatske vlasti Srbiji šalju pomirbene signale a kako Srbija, ona najreprezentativnija, na njih “diplomatski”, ravno među rogove, odgovara.

Teško je zamisliti da je taj čovjek Vučić, dolazio na inauguraciju hrvatske predsjednice 2015. i da je predsjednica njemu “ukrala show”, kako je to opisao hrvatski tisak povodom njenog pristupa njegovoj predsjedničkoj inauguraciji u Beogradu, piše Dinko Dedić/ProjektVelebit

Čini mi se da je Vučić na kraju ukrao show cijeloj Hrvatskoj, ne birajući riječi, potpomognut Miloradom Dodikom iz prve solidne, imenom i prezimenom, srpske države s ovu stanu Drine, o kojoj je Srbija za vrijeme Gavrila Principa mogla samo sanjati.

Niti jedan se agresor na svijetu nije sposoban prikazati žrtvom, kao što su to Srbi. Gledajući njihove govore, dobije se dojam da su Srbi u “Krajini” živjeli mirno, radili svoju zemlju i marili svoja posla, prije nego što su iz čista mira, naletile hrvatske krvničke horde i potjerale 250.000 miroljubivih Srba iz njihove srpske otadžbine i na njezinom teritoriju proglasile svoju ustašku državu. Nikakavih naoružanih četnika tamo nije bilo; samo djeca, žene i starci. Nikakavi Hrvati nisu živjeli na području Republike Srpske Krajine, samo “Srbi svoji na svome”, pa tako oni nisu imali koga protjerivati.

Srpski lideri znadu da onog časa kad Hrvatska zažali Oluju, u istom dahu mora zažaliti što je uspostavila svoju državnu samostalnost. Jedno bez drugoga ne ide. U tome se sastoji i cijeli smisao srpske politike…  (Dinko Dedić/ Više na: ProjektVelebit)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Stevo Culej o Pupovčevim i Milakovićevim Srbima: Terorist križanci četnika

Objavljeno

na

Objavio

Saborski zastupnik HDZ-a Stevo Culej na društvenoj mreži podijelio je tekst iz novina, a koji se odnosi na, kako tamo piše, izvješće CIA-e.

Terorist križanci četnika, kratko je prokomentirao Culej.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Kolinda Grabar Kitarović: Nije dobro dizanje tenzija

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je govor premijera Plenkovića u UN-u u New Yorku.

Žao mi je da premijer Cerar ne dolazi u Zagreb. Mislim da treba nastaviti razgovore, treba razgovarati čak i kada se ništa ne dogovori. Nije dobro dizanje tenzija, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Premijer Plenković je iznio hrvatske stavove, a stvar je njegovog izričaja kako je govorio u UN-u.

Podržavam hrvatske stavove oko kojih je postignut nacionalni konsenzus. Ubuduće ću zastupati poštivanje dogovora koji imamo u Hrvatskoj i konsenzusa o hrvatskom stavu o ovom i drugim pitanjima.

Što se tiče spora sa Slovenijom, riječ je o međunarodnom pitanju. Da, treba arbitražu poštivati, ali isto tako ona je kompromitirana postupcima slovenske strane, što je loša poruka drugim državama, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Cerar zbog Plenkovićeva govora u UN-u otkazao posjet Hrvatskoj

facebook komentari

Nastavi čitati