Pratite nas

Reagiranja

Anto Đapić: Mihalinčev poziv navodnim desnim kandidatima je kukavičje jaje

Objavljeno

na

Pozivom predsjednici Republike i samo jednome nominiranom predsjedničkom kandidatu, Miroslavu Škori, da se izjasne o štrajku učitelja i nastavnika, sindikalni vođa Mihalinec od opravdanog gnjeva hrvatskih odgajatelja i prosvjetara radi posve očit ciljani politički cirkus.

Iako me Mihalinec nije pozvao da iznesem svoje mišljenje, što mi kao autentičnom nacionalnom i državotvornom političaru dobrim dijelom imponira, jer me očito ne smatra naivnim, osjećam obvezu ponovno se javno očitovati o tom štrajku, ali i o njegovom pozivu.

Mihalinčev poziv navodnim desnim kandidatima je kukavičje jaje, jer s očekivanom potporom njemu i sindikalnim zahtjevima, vodi predsjednicu Republike i Miroslava Škoru u zagrljaj Blaženki Divjak, koja politički personificira ovaj “sindikalni prosvjed”.

To što se odrekao Milanovića pri pozivima na izjašnjavanje navodeći njegove odluke o smanjenju plaća, nije iskazivanje povjerenja navodnim desnim kandidatima i prezira uzdanici ljevice, nego upravo suprotno.

Mihalinec s tim u biti štiti ljevicu i ideju kojoj pripadaju i Milanović i ministrica Divjak, a desnicu navlači kao masku na licemjeran igrokaz, koji politički amnestira Divjak od sramotne reforme, predstavljajući ju zaštitnicom odgojno – prosvjetnog osoblja.

Da Mihalinec istinski razumije gnjev prosvjetara, da im stvarno želi zaštititi dostojanstvo, ne bi tražio povećanje koeficijenata od 6 posto, nego bi s obzirom na “reformska” opterećenja unazad tri godine, a danas pogotovo, tražio povećanje plaća od 50 posto, a prije toga ultimativnu smjenu ministrice s kojom danas ruku pod ruku pleše podmukle igre.

Nastavnici u srednjim školama dobili su golema profesionalna opterećenja, ubijaju se ispunjavajući zahtjeve birokrata i egzibicionista u ministarstvu i agencijama, sve to nameće Blaženka Divjak, a iza toga s Mihalincem roni suze tražeći napojnicu za najvažniju strukturu hrvatskog naroda. Iako je nepopularno u shizofrenoj situaciji potpuno izokrenutih polazišta, držim obvezom to reći, reagirao je predsjednik stranke DESNO, Anto Đapić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Mladen Pavković: Potopite ‘Galeb’ i spasite nas sramote!

Objavljeno

na

Je li to normalno? S jedne strane novcima Europske unije obnavlja se brod „Galeb“ komunističkog diktatora Josipa Broza Tita, a s druge pak  ta ista Europska unija šalje naputak da se moraju osuditi komunistički totalitarni režimi diljem Europe.

Tko je tu lud, ili – ima li kapetana na brodu?

Grad Rijeka i njihova perjanica Vojko Obersnel žele ovaj brod pretvoriti u muzej, gdje bi prije svih mladi učili ono što se treba „zaboraviti“ – Tita i partiju, ali ne i zločine koji je ovaj režim ostavio poglavito nakon II. svjetskog rata.

Hrvatska je doživjela strašnu velikosrpsku agresiju. Pretvaranjem komunističkih „kultova“ nastoji se zaboraviti što smo prošli tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, a osobito žrtve koje su pale za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu.

Čak 9 milijuna eura bit će utrošeno u ovaj projekt!

Bolje bi bilo da su se ti novci usmjerili prema Golom otoku ili bivšem logoru Stara Gradiška, koji se zbog nebrige ruši sam od sebe. (To je i cilj!).

Gradonačelnik Rijeke pobjedonosno kaže da će brod „Galeb“ biti ponajveća turistička atrakcija u Rijeci…“.

U pravu je. Atrakcija je i dolazak u Sjevernu Koreju, ali i razgledavanje rijetkih životinja u zoološkom vrtu!

Ali nama treba drugačijih „atrakcija“, kao što je primjerice državni Muzej hrvatskog Domovinskoga rata, koji bi se itekako mogao osnovati s tolikim novcem.

A najveća „atrakcija“ (čak i na razini „nesvrstanih“!)  bila bi  da se brod  „Galeb“ potopi u otvorenom moru nedaleko Rijeke!

Na taj način svim njegovim obožavateljima bio bi blizu, a ostalima „tako daleko“, što će reći, da se malo našalimo, da bi tim činom bili zadovoljeni jedni i drugi.

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Ministarstvo branitelja reagiralo na izjave Bojana Glavaševića: ‘Širi laži na društvenim mrežama’

Objavljeno

na

Objavio

FAH

Ministarstvo hrvatskih branitelja odlučilo je reagirati na, kako tvrde, lažne informacije koje su se medijskim prostorom proširile nakon objave saborskog zastupnika Bojana Glavaševića na društvenim mrežama:

Navod zastupnika Glavaševića u kojem tvrdi kako „Medved i Bedeković nisu htjeli dati roditeljima njegovateljima da u utičnicu ministarstva uštekaju razglas.“ netočan je jer Ministarstvo hrvatskih branitelja nije zaprimilo obavijest o održavanju prosvjeda ispred svoga sjedišta, niti zahtjev za ustupanjem električne energije.

Ovi navodi ne štete ugledu samo ministra Medveda, već su grubo, manipulativno oporbeno korištenje zahtjeva prosvjednika u dnevno-političke svrhe.

S obzirom na dužnost koju je obnašao u Ministarstvu, Glavašević bi morao biti svjestan kako njegove tvrdnje utječu na ranjive skupine društva i upravo on ne bi trebao koristiti poteškoće s kojima se susreću ranjive skupine u svrhu svojih političkih igara.

Također, Glavašević je naveo kako se „Matić nije bojao onoga što šatoraši imaju reći i dao im je utičnicu. Doduše, za razliku od Tome i Vesne, on se nije imao čega sramiti.“

Prvenstveno, nazivanje skupine hrvatskih branitelja „šatorašima“, omalovažavanje je koje ministar Medved, uslijed postupaka pojedinih bivših dužnosnika u Ministarstvu, svakoga dana nastoji ispraviti. Svojih postupaka se ne srami, štoviše sa svojim suradnicima čini sve da hrvatski branitelji u društvu imaju položaj kakav zaslužuju.

Odnos Bojana Glavaševića prema prosvjedu hrvatskih branitelja najbolje se očituje u činjenici kako je tijekom prosvjeda hrvatska braniteljica Nevenka Topalušić preminula, a pritom nitko od tadašnje vladajuće garniture nije osjetio moralnu obvezu ponuditi pomoć prosvjednicima.

Pozivamo sve kreatore javnog mnijenja da u obzir uzmu, prije svega, istinitost onog što u javni prostor iznose te da se zaustavi korištenje teških životnih sudbina u dnevno-političke svrhe.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati