Pratite nas

Analiza

ČUDA SE NASTAVLJAJU – HRVATSKA IDE DALJE

Objavljeno

na

Kao dijete vjerovao sam u čuda i stvarno, čuda se događaju, samo je pitanje želimo li ih vidjeti ili smo slijepi pored očiju zdravih.

Danas sam obavio kupovinu, naravno, u Konzumu.

Čak sam uspio izmijeniti koju riječ i s blagajnicom i sa ostalim kupcima koji su čekali iza mene. Kako je kupovina bila predblagdanska takav je bio i račun, tj. malo „povišen“, a po svemu što sam vidio po punim kolicima drugih kupaca sigurno će i njihovi računi biti malo „povišeni“, tj. iznad svakodnevnih.

Uskrs dolazi!

Blagajnica je bila „u neizvjesnosti“ hoće li primiti plaću za prošli mjesec.
Utješio sam ju i garantirao da hoće. Više nije bila ni zabrinuta, već ju je ozario veliki osmijeh na licu dok je „provlačila“ pozorno svaki artikl koji sam stavio na traku.

Jedan stariji gospodin je u čudu slušao što sam pričao i nije vjerovao. Naravno da nije vjerovao „na prvu“, zbog umjetno stvorene „psihoze“ koju su nam nametnuli „mainstream mediji“ i veliki „svjetski igrači“ koji pokušavaju svojim burzovnim špekulacijama profitirati na sve moguće načine, ali je na kraju ipak povjerovao.
Nakon plaćenog računa, uslijedio je topao stisak ruke i pozdravi uz iskrene čestitke:

„Sretan i blagoslovljen Uskrs!“

Danas, 13.04.2017. DZS je objavio na svojim službenim stranicama još jedno ČUDO!

DZS je objavio broj izdanih građevinskih dozvola za veljaču 2017. kao i vrijednost procijenjenih radova po izdanim građevinskim dozvolama.

Broj izdanih građevinskih dozvola za veljaču 2017. veći je za samo 21,3 % u odnosu na veljaču 2016.


To nije nikakvo čudo, ali je ČUDO da je predviđena vrijednost radova po izdanim građevinskim dozvolama za veljaču 2017. veća za „samo“ 91,8 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

ČUDO je da je ukupno zbrojena vrijednost predviđenih radova u siječnju i veljači 2017. veća za „samo“ 80,62 % u odnosu na isto razdoblje 2016.

Uobičajena „nevjerica“ čitatelja nije nikakvo iznenađenje, stoga prilažem i sliku ispod na kojoj je jasno vidljivo i najvećim „mentalnim komunistima i juhoslovenima“, „dežurnim katastrofičarima“ i ostalim „babama narikačama“ da – Hrvatska ide dalje!

Razlika, „sitnica“ od 2 004 289 000 HRK! Prava „sitnica“!

Na žalost, danas je objavljeno i izvješće EUROSTATA na stranicama HINA-e koji su prenijeli neki mediji s ogromnim naslovom da je „zabilježen najveći pad industrijske proizvodnje na mjesečnoj razini….“

„Malo morgen!“

Tu priču ne mogu prodati ni „djeci u vrtićima“. Zato su već u daljnjem tekstu sramotnog članka i još sramotnijeg ogromnog naslova napisali, da eto, u RH je industrijska proizvodnja u RH ipak PORASLA i u siječnju i u veljači 2017.

Naravno da je porasla jer svatko tko se imalo razumije u ekonomiju zna da se pri usporedbi svih podataka uvijek uspoređuje isti mjesec s istim mjesecom prošle godine, ili isto tromjesečje s istim tromjesečjem prošle godine.

Kako i „veliki mešetari“ znaju „bolest Hrvata“ da čitaju samo naslove, njihov cilj je postignut. Tako se i inače „bombastičnim“ naslovima kreira javno mnijenje kao i što se baca cijela Nacija u depresiju. ( Specijalni oblici rata protiv Hrvatske )

E, pa DOSTA!

Vjerovati tim i takvim naslovima slično je kao da Hrvati „povjeruju“ u vijest npr. da je u veljači ubrano 0 tona maslina, ili da u istom mjesecu nije „ubrano“ ni zrna kukuruza, ni zrna pšenice, ni zrna grožđa, ni jedan kilogram trešanja, …. ( Dobro nisu napisali da je Hrvatska imala „podbačaj“  turizma u veljači, od npr. 25 milijuna noćenja, …..)

Naravno da su takve vijesti apsolutno točne, ali, znaju li Hrvati uporabiti „male sive stanice“ ili će i dalje čitati samo naslove???  Hoće li Hrvati razmisliti kad je berba maslina, kad je žetva pšenice, kukuruza, „trganje grožđa“, branje trešanja, kada je vrhunac turističke sezone ….???

Znam da velika većina hoće, a oni koji to ne žele ili ne mogu prihvatiti, osim „bombastičnih naslova“, ….njima ionako „nema pomoći“.

Svima, pa i njima, želim

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Hrvatska ide dalje unatoč i usprkos!

Milivoj Lokas/Kamenjar.com

Lažu vam da se čuda ne događaju! Hrvatska ide dalje…

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Analiza

Koliko je Komšić zaista ‘opasan’!?

Objavljeno

na

Objavio

Kratku i jezgrovitu analizu djelovanja drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH koja “gađa u sridu” objavio je novinar Tvrtko Milović. On je sumirao sve laži koje je Komšić izrekao u trećem mandatu te tako potvrdio tezu da je “zlatni ljiljan” instaliran u Predsjedništvo BiH kako bi bio trbuhozborac bošnjačke politike u BiH.

Milović analizira koliko su Komšićeve izjave zaista “opasne” te se iz toga iščitava kakva je funkcija namijenjena Komšiću u četverogodišnjem mandatu.

Facebook status Tvrtka Milovića Hrvatski Medijski Servis prenosi u cijelosti:

“Nakon što je političar Komšić tužiteljstvu BiH prijavio političara Dodika zbog političke izjave, analizirao sam koliko je Komšić zaista “opasan”.

Evo analizice:

08.10.2018. Željko Komšić najavio tužbu protiv Hrvatske zbog gradnje Pelješkog mosta.
11.05.2019. Kinezi zabili zadnji pilot mosta. Komšić nije učinio ništa.

28.11.2018. Željko Komšić izjavio da će “DF ući u koaliciju sa SDA isključivo kao dio BH bloka”.
08.04.2019. DF ušao u koaliciju sa SDA mimo BH bloka.

09.04.2019. Željko Komšić upozorio Hrvatsku da prestane maltretirati BH državljane povodom afere “Selefije”.
15.05.2019. Mediji objavili da su ispitivani BH državljani zaista sigurnosno opasni zbog veza sa registriranim teroristima.

18.04.2019. Željko Komšić najavio da će “FBIH adekvatno odgovoriti na formiranje rezervnog sastava MUP Republike Srpske”.
14.05.2019. U Parlamentu FBiH prijedlog zakona o formiranju rezervnog sastava MUP FBiH praktično blokirao HDZ BiH. Zbog toga FBiH neće adekvatno odgovoriti na formiranje rezervnog sastava MUP RS.

Ali, ako ste pomislili da je Komšić kompletno bezopasna figura, evo i jednog primjera gdje je stvarno pokazao zube:

03.03. Željko Komšić poručio maškarama u Čapljini da “neće uspjeti podijeliti Bosnu”.
I stvarno nisu uspjeli”, komentirao je Tvrtko Milović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Analiza

Davor Marijan: Pet mitova i kontroverzi koje se u BiH i Hrvatskoj vežu uz Franju Tuđmana

Objavljeno

na

Objavio

Medijski i politički najeksploatiranije su optužbe da je izdao Vukovar i da je stvorio uvjete da se u procesu privatizacije obogati skupina od oko 200 odabranih osoba.

Niz je kontroverzi koje se vežu uz Franju Tuđmana i uglavnom dolaze od političkih protivnika i iz miljea koji ga optužuje za razbijanje Jugoslavije.

Te su kontroverze najvećim dijelom vezane uz Bosnu i Hercegovinu i u nešto manjoj mjeri uz Hrvatsku. Kada je u pitanju Hrvatska, medijski i politički najeksploatiranije su optužbe da je izdao Vukovar i da je stvorio uvjete da se u procesu privatizacije obogati skupina od oko 200 odabranih osoba.

Godinama se na dan pada Vukovara plasira teza da je grad pao jer mu Tuđman nije želio pomoći. Uglavnom se vrtjela snimka razgovora za koju je teško naći osnovne podatke, prvo kada je uopće snimljena.

Pri tome je ignoriran kontekst u kojem se bitka zbila. Da je cijela Hrvatska bila u ratu. Da se vojska stvarala od nule. Da su sve postrojbe s crte duge oko 1200 km, koja je počinjala na granici Srbije i općine Županja i završavala na jugu, u Konavlima, tražile oružje i opremu, a da je zarobljen samo jedan od 17 korpusa Kopnene vojske JNA. Da je Hrvatska od 25. rujna 1991. bila pod embargom na oružje Vijeća sigurnosti UN-a kojim je onemogućeno legalno naoružavanje

Optužba o 200 odabranih obitelji koje su se obogatile na račun ostalih u državi u optjecaju je od 2000. godine, premda se prijašnjih godina “baratalo” brojkama od 50 do 500 obitelji, a najviše sa 100 obitelji.

Ta se optužba može svesti na tvrdnju jednoga novinara Feral Tribunea iz 2000. godine da je “svehrvatska imovina” prvo “pretvorena u državnu, a onda je razdijeljena tek promoviranim feudalcima, novom hrvatskom plemstvu koje je mladu državu trebalo uvesti u 21. stoljeće”. Tvrdnja o 200 obitelji često se i po potrebi izvuče iz naftalina. No problem je uopće dokučiti početak kad je tvrdnja plasirana i tko je njezin autor.

Tako se jedno loše i neučinkovito gospodarstvo, kao što je bilo socijalističko, prikazuje kao vrhunsko, gotovo savršeno prije smjene vlasti 1990., nakon čega je grubo privatizirano i opljačkano.

Prije nekoliko godina izrađen je doktorat u kojem je ta problematika dobila važno mjesto. No autor nije uspio naći vjerodostojan podatak kada je Tuđman spomenuo 200 obitelji, a osobe koje su to tvrdile nisu se očitovale na njegovu molbu da mu daju izvor za svoje optužbe, koja je, kao što smo rekli, i dalje u optjecaju, prema potrebama dnevne politike.

Kontroverze o BiH puno su češće, od navodnog dogovora u Karađorđevu do doprinosa padu Bosanske Posavine i optuživanja za izazivanje rata s muslimanima (Bošnjacima). U biti se mogu svesti i na jednu megakontroverzu u čijem su središtu BiH i Tuđmanov odnos prema njoj.

Karađorđevo je lovište pokraj Bačke Palanke u Vojvodini koje u hrvatskoj kolektivnoj memoriji ima negativno značenje zbog sječe Hrvatskog proljeća 1971. godine.

U njemu su se 25. ožujka 1991. sastali Tuđman i Milošević. Taj sastanak, kao i sljedeći 15. travnja u Tikvešu u Baranji, Tuđmanu je donio uglavnom nevolje i prozivanja da s Miloševićem dijeli Bosnu i Hercegovinu. Premda ne postoji nijedan konkretan dokaz, pojedini tumači novije povijesti navode i postotke BiH koji su trebali pripasti Hrvatskoj i Srbiji.

Na sjednici Vrhovnog državnog vijeća 25. travnja Tuđman je sastanke s Miloševićem obrazložio nakanom da pobunjenim Srbima koji su to izbjegavali, pokaže da su razgovori političkih protivnika ne samo mogući već i nužni.

Sve je to, znači, dovelo do otrežnjavanja, osobito kad su vidjeli da Milošević mora razgovarati s Tuđmanom, jer onda je jasno da moraju i Kninjani razgovarati. To mnogi ne razumiju. Navodni “sporazum” u Karađorđevu omiljen je kod Bošnjaka, koji na taj način relativiziraju propuste svoje politike, koja je rat dočekala nespremno, a što je posljedično imalo goleme civilne žrtve u prvim mjesecima rata.

Optuživanje Tuđmana da je kriv za pad Bosanske Posavine vrhunac je imalo početkom ovog stoljeća. Pri tome se, kao i kod drugih optužbi, polazilo od potpunog ignoriranja šire slike. Prvo, Bosanska je Posavina bila, što i sada jest, dio BiH pa je upitno kako je to Tuđman kriv za pad dijela druge države. On se jest miješao u rat, jer bez utjecaja HV-a u travnju 1992. ta država uopće ne bi opstala.

No najveća je ignorancija u činjenici koja je neumoljiva: najveći angažman Hrvatske vojske, ne računajući završnu etapu rata potkraj 1994. u BiH, bio je 1992. u Bosanskoj Posavini, više je vojnika bilo angažirano u obrani Bosanske Posavine nego u dijelu BiH od Livna do Stoca, tj. u jugozapadnoj Bosni i zapadnoj Hercegovini.

Optužba za izdaju lagodan je način da se amnestiraju mnogi, od onih koji su bili nedorasli do onih koji su pobjegli s kućnoga praga smatrajući da ga trebaju braniti Hrvati iz Hrvatske.

Tuđmana se optužuje i da je Hrvate u BiH okrenuo protiv države u kojoj su rođeni i da je zbog opsjednutosti Banovinom Hrvatskom izazvao rat s Bošnjacima, pri čemu je prekršio savez s njima protiv Srba.

Popisi stanovništva od 1948. do 1991. prilično dobro pokazuju trećerazredan položaj Hrvata u BiH, pa se ne treba čuditi što je golema većina gledala prema Zagrebu, a ne prema Sarajevu. Saveza s Bošnjacima nije bilo do srpnja 1995. premda se mnogi lome dokazati da je postojao.

Davor Marijan / Večernji list

 

Davor Marijan: Za rat Hrvata i Muslimana kriv je Alija Izetbegović

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari