Pratite nas

Zanimljivosti

Gangster, najpoznatiji bračni posrednik u Hrvata: Moja glavna misija je popraviti demografsku sliku Hrvatske

Objavljeno

na

GANGSTER-NEDJELJKO-BABIĆ

Problem prekomjernog broja neoženjenih muškaraca i neudanih žena, rješavaju bračni posrednici. Ljudi koji se bave ovim neobičnim zanimanjem neumorno spajaju parove i tako nastoje popraviti demografsku sliku svoje zemlje.

I dok se Španjolskom već vozi autobus pun neudanih žena koje traže buduće supruge, svoj bi uskoro mogla napuniti i Hrvatska

Neobična karavana neudanih žena krenula je u potragu za muškarcima svojih života.

španjolke autobusRaspjevane Španjolke vjeruju da će na izletu pronaći ljubav. Organizator puta, odnosno bračni posrednik ima pune ruke posla, ali gospođe su zadovoljne.

Karavanu koja je prevalila stotine kilometara, dočekao je popriličan broj nervoznih neženja.

“Došao sam vidjeti ima li ovdje neki bombončić koji bi mi pravio društvo”, izjavio je jedan od njih.

Da samcima doista treba malo poticaja i podrške, zna i Nediljko Babić Gangster, najpoznatiji bračni posrednik u Hrvata. U 30-godišnjoj karijeri spojio je oko 360 brakova. Sada su ga, kaže, pritisnule godine pa za svoj ured traži stažista.

“Da, da me danas, sutra zamijeni. Al ne mogu, još nisam naišao na pravoga. To je jako težak posao, ja sam u šali znao reći da je teži od treniranja nogometaša. Jer ja ovdje treniram i mušku i žensku ekipu”, rekao nam je Babić.

Njegova glavna misija je, kaže, popraviti demografsku sliku Hrvatske.

“Nema opravdanja da se ne žene i ne udaju. Treba se ženiti, udavati i stvarati djecu, da iza tebe netko ostane, a ne da putuješ na onaj svijet kao pas”, dodaje Babić.

Jedan od posljednjih vapaja u pomoć stigao je s otoka Visa, na kojem trebaju pune autobuse žena.

“Pa s Visa stalno zovu, kažu šalji nam 500 žena. Pa puno je 500, da su rekli 50, još nekako, ali 500 je puno”, smije se Babić.

Španjolski autobus s neudanim ženama tamo vozi već 20 godina. Prije mirovine, na to bi možda mogao odlučiti i imotski Gangster.

[ad id=”68099″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Zanimljivosti

‘Ma kakva Srbija..’ Hrvat iz Amerike razbio uređaj nakon sportskog pitanja aplikaciji Alexa

Objavljeno

na

Objavio

Po Facebooku se proširio video na kojem unuci ispituju Alexu, virtualnog osobnog asistenta uređaja Amazon Echo, razna sportska pitanja. Namjerno su potom pitali Alexu tko je najbolji na svijetu u vaterpolu jer su, vjerojatno otprije, znali kako će reagirati njihov djed, a otac je sve snimao.

Radi se o obitelji američkih Hrvata, a upravo je na našem jeziku djed eksplodirao kada je Alexa ispalila da je najbolja u vaterpolu Srbija iako je Hrvatska službeno svjetski prvak.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Zanimljivosti

Pet godina radio maketu: ‘Sto puta su mi rekli da odustanem’

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Iz prikrajka sam uzimao male komade kamena i sam pokušavao nešto oblikovati. I tako se rodila ljubav koja traje i danas, kaže Dragan Mikulić Jukić koji je svojim rukama izradio maketu širokobriješke crkve i svog rodnog sela Kočerina

Krš i tvrdi hercegovački kamen mnoge je natjerao da svoje bolje sutra potraže u većim sredinama i gradovima. Za one koji su ostali u ljutom hercegovačkom kamenu, upravo je taj isti rujan kamen simbol opstanka i prepoznatljivosti.

I dok jedni kuće grade u betonu, Dragan Mikulić Jukić maketu rodnog sela s posebno istaknutom djedovom i očevom kućom te širokobriješkom crkvom odlučio je izgraditi u dvorištu svoje kuće u selu Kočerin kraj Širokog Brijega.

Isklesano u kamenu. Za rad koji još nije gotov Draganu je bilo potrebno punih pet godina.

Cijelu sam godinu od kamenčića rujan kamena klesao i gradio samo crkvu. Svaki ovaj kamenčić, svaka ova minijaturna vacada, luk, rukom su klesani.

I kad baš pomisliš da si gotov i da ćeš lijepo isklesani četvrtasti kamen ugraditi u pročelje crkve, on ti pod rukom pukne. I onda ponovno, sto puta su mi moji ukućani govorili da odustanem, ali ja nisam i neću dok sve ne zgotovim – dočekuje nas Dragan, piše 24sata.hr

Njegova crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije ima rasvjetu, vitraje i sve je to sam osmislio i uradio do u detalje kako bi doista bila prava replika. Identičnu kopiju svoje rodne kuće Dragan je prenio u svoje dvorište.

Onda sam došao na ideju da izradim i djedovu kuću u kojoj mi je otac rođen. Zato mi danas supruga zna kroz šalu dobaciti kako bi bilo najbolje da joj i svekra i svekrvu u kamenu isklešem pa da ima sve u dvorištu i da ne mora u selo do njih – kroz smijeh će Dragan dobacujući kako zna da će se ona sada ljutiti na njegovu šalu, “ko prava Dalmatinka”, ali on takav kakav je ne može, a da se na svoj račun malo ne zašali.

Zašto uz sve kuće koje je u kamenu isklesao stoji i mlinica iz koje lagano žubori voda kad u njegovu selu vode nema, Dragan ima spreman odgovor.

– U nas u ovom kraju je uvijek bilo vina i hercegovačke škije, ali vode ni za lijek, zato sam želio da mi voda žubori iz mlinice. Sjećam se kada nas je majka upozoravala da vodu treba čuvati. Tri krave, a jedna čatrnja.

Trebalo je najprije živinu napojiti, a nama tek dati za napiti se. I zato smo uvijek bili željni i žedni vode na ovom tvrdom kamenu, a kamena nismo, jer gdje god se okreneš samo tvrdi rujan kamen.

Znate kako se ovdje kaže, kada se dijete ovdje rodi, uz majčine grudi najprije ugleda kamen – kaže Dragan i dodaje da će mu za sve što planira trebati još godina dana.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

 

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

24sata.hr

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Poduprite naš rad


Donacijom podržite Kamenjar.com! Hvala!Komentari