Connect with us

Najave

HDZ: Komemorativni skup u povodu 25. obljetnice smrti Gojka Šuška

Objavljeno

-

U povodu 25. obljetnice smrti ratnog ministra obrane i potpredsjednika HDZ-a Gojka Šuška u srijedu, 3. svibnja održat će se komemorativni skup u Koncertnoj dvorani “Vatroslava Lisinskog” s početkom u 18 sati.

Na komemorativnom skupu, koji se održava na dan Šuškove smrti, prigodne govore održat će predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković, zamjenik predsjednika HDZ-a i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, predsjednik HDZ-ove Zajednice branitelja “Gojko Šušak“ Miljenko Filipović, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” Mario Kapulica, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, a u ime obitelji govorit će kćerka Katarina Šušak.

Glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić za Hinu je kazao da će tijekom komemorativnog skupa biti prikazan i prigodni film u kojem će se evocirati uspomene iz tih po Hrvatsku vrlo bitnih vremena.

Dodao je da će se u filmu prikazati najvažnije iz života i rada tada ratnog ministra Gojka Šuška kako bi se pokazala konekcija i briga HDZ-a i za zajedništvo s našim narodom u Bosni i Hercegovini te kako bi se ukazalo na činjenicu da je to zajedništvo vrlo bitno za opstojnost cijelog hrvatskog naroda.

Komemorativni skup na kojem se očekuje nazočnost oko 2.000 ljudi organizirali su središnjica HDZ-a te HDZ-ova zajednica branitelja “Gojko Šušak“ i zajednica utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman”.

Prije komemorativnog skupa, izaslanstvo HDZ-a će položiti vijence na grob dr. Franje Tuđmana i Gojka Šuška, a u 16 sati će u crkvi u Dubravi biti održana sveta misa za Gojka Šuška.

Gojko Šušak rođen je u Širokom Brijegu 16. ožujka 1945., a umro je u Zagrebu 3. svibnja 1998. Ministar obrane bio je od 1991. do smrti 1998., a bio je i jedan od najbližih suradnika predsjednika Franje Tuđmana. (Hina)

Hrvatska pošta izdaje poštansku marku s likom Gojka Šuška

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari