Connect with us

Politika

Josip Jurčević: Kako je tzv. HRT preuzeo vodstvo galopirajućeg jugoslavenstva u Hrvatskoj

Objavljeno

on

Gost u Podcastu Velebit je povjesničar i politički analitičar Josip Jurčević.

► Koliki je omjer istine i krivotvorina u prvoj epizodi dokumentarne serije NDH koja se počela prikazivati na tzv. Hrvatskoj radio televiziji?

► Zašto tzv. HRT preuzima pravno naslijeđe Jugoslavije tamo gdje se sve vodeće ljude NDH kvalificira kao ratne zločince?

► Kako su prema mišljenju tzv. HRT-a Hrvati postali kukavice pa traže strane sumnjivce za izvršenje atentata?

 

► Jeste li ikada čuli da je tzv. HRT atentat na Franju Ferdinanda, zbog čega je započeo Prvi sv. rat, nazvali terorističkim činom?

► Što znači posjet Angele Merkel Srbiji i kako se Hrvatska sve više utapa u ‘srpski svet’?

► Zašto se Hrvatska ponaša kao da događaji u Crnoj Gori s Hrvatskom nemaju ništa?

 

► Je li točan slijed koji pomalo cinično opisuje srpske nacionaliste, koji kad odluče da budu nečija braća na tuđoj zemlji, onda prvo dolaze popovi, iza njih topovi, a zadnji dolaze lopovi?

► Ima li sličnosti u metodama talibana i srpskih osvajačkih pohoda za ispravljanje ‘istorijskih nepravdi’?

► Zašto je Milorad Pupovac skandalozan i kako ta njegova metoda postaje proporcionalna razini sigurnosti i povlaštenog pravosudnog i sigurnosnog tretmana koji uživa u RH, jer što je skandalozniji to je svemoćniji i institucije mu podilaze kao ni jednoj drugoj osobi u RH?

 

► Kako je tjednik Novosti tekstom Viktora Ivančića “Oklopno pravoslavlje” svom tradicionalnom četništvu ucijepio i jugoslavensku orjentaciju?

► Kako je živjela Jugoslavija u Sinjskoj Alci, u obje Jugoslavije i 1934. godine u Splitu na dočeku lijesa ubijenog kralja Aleksandra i 1989. godine u jecajućim izljevima ljubavi Titu koje je izgovorio tadašnji alkarski vojvoda, a što su sve filmske kamere marno zabilježile?

► Je li novi popis stanovništva osmišljen po modelu za ‘nestanak’ Hrvata pravoslavaca?

 

► Zašto velikosrpska propaganda, što je temeljito prikazano u knjizi ‘Protkoli velikosrpske ideologije – Temeljni dokumenti antihrvatskog pokreta od Načretanija do Memoranduma 2’, i dalje neumorno otvara na prvi pogled potrošene teme?

► Zbog čega su Ognjen Kraus, M. Pupovac, Veljko Kajtazi i ostala iz ekipe, ponovo agresivno aktualizirala temu o ustašama, fašizaciji Hrvatske itd.?

► Kako se galopirajuće jugoslavenstvo uklapa u protokole Memoranduma 2?

 

► Zbog čega je sve intenzivnija agresivna velikosrpske politika sve otvorenije utemeljena vjersko-rasnim osnovama?

► Zašto je ruski veleposlanik u Hrvatskoj Andrej Nesterenko izjavio da su Oluja i Bljesak vojne operacije kojima je cilj bio prisilni egzodus 250 tisuća Srba iz Hrvatske i da je krivac za rat kojemu je cilj bio protjerivanje pravoslavnog stanovništva bila Hrvatska?

► Zašto je početkom ove godine hrvatsku Wikipediju preuzela nova grupa administratora koja je otpočela s ideološkim obračunom na stranicama Wikipedije?

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR