Connect with us

Politika

Kako god se vi dogovorite, mi smo zadovoljni! ‘Samo Treći ne može!’

Objavljeno

-

“Sve što se tri konstitutivna naroda i drugi građani dogovore o tome kako će njihova domovina BiH izgledati, mi smo zadovoljni. Analize sada pokazuju da treći entitet nije rješenje, ali opet zavisi kako se dogovorite”, izjavio je Josipović. Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas u Brčkom da formiranje trećeg entiteta u BiH nije rješenje, ali da to zavisi od dogovora u BiH. Josipović je rekao da nitko u Hrvatskoj ne želi davati recepte kako organizirati  BiH, jer je to njezino unutarnje pitanje.

“Sve što se tri konstitutivna naroda i drugi građani dogovore o tome kako će njihova domovina BiH izgledati, mi smo zadovoljni. Analize sada pokazuju da treći entitet nije rješenje, ali opet zavisi kako se dogovorite”, izjavio je Josipović.

On je istaknuo da je Brčko simbol buduće europske BiH, jer je to grad koji je odlično povezan sa Hrvatskom. Josipović je naglasio da su ljudi sa obje obale Save oduvijek funkcionirali kao jedna cjelina, navodeći da je EU dobar novi okvir za jačanje suradnje BiH i Hrvatske.

Govoreći o nastavku suradnje BiH i Hrvatske, on je naveo da hrvatska Vlada i Vijeće ministara BiH već razgovaraju o izgradnji prometnih i energetskih koridora.

“Vidimo već da investicije sa obje strane granice napreduju i sve je više hrvatskih investitora u BiH, a znam i za neke koji idu iz BiH u Hrvatsku”, rekao je Josipović. Predsjednik Hrvatske izrazio je uvjerenje da će se oblasti buduće suradnje širiti, te da će ulazak Hrvatske u EU povoljno uticati i na BiH.

“Smatram da nam se zajedno otvaraju novi prostori za gospodarsku, kulturnu i svaku drugu suradnju”, rekao je Josipović.

dnevno/srna/kamenjar

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari