Connect with us

Život

Karolina Vidović Krišto: Međunarodni dan mladih – dan naše budućnosti

Published

on

Danas, na Međunarodni dan mladih, važno je da Hrvatska konačno krene putem na kojem mladi više neće biti samo riječ koja se usputno spominje u predizbornim izjavama političara.

Želimo da djeca i mladi znaju koliko su nam važni u društvu i da njihove potrebe budu u temelju svih reformi i planova.

Naš zadatak je da time stvorimo poticajno i perspektivno okruženje, koje će se što više približiti standardu zemalja u koje nam mladi sad već dugo odlaze. To prije svega podrazumijeva uređeno društvo temeljeno na pravdi i pravnoj državi.

Mladi u Hrvatskoj, u kojem god kraju živjeli, moraju imati kvalitetno i dostupno obrazovanje, povezanost obrazovnog s realnim, poslovnim sektorom, te mjere koje će im omogućiti i olakšati zaposliti se u struci i osnovati dom i obitelj.

Konkretne poticajne mjere jedini su put za demografsku obnovu Hrvatske. Novca ima; rezanjem koruptivnih hranidbenih lanaca vladajućih elita koji milijarde naših kuna bacaju u determinirane projekte poput vjetroelektrane Krš-Pađene, Agrokora, Uljanika, u ideološki civilni sektor, Itd., novca će bit će sve više i preusmjerit ćemo ga na mlade i njihove obitelji. Pravda i pravna država nemaju alternativu – sretan nam međunarodni dan mladih!

Karolina Vidović Krišto, predsjednica saborskog Odbora za obitelj, mlade i sport

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari