Connect with us

Pregled

Kolege i prijatelji opraštaju se od Miroslava Tuđmana

Objavljeno

on

Saborske kolege i prijatelji s tugom i poštovanjem opraštaju se od HDZ-ova zastupnika Miroslava Tuđmana, koji je preminuo u nedjelju.

“Njegovim odlaskom izgubili smo vrsnog znanstvenika, velikog političara i domoljuba te čovjeka koji je svojim djelovanjem doprinosio slobodi i neovisnosti naše domovine“, istaknuo je potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner (HDZ).

“Izgubili smo i dragog kolegu, uvijek odmjerenog, srdačnog, pouzdanog i vjerodostojnog“, napisao je Reiner na Facebooku, poručivši kako će Tuđmanovi argumentirani i stručni nastupi u Saboru, a nadasve uljudnost i poštovanje koje je pokazivao kolegama, zauvijek ostati upamćeni u hrvatskoj javnosti i služiti kao uzor svim sadašnjim i budućim zastupnicima.

Od Tuđmana se oprostio i Miroslav Škoro, potpredsjednik Sabora i čelnik Domovinskog pokreta.

“Profesor Tuđman ostavio je dubok trag u hrvatskoj znanosti i obrazovanju kao utemeljitelj informacijskih znanosti u Hrvatskoj.

Njegovi napori i doprinosi u izgradnji sigurnosno-obavještajnog sustava uvelike će doprinijeti pobjedi u Domovinskome ratu mlade hrvatske države.

Do kraja svoga ovozemaljskog života svojim je znanstvenim i publicističkim radom doprinosio širenju istine o Hrvatskoj i Domovinskome ratu“, napisao je Škoro na Facebooku, te u ime Domovinskog pokreta i u svoje osobno izrazio najiskreniju sućut članovima njegove obitelji.

Predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić napisao je kako je s velikom tugom primio vijest o smrti dugogodišnjeg prijatelja i kolege.

“Tuđmanov doprinos radu Sabora, Kluba HDZ-a i djelovanju HDZ, stranke koju je osnovao njegov otac i prvi predsjednik Republike Hrvatske, ostat će zauvijek velikim slovima utkan u hrvatskome društvu. Pravednijem i humanijem, onom za koji se cijeli svoj životni vijek svesrdno i nesebično borio“, naglasio je Bačić.

“Nedostajat će nam srdačni, blagi i uvijek dobronamjerni kolega Miroslav Tuđman. Obitelji, rodbini i prijateljima izražavam iskrenu sućut“, poručio je Mostov zastupnik Miro Bulj.

Miroslav Tuđman preminuo je u 75. godini u Klinici za infektivne bolesti bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu, gdje se liječio zbog komplikacija izazvanih virusom SARS-CoV-2. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari