Connect with us

Ljerka Ostojić nova je rektorica Sveučilišta u Mostaru

Objavljeno

-

Jučer u 12 sati u Rektoratu Sveučilišta u Mostaru održani su izbori za novog rektora jedinog sveučilišta u BiH na hrvatskom jeziku. Dosadašnji rektor bio je Vlado Majstorović, a njegovu funckiju preuzela je prof. dr. Ljerka Ostojić, doktorica u SKB Mostar, profesorica te bivša dekanica Medicinskog fakulteta. 

Ostojić je na današnjoj sjednici dobila više glasova od bivše dekanica Filozofskog fakulteta Slavica Juka i prorektora za znanost Sveučilišta Ive Čolaka.

Ljerka Ostojić rođena je u Mostaru, 1956. godine, gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju. Upisuje i završava medicinski fakultet u Sarajevu gdje dobiva rektorovu nagradu za izvrstan uspjeh na studiju. Poslijediplomski studij odslušala na Sveučilištu u Zagrebu gdje je i magistrirala 1984.g. Doktorsku disertaciju brani na Sveučilištu u Banjoj Luci. Specijalistički ispit iz fizikalne medicine i rehabilitacije položila u Sarajevu.

Sveučilišno-nastavnu karijeru započinje još u studentskim danima kao demonstrator na Institutu za anatomiju, gdje dobiva i prvo zaposlenje, asistent na predmetu Anatomija čovjeka na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Zatim se zapošljava u Banjoj Luci gdje na medicinskom fakultetu prvo radi kao asistent, zatim kao docent na katedri Anatomija čovjeka. Na istome fakultetu u dobi od 33 godine postaje pročelnica katedre te prodekanica za financije.

Od početka ratnih zbivanja radila u Splitu u KBC Split kao specijalistica fizikalne medicine i rehabilitacije gdje je vodila i program rane opskrbe proteza ekstremiteta ranjenicima u sklopu WHO (World health organisation). Sudjelovala u osnivanju Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru gdje radi kao pročelnica katedre za anatomiju, potom u 2 mandata kao prodekanica za nastavu i u dva mandata kao dekanica. Od 2013. godine dopisni član Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, biomedicinski razred. Članica predsjedništva Matice Hrvatske Mostar.
Udana i majka dvoje djece.

jabuka.tv

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari