Connect with us

Hrvatska

Marijan Živković: E moj narode, zašto su mi djeca poginula

Objavljeno

on

Sudsko vijeće Općinskog suda u Vukovaru vratilo je na početak suđenje Marijanu Živkoviću protiv kojega je podnesena kaznena prijava radi razbijanja dvojezične ploče na zgradi PP u Vukovaru 3. rujna 2013. godine.

Vukovarski odvjetnik Emil Mitrovski kaže kako je slučaj protiv njegovog branjenika vraćen na početak radi formalno-pravnih razloga, odnosno zbog protoka vremena od tri mjeseca.

Zadovoljan sam činjenicom što su prihvaćeni svi dokazi optužbe, ali i obrane, što do sada nije bio slučaj. Dokazat ćemo da Marijan Živković nije kriv ni za jedno od tri kaznena djela koja mu se stavljaju na teret – rekao je Mitrovski, piše Večernji list

Objasnio je kako je u skraćenom kaznenom postupku Živković osuđen na 9 mjeseci zatvora s uvjetom od 2 godine. – Mi se s time nismo složili. Kad netko nije kriv, onda nije kriv, a mi imamo slučaj da bi osoba trebala biti sretna jer ne mora u zatvor. Bio je to pokušaj da vuci budu siti i ovce na broju – rekao je Mitrovski.

Nakon današnje rasprave Marijan Živković samo je kratko rekao kako je on već kažnjen i osuđen jer 25 godina živi bez svoje djece i jednome od sinova nema gdje zapaliti svijeću.

Trebaju još malo da me dokrajče. Hvala im za sve. E moj narode, zašto su mi djeca poginula? – rekao je Živković.

Iduća rasprava Marijanu Živkoviću najavljena je za 7. studenoga u 10.30 sati.

Imam 76 godina, u ratu sam izgubio sinove… Da, sude mi za razbijenu ploču, ako bude trebalo, napravit ćemo i gore!’ (VIDEO)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR