Connect with us

Reagiranja

Ministarstvo branitelja ogradilo se od Raosove izjave o 10. travnju 1941.

Objavljeno

-

Foto: Hina

Ministarstvo hrvatskih branitelja ogradilo se u nedjelju od izjave njihovog izaslanika Matka Raosa na obilježavanju HOS-ove obljetnice u Splitu kako “ne bi bilo današnje Hrvatske da nije bilo 10. travnja 1941.”, te su poručili da njegovo obraćanje nije ni bilo predviđeno.

“Ističemo kako je g. Raos izjavu dao u svoje ime, a ne u ime Ministarstva te se ograđujemo od iste”, ističe se u reakciji resornog ministarstva.

Raos je ranije danas prilikom polaganja vijenaca ispred spomenika poginulim pripadnicima IX. bojne HOS-a Rafael Vitez Boban u Splitu, izjavio: “Morate znati, da nije bilo 10. travnja 1941., ne bi bilo ni današnje Hrvatske.”

Iz Ministarstva napominju da je Raos poslan da bude izaslanik isključivo svojom nazočnošću te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

“Napominjemo kako nikakvo obraćanje njega kao izaslanika nije bilo predviđeno”, poručili su. (Hina)

Split: Položeni vijenci i upaljene svijeće poginulim HOS- ovcima

SDP je također osudio izjave koje je dao brigadir Matko Raos u priopćenju koje potpisuje potpredsjednik SDP-a Hrvatske Ranko Ostojić.

“Nedopustivo je da se Domovinski rat i stvaranje današnje Hrvatske dovodi na bilo koji način u vezu sa zločinačkom NDH, koja je bila kvislinška tvorevina. Hrvatska, kao i cijela slobodna Europa, nastala je na temeljima i vrijednostima antifašizma, što je definirano našim Ustavom i na to trebamo biti ponosni”, poručio je Ostojić.

“Ne možemo dopustiti niti tolerirati da ljudi koji predstavljaju ministra i Vladu imaju ovakav stav. Pozivamo ministra i Vladu da se ograde od ovog skupa i riječi njihovog izaslanika Raosa”, navodi se u priopćenju SDP-a.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari