Pratite nas

Komentar

Mostar je, a ne Sarajevo, hrvatsko središte

Objavljeno

na

Ako je naša hrvatska država Herceg-Bosna, zasad doduše, samo kao mogućnost, teško je razumjeti zašto je organizator središnju komemorativnu molitvu za hrvatske žrtve smjestio na područje druge, nama neprijateljske države, odnosno u sam njezin glavni grad
Uopće ne razumijem organizatore ovogodišnje komemoracije za bleiburške žrtve hrvatskoga naroda, koje su na najokrutnije načine masovno smicale okupatorske snage jugoslavenskih komunističkih partizana neposredno poslije završetka Drugoga svjetskog rata.

Vidjeli smo, a što nažalost nije vidjela i hrvatska diplomacija, da se zadnjih nekoliko godina, pod snažnim utjecajem prosovjetskih političkih snaga, pokušava spriječiti komemoriranje nedužnih žrtava na mjestima masovnih pokolja, ponajprije u samoj Austriji, a onda i diljem drugih masovnih stratišta.

Riječ je o projektu kojim se, u širem i strateškom značenju, pokušava opravdati masovno smaknuće različitih etničkih, društvovnih i političkih skupina te pojedinaca koje su komunisti smatrali svojim političkim protivnicima.
U pozadini tih operacija stajao je projekt sovjetskoga zauzimanja europskih zemalja, kojim je, u konačnici na granicama prema Zapadu, bila postavljena debela željezna zavjesa, a na zaposjednutom prostoru uspostavljena još okrutnija i zločinačkija diktatura od one koju su naslijedili.
U hrvatskom bleiburškom slučaju masovni su zločini imali i dodatnu primjesu jugoslavenske ideologije, koja je računala kako će uništenjem hrvatske populacije u budućnosti spriječiti svaku pomisao na uspostavu samostalne hrvatske države, što su, uz komuniste, masovno podupirali Srpska pravoslavna crkva i četnički pokret, kojem se pružila prigoda da u stvarnosti provede Moljevićev ratni program o uništenju Hrvata.

Ma koliko god su povijesna istraživanja otkrila zločinačku ćud jugoslavenskoga režima, opravdavanje masovnih smaknuća i istrjebljenje hrvatskoga naroda još se uvijek javno promiče, čak i kao politika određenih stranaka i pojedinaca u Hrvatskoj.

Zato ne trebaju čuditi izjave i ponašanje aktualnoga predsjednika države Zorana Milanovića i njegovih učiteljskih trabanata, poput bivših prokominističkih predsjednika Republike Hrvatske.

One su očito u skladu s izjavama beogradskih istomišljnika, poput dvojice Aleksandara – Vulina i Vučića, kao što je svojedobno i Broz uskladio svoju politiku s četničkim hordama, jasno dajući do znanja kiparu Ivanu Meštroviću,  kako je na Bleiburgu morao “dopustiti Srbima da se izdovolje”.

Kako su se jugoslavenski partizani izdovoljavali nad Hrvatima masovnim smaknućima 1945., slično su, u tom smislu, samo na političkom polju, dobili dopuštenje i Bošnjaci da se nakon 1995. izdovolje nad hercegbosanskih Hrvatima.

Kakva god pojedinačno bila danas politika zapadnih zemalja u BiH, ni jedan njezin dillomatski predstavnik ne će javno poduprijeti primitivne bošnjačkokomunitičke prijetnje istrjebljenjem Hrvatima.

Zato treba upozoriti diplomate zapadnih država na bošnjačke namjere pa ako se oni i na to ogluše, snosit će, na čelu s Austrijancem Inzkom i sami odgovornost za ono što će se događati.

Zboog svega tog je upravo nevjerojatna odluka organizatora da se komemoriranje nad hrvatskim žrtvama jugokominističkoga režima održi u bošnjačkom Sarajevu.

U zabludi su oni koji misle da su na Bleiburgu i križnim putovima stradali i Bošnjaci. Ne! Tamo su isključivo ubijani Hrvati, bez obzira na svoju vjersku pripadnost, bilo katoličkoj, pravoslavnoj ili islamskoj vjeri.

Naime, masovnim ubijanjem ljudi pokušalo se uništiti samu ideju hrvatske države!

Ako je pak naša hrvatska država Herceg-Bosna, zasad doduše, samo kao mogućnost, teško je razumjeti zašto je organizator središnju komemorativnu molitvu za hrvatske žrtve smjestio na područje druge, nama neprijateljske države, odnosno u sam njezin glavni grad.
Mostar je središte hrvatskoga života u Herceg-Bosni pa bi bilo posve prirodno da Hrvati u svojoj prijestolnici organiziraju ono što smatraju da im je bitno, odnosno, ako su narod da tamo i pokazuju svoju bit!

Tomislav Kralj

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Grabar Kitarović: S ponosom se prisjećamo prvog postroja Zbora narodne garde začetka pobjedničke Hrvatske vojske

Objavljeno

na

Objavio

Dvadesetideveta obljetnica osnutka Hrvatske vojske prigoda je s ponosom se prisjetiti prvog postroja Zbora narodne garde, začetka pobjedničke Hrvatske vojske.

S posebnim pijetetom i poštovanjem prisjećamo se poginulih, nestalih i preminulih hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata, čija je žrtva omogućila stvaranje slobodne, samostalne i suverene Republike Hrvatske.

Suosjećamo s članovima njihovih obitelji i čuvamo sjećanje na Domovinski rat kao simbol snage i zajedništva hrvatskoga naroda, hrabrosti i domoljublja hrvatskog vojnika i redarstvenika.

Svim pripadnicama i pripadnicima Hrvatske vojske u domovini i u misijama i operacijama potpore miru diljem svijeta čestitam Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske.

Vi ste naša snaga i naš ponos i uživate naše veliko povjerenje jer kroz svoju vjernu službu, sposobnosti i vještine te spremnost za pomoć svome narodu istinski živite domoljublje i zajedništvo. Želim vam puno uspjeha u budućim izazovima te da jednakim žarom i predanošću nastavite graditi i jačati modernu Hrvatsku vojsku, komentirala je Kolinda Grabar Kitarović na facebooku

28. svibnja 1991. – Prva smotra Zbora narodne garde (VIDEO)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Milanović: Moja poruka građanima je – glasajte, a ja ću vidjeti

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović bio je na na obilježavanju Dana hrvatske vojske i Dana hrvatske kopnene vojske na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman”.

Predsjednik RH Zoran Milanović prilikom obilježavanja Dana oružanih snaga komentirao je i svoju izjavu da ne zna hoće li izaći na izbore:

Neobično je kako je moja dobronamjerna i defanzivna izjava izazvala reakciju kritičara i analitičara. Napali su mene, jedinog čovjeka koji ne smije biti član bilo koje stranke. Krajnje je to licemjerno to od njih. Možemo razgovarati na pristojan način, ali ne na divljački – rekao je Milanović koji se posebno uzbudio kada je pričao o kritičarima te njegove izjave.

Po tome ispada da sam ja nepismenim i glupim ljudima poslao poruku da ne izađu na izbore. Ali ne! Moja poruka je – upravo izađite na izbore, a ja ću razmisliti!

 

Za Hrvate izbor nikad lakši – plenkovićevci ili milanovićevci?

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari