Connect with us

Najprije oguli mandarinu, pa onda jedi!

Objavljeno

-

Dopremijer Federacije BiH i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske (RS) Stevo Mirjanić razgovarali su danas o suradnji u području veterinarstva, vodoprivrede, šumarstva, lovstva, uspostavi IPARD strukture na razini BiH, kao i zajedničkom radu na zaštiti domaće poljoprivredne proizvodnje.

Za resor veterinarstva, na današnjem sastanku je usuglašeno da će u oba bh. entiteta biti osigurano nesmetano prometovanje veterinarskih medicinskih proizvoda, bez obzira na registraciju. Također, dogovoreno je provođenje istovjetnih mjera za suzbijanje i iskorjenjivanje infektivne anemije kopitara, priopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Ministri su se usuglasili da će u narednom razdoblju zajednički raditi na projektima uređenja rijeke Bosne od ušća do Modriče kao i od Odžaka do Vukosavlja. Također, istaknuta je volja za zajedničkim budućim radom na projektu Neretva-Trebišnjica.

U području šumarstva i lovstva suglasili su se da je neophodno zajedno raditi i na objavljivanju podataka Nacionalne inventure šuma. Dogovoreno je da se u području razmjene podataka snažnije surađuje i u okviru koordiniranih aktivnosti vezanih za izvještajno-prognozne radnje, a koje se odnose na monitoring zdravstvenog stanja šuma.

Mirjanić i Ivanković Lijanović također su danas usuglasili da upute zajednički prijedlog Vijeću ministara BiH, konkretno Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, koji bi se odnosio na uvođenje zaštitnih mjera za naše domaće poljoprivredne proizvođače.

U okviru ovih tema, potencirano je usuglašavanje IPARD strukture kako bi se osiguralo da sredstva iz EU mogu dolaziti do bh. proizvođača, navodi se u priopćenju.

bljesak

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari

Oglas