Connect with us

Herceg Bosna

Obilježen Dan hrvatskih ratnih vojnih invalida – HVIDRA Mostar

Objavljeno

-

30. svibnja obilježava se dan hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata, tim povodom danas je Udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida (HVIDRA) podružnica Mostar, obilježila obljetnicu postojanja i aktivnog rada.

Povodom obljetnice HVIDRA-e, zapaljene su svijeće i položeni vijenci ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače.

Vijence i svijeće položili su, izaslanstvo HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora, predvođeno predsjednikom dr. Draganom Čovićem, izaslanstvo Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida (HVIDRA) podružnica Mostar.

“Prije svega ja bi želio današnji dan, i ove naredne dane, Lipanjske zore, u cjelini, na neki način podijeliti s našim braniteljima. Danas sa braniteljima HVIDR-e ovdje u Mostaru ali i diljem BiH i RH. Naravno, jučer smo bili u prigodi čestitati Dan državnosti RH, sve su to dani baš ponosa i slave za sve nas Hrvate i moramo jednostavno razumjeti da će nama trebati još jako puno vremena da naša mladost razumije kako je izgledala ona 1991. i 1992. do 1995. pa i ovo poraće iza toga.

Budemo li snažni u jednom zajedništvu hrvatskog naroda, a mi to danas i jesmo, onda ne trebamo sumnjati da će mo na pravi način izboriti sve ono za što se ginulo onda.

Tada sve te žrtve imaju smisla, tada mi trebamo služiti svom narodu u vođenju politike i vjerujem da HNS i sve političke opcije okupljene oko njega znat će na prikladan način izboriti poziciju jednakopravnog i konstitutivnog naroda predstavljenog legitimnim predstavnicima i naravno ovaj euroatlanski put i socijalne programe, ekonomske programe koje radimo, tada će sve zajedno imati smisla. Danas sam prije svega želio podijeliti radost sa svima onima koji su dali ono što je najvrijednije, dijelove svoga tijela da bi mi danas mogli govoriti da smo Hrvati bez tereta da ćemo zbog toga ispaštati kako se ispaštalo kroz povijest“, istaknuo je dr. Dragan Čović u izjavi, nakon svečanog programa.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari