Connect with us

Iz Svijeta

Olena Papuga: Incident u Sonti je etnički motiviran

Objavljeno

-

Zastupnica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u srbijanskoj Narodnoj skupštini, Olena Papuga, izjavila je da incident u Sonti u Vojvodini, u kojem su u nedjelju pretučena trojica mladića Hrvata, jeste etnički motiviran. Pozvala je državu da kaže istinu o tom incidentu, objavila je agencija Beta.

Institucije Republike Srbije ne smiju iskrivljivati istinu i govoriti da incident u Sonti, u kojem je sudjelovalo više osoba, nema nikakve veze s nacionalnom pripadnošću njegovih sudionika.

Nažalost, mještani Sonte znaju da incident jeste etnički motiviran. Također, pripremaju se i tužbe jer pojedini akteri imaju kriminalnu prošlost za koju nikada nisu odgovarali pred pravosudnim tijelima, navela je Olena Papuga. Dodala je da se taj incident ne smije zataškati i poručila da se takve situacije ne smiju događati u Srbiji i Vojvodini, koja je multietnička, multinacionalna i multikonfesionalna regija.

Prilikom prvog narednog zasjedanja Skupštine Srbije, kao zastupnica, zatražit ću informaciju od ministra policije Nebojše Stefanovića kada će reći istinu o ovom incidentu, kada će razriješiti ovu situaciju i na koji način, dodala je.

Papuga i LSV jedini su izvan vlasti u Srbiji, osim predstavnika hrvatske manjine, koji su javno reagirali na incident u Sonti.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH priopćilo je da očekuje od Srbije brzo i objektivno utvrđivanje svih činjenica i poduzimanje odgovarajućih mjera povodom incidenta u Sonti. Međutim srbijanska veleposlanica odbila je primiti notu tvrdeći da se nije radilo o etnički motiviranom napadu.

Veleposlanica Srbije odbila primiti protestnu notu Hrvatske

 

MVEP: Hrvatska izrazila zabrinutost Srbiji zbog “etnički motiviranog” napada na trojicu mladića u Sonti

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas