Connect with us

Oružane snage BiH na Mliječnom putu Emira Kusturice: Vojnici, topovi, prage, haubice pod Nemanjinom komandom

Objavljeno

on

Operativna komanda Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH), Komanda za podršku u OSBiH, svojim je kamionima TAM 150 (komada dva), tri protuavionska topa M55, tri puškomitraljeza M60, četiri bromwinga 12,7 mm, dvije haubice 105 mm, dva minobacača 120 mm, dvije prage, te stručnim osobljem odlučila pomoći snimanje filma “Na mliječnom putu”, čija je prva klapa, sve u režiji Emira Kusturice, pala u lipnju ove godine.

monicaGlavnu žensku ulogu u ovom filmu proslavljenog Sarajlije i Emira i Nemanje, igra Monica Belluci, koja, kako je objasnio redatelj Kusturica, nije imala nikakvih posebnih zahtjeva u odnosu na ostale glumce.

No, zahtjeva je imala organizacija, firma ili šta već, Mliječni put d.o.o. iz Trebinja koja je za pomoć zamolila OSBiH. Kako u ovoj firmi sve rješavaju naredbama, tako su i 9. kolovoza ove godine naredili (naredba 16-05-50-93-477/13) da se kamioni i naoružanje stave na raspolaganje ekipi filma radnog naziva “Na mliječnom putu”.

Kamioni će se koristiti za prevoz opreme za snimanje filma u vremenu od 10. do 14. augusta na području Zelengore, kod Orlovskih jezera, i od 5. do 14. Rujna ove godine na području Čemerno – Lebeški kuk.

oslobodjenje

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari