Connect with us

Herceg Bosna

Počinje posljednja bitka šestorice Hrvata u Haagu!

Objavljeno

on

U ponedjeljak pred Haaškim sudom počinje posljednja pravna borba za dokazivanje nevinosti šestorice optuženih Hrvata, bivših dužnosnika Herceg Bosne i Hrvatskog vijeća obrane.

Nepravomoćno su osuđeni na 111 godina, a presuda nosi i kvalifikaciju udruženog zločinačkog pothvata pod vodstvom Franje Tuđmana i Gojka Šuška. Spominje se i generala Janka Bobetka.

Rasprava će trajati čak 10 dana. Žalbenih osnova je mnogo. Samo general Slobodan Praljak, jedan od najglasnijih ljudi tijekom desetljeća i pol suđenja, ima ih čak 55.

Riječ je o najkompleksnijem predmetu koji je ikada vođen pred Sudom u Haagu, a konačna presuda koja se očekuje u studenom ove godine imat će dalekosežne posljedice za odnose Hrvata i Bošnjaka.

Mnogo je prednosti

U prilog obranama u žalbenom postupku definitivno ide već od nepravomoćne presude izdvojeno mišljenje predsjedatelja Vijeća suca Antonettija, piše Večernji list.

Također, na svima nama je zadatak da pozovemo Hrvate u BiH, ali i iz cijelog svijeta da ne budu mlitavi promatrači kao što su do sada bili, jer je ovo i njihova bitka.

Hrvati BOSNE I HERCEGOVINE, probudimo se! Svi smo se predugo pravili da ovo nisu naše bitke, a naše su više nego ijedna od rata na ovamo. Lijepom riječju, istinom, vjerom i životom pokažimo da smo uz zajednicu koja je obranila Bosnu i Hercegovinu – uz HERCEG BOSNU.

SJETI SE HRABRIH KOJI SU STALI POD OVU ZASTAVU, I SVE SU BITKE DOBILI, AL’ JOŠ SE JEDAN BIJE BOJ, TAMO U ZEMLJI DALEKOJ…

Večernji list / grude.com

>>> Presuda šestorici bosanskohercegovačkih Hrvata haških uznika do kraja studenoga

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari