Pratite nas

Komentar

Dujmović: Ovo je borba titoista, bivših komunista, nepatvorenih Jugoslavena i onih koji to nisu

Objavljeno

na

“Borba do zadnje kapi krvi, ne ustaša i partizana, jer ovdje danas jedva da ima i domobrana, naime, gledano iz tog kuta, ovo što gledamo u izravnom prijenosu novog sotoniziranja Kolinde Grabar-Kitarović, zapravo je borba titoista, bivših komunista, nepatvorenih Jugoslavena i onih koji to nisu. Unutarnja borba današnje Hrvatske! I koja danas bukti punim plamenom! I kad sve ogolite, to je samo srce našeg mentalnog građanskog rata!

Zoran Milanović, čovjek koji puše za vrat Kolindi Grabar Kitarović nedvosmisleno je kao premijer faktički jučer, na dilemu Tito ili Tuđman rekao: ‘Tito!’. To se ne bi smjelo zaboraviti, pedesetak dana prije novih izbora za predsjednika gdje Milanović ima respektabilne šanse!

Kad kažete Tito, a ne Tuđman, razbili ste Pajičiću glavu u sred Vukovara! Obnovili ste Titov brod, a ne Goli otok! Uostalom, izlazak SDP-ovaca iz Sabora 1991. godine nije ništa drugo nego li zagovor teze: Tito, a ne Tuđman!

Kad kažem da je ovo što danas gledamo sraz Jugoslavena i onih drugih, ti drugi nisu ni ustaše ni neki radikalni nacionalisti, takvih ovdje odavno nema, ti drugi znaju doći i sa njihove strane ulice!

Tu ima čak i ratnih antifašista, ali miljama udaljenih od Jugoslavena, jugoslavenstva, zakletih titoista i borbenih komunista! Bilo je dakle i takvih, zbunjenih, politički nepismenih, u konačnici izmanipuliranih Hrvata. Niti su bili matica, niti su bili većina, ali imaju cijelo vrijeme potrebu reći da nisu ‘isti’.

Uostalom, Hrvatsko proljeće koje su mahom činili komunisti, najbolji je izraz tih antifašista koji nisu ujedno neupitni Jugoslaveni. Jedna od takvih je očito bila i obitelj Kolinde Grabar Kitarović.

Ona je dijete koje je poniklo u antifašističkoj, dakle niti u ustaškoj, niti u domobranskoj obitelji, ali kad je sad kao zrela osoba rekla što misli barem o djeliću svoje prošlosti, slijedi medijsko kamenovanje! Školovala si se i u Americi, otac ti je mogao biti čak i mesar! A ti ovako! Da smo znali svi bi skupa završili u Hudoj jami… To je zapravo prava poruka bijesnih Jugoslavena.

Da smo znali da ćeš nas izdati, nikad ti otac ne bi bio mesar!

I kad taj režim Kolinda biranim riječima zove režimom iza željezne zavjese, slijedi medijski cunami… Stiže medijska četa titoista ravno sa Ovčara i Kablara…. Koja perverzija gotovo 40 godina nakon Titove smrti!

S druge strane, zapravo logično, kao što kaze moj lik iz predstave ‘Mali noćni razgovori ljevice i desnice’: ‘Sve što hrvatski diše vi ste ili ubili ili protjerali, uglavnom ste ovdje u ideološkom smislu ostali živjeti, velim uglavnom, samo – Vi’. Samo ova teza objašnjava ovakve rasprave i masovnost napada na svakog tko se takne Tita. A Kolinda je maknula još i bistu!

No, Rijeka dakle.

Rijeka je grad iz kojeg su, koliko god mi šutjeli o tome, Titovi partizani 1945. godine sistematski pobacali iz grada u prvom redu Talijane, ali i građansku hrvatsku inteligenciju, baš kao u Istri i u njihove kuće i stanove naselili uglavnom, kažem uglavnom, vojna lica JNA. To je slika i prilika današnje Istre i Kvarnera! U naravi se radilo o masovnom naseljavanju Srbijanaca i Crnogoraca kakvo ovaj kraj ne pamti. Bilo je tu i doseljavanja Dalmatinaca koji su išli na Trst pa zapeli u Rijeci kao recimo preci znamenitog HSLS-ovca Željka Glavana, ali to nije matica. Maticu naseljavanja su činili Srbijanci. Smijemo li to danas i reći?

Rijeka je 1945. godine, da se ne bi lagali, bila uglavnom ispražnjena od starih stanara. Kao pobjednici stigli su masovno Srbijanci i Crnogorci! I preko noći postali respektabilan broj u Rijeci! Kao nikad prije.

Posve ista stvar se dogodila s Istrom, zato su Vam u Istri od današnjeg gradonačelnika Pule do nekadašnjeg IDS-ovog ministra turizma, to mahom oficirska djeca! Jesu li oficiri JNA voljeli Hrvatsku ili Jugoslaviju? Koga Vi danas lažete?

Komunističke vlasti su bile kadre likvidirati 660 svećenika Katoličke crkve u Hrvatskoj i misli li itko u svijetlu tog zločina da bi iste te vlasti nakon takvog svirepog zločina dvojili kome na prostoru koji kontroliraju dati da otvori restoran, kome dati vodstvo najvažnije sporedne stvari na svijetu, a kome dati da piše u medijima?

Pogledajte biografije ljudi koji su bili novinarske nosive grede Novog lista i vidjet ćete koliko je tu djece oficira JNA i djece najboljih sinova Partije i Jugoslavije. Pa jedna od najpoznatijih kolumnistica Novog lista stasala je u ‘Borbi’!

Taj list se pokreće kao list KP Hrvatske, a nakon 1945. godine faktički je glasnogovornik Titove Jugoslavije. Nota bene taj list je glasnogovornik Partije sve do 1990-te godine!

Hej, pa taj list ‘tek vremenom’ postaje ‘list latiničnog izdanja’, kako bilježi Wikipedija! Dakle, Jugoslavija na ćirilici!

Razumijete te relacije! To je Novi list i to je Rijeka tih dana. Jugoslavija na Kvarneru. Rijeka je jedini od većih hrvatskih gradova u kojem je Hrvatsko proljece prošlo posve neobilježeno! I nezapaženo! Kao da Savka i Tripalo nisu postojali! Znate, nema sramotnije činjenice moderne hrvatske riječke prošlosti od ovog detalja! Nema! A tome je tako jer je Rijeka kolonizirana u Titovo vrijeme. I sad bi Obersnel htio da se ta povijest izbriše! Uključujući povijest NK Rijeke!

Hrvatska predsjednica je odmah istaknula da današnja NK Rijeka nije NK Rijeka iz doba komunizma, premda moj kolega Mijić praveći se da to nije pročitao, pita, tobože ako je NK Rijeka suspektna, zašto je nosila Sharbinijev dres u zadnjoj kampanji! Zato jer je Rijeka pa i NK Rijeka od devedesetih ( bar nominalno) politički hrvatska ili bi to trebala biti, a do devedesetih su i grad i klub bili notorno jugoslavenski! To je Kolindin odgovor! Pa nije dosta da ste u ta olovna vremena bili iskreni Jugoslaveni, a ne politicki Hrvati, nego vam se to ni sad ne bi smjelo niti reći! Kako da ne!

Pa nije Nenad Gračan, legendarni igrač i trener NK Rijeke rekao da bi htio igrati za Croatiju iz Toronta nego je rekao: ‘Crvena zvezda je moja najveća ljubav i uvijek ću je voljeti’. I to je rekao sredinom 80- tih! Da bi do jučer bio izbornik najboljih hrvatskih nogometnih igrača do 21 godine! Danas, dakle u tobožnjoj filoustaškoj Hrvatskoj, zemlji puzajućeg fašizma čovjek koji se ovako kleo Zvezdi dobiva najveće nogometne funkcije u zenlji! Toliko o puzajućoj fašizaciji Hrvatske!

Dakle, Kolinda je samo spomenula jedan detalj vezan uz NK Rijeku i njihovu jugoslavensku prošlost. I zapravo ništa više, a napadnuta je sa svih strana! Znate, ne možete se kleti Titu i Partiji, Zvezdi i Partizanu i danas tvrditi da to nije ništa značilo. Jos nismo tako senilni…”, komentirao je Tihomir Dujmović na svom facebook profilu.

 

Tihomir Dujmović: Ljevica se ne miče od Tita i to je naša tragedija

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Davore, lolo, misliš li ti da su građani Hrvatske mutavi?

Objavljeno

na

Objavio

Nije prvi put da nam naši „reformirani“ komunisti pokušavaju prodati „muda pod bubrege“. Na to smo navikli od 1945. do danas, a upravo nas predsjednik SDP-a uvjerava kako su on i njegova neokomunistička bratija jako dobro ispekli zanat kad su u pitanju laži i obmane, odnosno propaganda i specijalni rat i da u tomu ne zaostaju za kumrovečkim bravarom, Rankovićem, Đilasom i društvom.

Nakon što je prije nekoliko dana izbila afera oko sukoba interesa spomenutog lika koji je na čelu Partije (SDP-a), on se danas dosjetio kako doskočiti tomu – iako je famozno Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa jasno i glasno zaključilo da je u pitanju upravo to: dakle, sukob interesa – i objasnio nam kako „nije primio novac za stipendiju privatne poslovne škole već samo znanje te da i kad bi htio vratiti novac, ne zna kako bi to izveo, jer nije dobio novac.“

Zgodno i smiješno do bola.

No, da se vratimo na sukob interesa (moju omiljenu temu).

Ja kao dužnosnik neke političke stranke, odem primjerice, u neku firmu koja se bavi iznajmljivanjem automobila i dobijem gratis (besplatno) luksuzni BMW (ili kakvu drugu visoku klasu vozila), koristim ga dok mi treba (u visini najma od 263.000 kuna), vratim vozilicu kad dođe vrijeme i – nikom ništa.

Kad me tko pita, odgovor je jednostavan: Nisam dobio novac! Kuš! Što imate vi s time!?

Ili, odem u Dubai (privatno ili službeno – svejedno) i neki mi šeik iz čista mira (zbog lijepih očiju ili kakvog sličnog razloga) pokloni gratis ljetovanje u trajanju od desetak dana, po prilici vrijedno cca 263.000 kuna. Kad novinari to „iskopaju“ i pitaju me, ja se okomim na njih i uzvratim: „Pa što hoćete?! Nisam dobio lovu! Mrš marvo!“

Primjera bi moglo biti bezbroj, ali ne bih dalje.

Davor („domovine sin“) se do te mjere pravi nevješt da je to tragikomično. I uvredljivo za zdrav razum.

I nehotimice se sjetim pokojnog Miljenka Smoje, kad je u ono vrijeme „zlatnog doba komunizma“ jednom prigodom napisao:

„Ma nije meni krivo ća mi lažu, nego ća misle da im virujen“.

Eto, i uvjereni ljevičar Smoje je znao ponekad oplesti po svojim „drugovima“, što se Bernardiću i sličnim likovima ni u snu dogoditi ne može. Oni su zauzeti traženjem „ustaša“ i „fašista“ po Hrvatskoj (na vrata im dabogda došli – kad ih već toliko zovu).

I onda, dodaje još Davor („domovine sin“) gostujući na TV N1 (u emisiji „Novi Dan“):

„Cijeli sam život primao stipendije, mnogi u Hrvatskoj su primali različite stipendije, ali laž je da sam primio novac. Nisam primio niti kunu, niti lipu. Primio sam jedino znanje i znam da mi nije olakotna okolnost to što sam stekao znanje, a ne novac“.

(Vidi: https://kamenjar.com/bernardic-nisam-primio-novac-ne-mogu-ga-niti-vratiti/; stranica posjećena 11.11.2019.)

Ne znam u kojoj je školi to bilo i što je Bernardić završio, ali što se znanja tiče, mirne duše mogu reći da je tih 263.000 kuna bačen novac. Možda dečko ima neke skrivene talente, ali, bogme, ono što javno prezentira je blago rečeno – katastrofa. Uz sve to, toliko je mentalno ograničen i patijski usmjeren da mi je prosto nevjerojatno da mlad i obrazovan čovjek ima tako ozbiljan defekt.

Naš Davor („domovine sin“), cijeloga je života primao stipendije, kako sam kaže.

To zacijelo može značiti samo kako je bio ili jako važan državi i društvu, dakle, izuzetno talentirani učenik i student s vrhunskim ocjenama (genijalac koji je sve oko sebe bacao u sjenu – neka vrsta Einsteina), ili je iz nekog drugog razloga kroz cijelo vrijeme obrazovanja bio na državnim jaslama – recimo, kao pripadnik privilegirane, povlaštene kaste.

Koliko vidimo, genijalac zacijelo nije. Imate pravo pogađati (ako vam je baš do toga) zašto su mu državne jasle bile na usluzi.

Podsjetimo na kraju (ipak):

„Povjerenstvo za sukob interesa utvrdilo je da je Davor Bernardić povrijedio načelo transparentnog djelovanja iz Zakona o sprečavanju sukoba interesa, kada je 2014. prihvatio stipendiju visoke poslovne škole Cotrugli u iznosu od 263.000 kuna.“

(Vidi: isto – )

I sad ja pitam:

Kako to da je za Tomislava Karamarka bila dovoljna i sumnja da mu je supruga bila u eventualnom sukobu interesa i da ga se na temelju toga otjera s mjesta potpredsjednika Vlade i eliminira u mogućem dolasku na čelnu poziciju izvršne vlasti u državi, a naš se skojevac Davor Bernardić tako bahato i prepotentno izruguje i Povjerenstvu i javnosti i podcjenjuje inteligenciju svih nas?

Dakako da je moguće, kod nas je sve moguće kad su djeca komunizma u pitanju.

Hrvatska je posljednja oaza komunističko-staljnističkog mentaliteta u Europi.

Tko to ne zna ili ne vidi, ili je njihov ili mu nešto s glavom nije u redu.

Zlatko Pinter

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Bruno Petković: Za Index ne dajem ništa! (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

Zanimljiva snimka pojavila se na društvenim mrežama. Brunu Petkovića zaustavili su novinari i zatražili izjavu.

“Za koga?”, pitao je Petković, a novinari su se redom predstavili.

“Indexu ne dajem ništa. Oprostite. Nije ništa protiv tebe osobno”, odgovorio je Petković.

“Dobro, ali ja sam poslan ovdje, moram odraditi. Hoćeš mi reći razlog možda?”, viknuo je novinar dok je Petković išao prema autobusu, ali nije dobio odgovor.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

HAHAHAHAHAHA Unatoč 2 asistencije, potez dana Brune Petkovića. Svi za jednog, jedan za sve!!! Bravo dečki! 🔵 #samoDinamo

Objavu dijeli Gnk Dinamo Zagreb (@dinamozag)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari