Connect with us

Politički rentgen

TIMOVA  POLITIČKA  ADOLESCENCIJA

Objavljeno

-

Oreškovićevo bijesno nasrtanje na Karamarka kao prvog potpredsjednika Vlade, a osobito na Karamarka kao predsjednika najveće stranke u Hrvatskoj, baca novo svjetlo na sve ove političke procese kojima s mučninom svjedočimo ovih dana.

Orešković se potpuno ogolio kao jedan od organizatora ili važnijih urotnika u rušenju najveće stranke u Hrvatskoj, stranke predsjednika Tuđmana. O toj uroti sam pisao, toj uroti svjedočimo dugi niz godina, a jedini cilj urote je nestanak te stranke s političke scene Hrvatske. Iz te perspektive potpuno su osvjetljeni svi Oreškovićevi  kadrovski potezi u Vladi RH, poglavito oni potezi koji su direktno štetili rejtingu HDZ-a i Domoljubnoj koalicije. Nema više tajni.

[ad id=”93788″]

 Nakon mogućeg odstupanja Karamarka, na redu je Brkić, pa onda redom Hasanbegović, ostali ministri i cijeli vrh stranke koji je netom, na staranačkoj konvenciji, na legitiman, statutaran način, voljom svoga članstva, aklamacijom podržala i Karamarka i sva vodeća tijela stranke. Orešković nema izborni legitimitet, on ne razumije šta je izborni legitimitet ili razumije, a ne želi razumjeti za nečije tuđe račune!

S odlaskom Karamarka s vrha stranke, bez obzira bio to samovoljni odlazak, ili naprasitom smjenom, potrebno je sazvati novu konvenciju stranke, izabrati novo predsjedništvo, formirati nova tijela stranke, središnji odbor i svi  ti procesi bi išli usporedo sa svim ovim političkim dramama kojima svjedočimo. Dakle, nemoguća, gubitnička  misija i nemoguće je u ovom tajmingu izbjeći totalno  i nezapamćeno rasulo u stranci. HDZ-u danas prijete daleko veće opasnosti od one kada je Sanader morao odstupiti. Ali Sanader je morao odstupiti zbog niza teških kaznenih prijava, zbog korupcije koja je zahvatila i međunarodne krugove. Na kraju su međunarodni krugovi s razlogom smijenili Sanadera s obadva politička vrha koje je držao u državi i stranci.

Gdje je Karamarkov krimen, gdje su njegove kaznene prijave, sukobi interesa? Sve možete bez ijednog čvrstog dokaza naći na stranicama morbidnog žutog tiska i u željama hrvatskih veleizdajnika koje smo silnom mukom svrgli sa vlasti. Gdje je Oreškovićevo detaljno objašnjenje koji to teret nosi Karamarko, a koji je poguban za Hrvatsku? Jesu li to možda nove pripremljene i falsificirane afere za koje Tim zna, a javnost još ne zna? Možemo biti spremni na svašta, možemo biti spremni na najmorbidnije spinove i laži u režiji udbaško-komunističkog smeća.

Oreškovića savjetuje Vladimir Šeks, Tim  kao papagaj ponavlja Šeksove riječi,  istog onog Vladimira koji je sa skojevkom Jacom Kosor organizirao grupno, sramotno  plakanje u „đžamiji“ nakon katastrofalnog izbornog poraza. Oreškovića savjetuju oni koji su izgubili na izborima za predsjednika stranke prije 5 godina, oni Sanaderovi kadrovi koji nisu ostvarili  kontinuitet lopovluka dolaskom Karamarka. Savjetuju ga Milanovićevi ubačeni trolovi! Nerealizirani i bolesno ambiciozni odbačeni političari ruše Karamarka, hDZ i Domoljubnu koaliciju i vraćaju kotač stranke na sanaderovski rejting ili na još mnogo niži rejting ravan totalnoj propasti stranke.

Orešković i Šeks ruše HDZ nakon niza izbornih pobjeda, nakon što je HDZ iznjedrio Predsjednicu u srazu Davida i Golijata, u srazu bez ijednog naklonjenog medija, u srazu sa nadmočnom mentalnokomunističkom bulumentom. Orešković ruši HDZ za račun te iste komunističke bulumente, koja isto kao i HDZ želi njegovu ostavku.

Dakle, ova vijest je  čista politička pragmatika, a ta vijest je i međunarodno odjeknula.

 „Dvije najveće političke stranke u Hrvatskoj traže smjenu premijera Oreškovića“! To je smisao svega što zanima međunarodnu javnost o kojoj je Hrvatska ekonomija ovisna!

To je vijest koja treba brinuti Oreškovića, to je vijest koja će odlučiti njegovu sudbinu, a ovaj osvetnički pohod na HDZ i Karamarka samo je najobičnija igra političkog adoloscenta koji ne razumije osnove političkih pravila, ali vrlo dobro razumije jezik svojih šefova na čelu ove razotkrivene političke urote!

Orešković će morati odstupiti, ovako ili onako, ali prije toga jedini mu je motiv osvetnički i urotnički  devastirati HDZ i Domoljubnu koaliciju do krajnjih granica, jer nije završio započeti posao. Predizborna kampanja je očito otpočela!?

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari