Connect with us

Iz Svijeta

U ukrajinskom napadu na ruski grad Belgorod oštećene kuće

Objavljeno

-

Foto: EPA

Dalekovod i više od dvadeset kuća oštećeni su u najnovijem ukrajinskom zračnom napadu na grad Belgorod, a ruske zračne snage uništile su 25 projektila iznad šire regije Belgoroda, rekli su ruski dužnosnici u utorak

“Ima jedna žrtva – žena je gelerom ranjena u kralježnicu”, rekao je Vjačeslav Gladkov, guverner južne ruske regije Belgoroda koja graniči s Ukrajinom, u aplikaciji za razmjenu poruka Telegramu. Rekao je da je oštećeno oko 24 kuće i dalekovod. Ruski sustavi protuzračne obrane uništili su 25 projektila koje je Ukrajina lansirala iz višecijevnih raketnih sustava RM-70 Vampire (MLRS), objavilo je rusko ministarstvo obrane na Telegramu.

Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvješća. Ukrajinski napadi na Belgorod ponovno su se pojačali posljednjih mjeseci i prema Rusiji ti su udari postali smrtonosniji. Petnaest ljudi je poginulo, a deseci su ozlijeđeni u nedjelju kada su se dijelovi stambene zgrade srušili nakon što su na njih pale krhotine projektila, rekli su ruski dužnosnici.

I Ukrajina i Rusija kažu da ne ciljaju civile u ratu koji je izbio kada je Rusija izvršila invaziju na svojeg manjeg susjeda u veljači 2022., što je Moskva nazvala “specijalnom vojnom operacijom”. U ratu su ubijene tisuće ljudi, milijuni raseljeni, a ukrajinski su gradovi pretvoreni u ruševine. Kijev kaže da ciljanje ruske vojne, prometne i energetske infrastrukture potkopava ratne napore Moskve i odgovor je na bezbrojne smrtonosne napade Rusije. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas