Predsjednica uručila odlikovanja

4

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović uručila je odlikovanja 1. hrvatskom gardijskom zdrugu i Specijalnoj postrojbi Ministarstva obrane-bojni „Zrinski” za iskazanu osvjedočenu hrabrost i junaštvo njezinih pripadnika u Domovinskom ratu.

Marijan Bišćan i Marko Matas odlikovani su za junački čin u Domovinskom ratu.

Miljenko Filipović, bivši zapovjednik 1. Hrvatskog gardijskog zdruga, rekao je da su napokon dočekali svoj dan, nakon 17 godina.

 

> Kolinda Grabar Kitarović: U Hrvatskoj se potcjenjuju sigurnosne prijetnje

facebook komentari

 • Sharp Shooter

  A što joj je ostalo od ovlasti nakon puča jugofila iz 2000., dobro da smije i odlikovanje zakačiti! Dok su Burduš i Lignja bili “predsjednici RH” (čitaj zagovaratelji obnove šugoslavije) ovako “uštrojene” ovlasti i nisu bile loše rješenje. Iako baš nisam veliki ljubitelj dosadašnjeg djelovanja KGK, u odnosu na njih je blago poboljšanje. Samo još da promijeni loše savjetnike i prestane se ispričavati svima i spominjati “antifašizam” jer je on na ovim prostorima neraskidivo povezan sa instaliranjem komunizma kao najgoreg totalitarizma po broju nedužnih žrtava. Dokle više će spominjati lažni antifašizam koji je kod nas bio oružana revolucija i uvod u suspenziju svih ljudskih prava? Zar je zaboravila da su ti “antifašisti” bili Hitlerovi saveznici koji su mirovali dok su im ruski istomišljenici komadali Poljsku? Pa iz pristojnosti bi tu bagru trebalo spremiti u ropotarnicu povijesti, a njihove današnje apologete pred cijelim svijetom razgolititi kao nelustriranu gamad i njihove potomke. Nisu Poljaci ludi kada su im predsjednički kandidati spominjali LUSTRACIJU DO TREĆEG KOLJENA, dakle, odnosila bi se i na unuke dokazanih kompartijskih zločinaca. A nama takvi drže sve, od politike, gospodarstva, medija.. SRAMOTA!

  • Maks

   KGK je sama dovoljno pametna, savjetnici su samo “pro forma potrebni samo ponekad radi poznavanja “stanja na terenu – ne moze sve pratiti jedna osoba. Kolinda namjerno udara iprovocira kao ono sa srpskom cokoladom koju su joj podmetnuli a “kvazi novinar odmah “doznao. Pratim Kolindu preko deset godina , kad je Karamarko prvi put izgovorio zasto kandidat ne bi mogla biti KGK napisao sam na dnevno hr – od sad Josipovic nece jednu minutu mirno spavati, znao sam kao jedan od prvih za njezinu posjetu Zvonku Busicu u americkom zatvoru , ovi “suverenisti sto je kritiziraju nemaju pojma ni o politici ni o ljudima . Kolinda nije HSP niti je ikada to tvrdila (ne bi dobila na izborima ni “dest posto) ona vodi drugu, modernu politiku i veliki je pomak u nasoj povjesti. Podsjeti se samo kad je Milanovic htio premjestiti proslavu Oluje u Zagreb , bila je sama , borila se kao Lavica a prvi put je gostovao Thompson. Ne podnosim kritiku predsjednice, tu sam “zadrt, dozvolim neke napade s desna kao dokaz da ona “nije ustasa” , to joj dobro dodje !!!! Nevolim kad je napadaju kujundzicevci njegovim frazama – u medjuvremenu se dotur pokazao kao vjerni pionir Jace Kosor , njegove podvale su jos uvijek aktualne – Zuzulova skola i njegov pijun.

 • Nema borca ni junaka u američkoj povijesti koji nije dobio bilo kakove, pa čak poslije smrti, odlikovonaje. Koliko ima Hrvatica i Hrvata, junakinja i junaka koji su svoje živote dali u obrani Hrvatske Države da im nitko i nikada nije dao niša, niti lijepu riječ, da ne govorim odlikovanje, za njihovr žrtve. Lijepo je ovo što predsjednica RH LIEPA PLAVKA dodijeljuje uistinu odvažnim Hrvatima odlikovanja za njihove žrtve u borbi za Hrvatsku Državu, samo što nije lijepo od naše LIEPE PLAVKE da pri toj podijeli odlikovanja nije imala hrabrosti barem spomenuti i reći nekako ovako:

  “…Ovom prilikom se trebamo sjetiti i onih Hrvata koji su se od prvog hrvatskog Kralja Tomislava pa do prvog predsjednika RH dr. Franje Tuđmana borili, ginuli i za Hrvatsku Državu svoje živote dali…”

  Da je ona ovako rekla, po njezinoj želji, po želji svih koji misle kao i ona i onih koji su tako mislili prije nje a odnosi se na HRABRU VOJSKU H.O.S-a N.D.H., zadovoljila bi na stotine tisuća i više još uvijek živi Hrvatica i Hrvata kojih su mili i dragi svoje živote dali u obrani duplo veće Hrvatske Države…

  ŠTO SE ZNA – ILI ŠTO SE NE ZNA – ILI JOŠ BOLJE – ŠTO BI SE TREBALO ZNATI O POGLAVNIKU DRU. ANTI PAVELIĆU!
  http://otporas.com/sto-se-zna-sto-s…ru-anti-pavelicu/

 • Pingback: Predsjednica uručila odlikovanja - Hrvatska udruga Benedikt()