Connect with us

Reagiranja

Branitelji: Mi ne biramo čije ćemo kuće obnavljati za razliku od onih koji su birali čije će se kuće rušiti

Objavljeno

-

Foto: HKoV

Pozdravljamo inicijativu saborske oborbe, kako lijeve tako i desne, raznih građanskih aktivista, raznih medija i novinara, da se formira saborsko istražno povjerenstvo koje će
istražiti tko je odgovoran za nestručno izvedenu obnovu objekata porušenih i oštećenih tijekom velikosrpske agresije na suverenu državu Hrvatsku na području Banovine.

Zoran Buzdovačić u ime Koordinacije udruga ratnih postrojbi Splitsko-dalmatinske županije, Koordinacije braniteljskih udruga Grada Splita te stradalničkih udruga iz Domovinskog rata poručuje kako pozdravljaju inicijativu ‘saborske oporbe, kako lijeve tako i desne, raznih građanskih aktivista, medija i novinara, da se formira saborsko istražno povjerenstvo koje će istražiti tko je odgovoran za nestručno izvedenu obnovu objekata porušenih i oštećenih tijekom velikosrpske agresije na suverenu državu Hrvatsku na području Banovine’.

– Ne prihvaćamo argumente vladajućih da je nastupila zastara i da je praktički nemoguće nakon toliko godina sankcionirati odgovorne.

Za nas je to nedvosmisleno ratno profiterstvo za kojega nema zastare. Isto tako od vladajućih energično tražimo da se formira drugo istražno povjerenstvo koje će istražiti tko je za vrijeme velikosrpske agresije porušio sve te objekte i tko je za to odgovoran. Da nije bilo agresije u kojoj su objekti srušeni ne bi bilo ni obnove, što svakako ne amnestira one koji su obnovu izveli nestručno kako bi sebi priskrbili nepripadajući materijalnu korist – poručuje Buzdovačić.

Ako nema zastare za ratno profiterstvo, dodaje, onda pogotovo ne smije biti zastare za ratne zločine, kako nad ljudima, tako i nad njihovim materijalnim dobrima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Drago nam je da su se u pomoć nastradalima od potresa na Banovini između ostalih građana svesrdno uključili i hrvatski branitelji iz cijele Hrvatske, pa čak i oni s Banovine kojima su njihovi susjedi rušili ili naređivali rušenje njihovih kuća. I ovaj put su Hrvati pokazali svoje veliko hrvatsko srce i veliku snagu oprosta koju im daje njihova vjera u Boga i katolička crkva.

Mi Hrvati u ovoj nesreći pomažemo svim unesrećenima ne gledajući pri tome tko je koje nacionalnosti i vjeroispovijesti, za razliku od domaćih i uvoznih četnika koji su točno birali čije će se kuće rušiti. I da ironija bude veća, vidimo da se danas obnavljaju kuće pojedincima koji su izravno bili uključeni u velikosrpsku agresiju i zbog kojih su mnogi Hrvati ostali beskućnici za vrijeme Domovinskog rata – zaključuje Buzdovačić.

Uz suglasnost i u ime koordinacije
Predsjednik HČZ-a Grada Splita
Zoran Buzdovačić

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari