Connect with us

Politika

Domazet Lošo: Vidim, kad je o Oluji riječ, da ovi u Srbiji a i neki ovdje u Hrvatskoj – sve više ‘cvile’

Objavljeno

-

Ministarstvo pravosuđa i uprave u Zagrebu potvrdilo je u subotu da je od bosanskohercegovačkih tužitelja primilo dokument u kojem traže da Hrvatska preuzme progon 14 generala zbog navodnih zločina u operaciji Bljesak 1995.

Prema hrvatskim medijima, na popisu tužitelja iz BiH su generali Pavao Miljavac, Mladen Markač, Marijan Mareković, Davor Domazet Lošo, Luka Džanko te trojica umrlih generala Petar Stipetić, Imra Agotić i Ivan Basarac.

Admiral Davor Domazet Lošo, jedan od generala koji su se našli na popisu, kaže kako zna odakle stižu optužnice.

Lošo: Sve to stiže iz Banja Luke

Dakle, prava adresa je Banja Luka:

“Kad su u pitanju Srbi, jer je ovdje riječ o srpskoj politici, onda ništa nije iznenađujuće. Nitko ne govori tko iza toga stoji: To je iz Banja Luke poslano u Sarajevo, a ovima u Sarajevu vjerojatno je bilo čak i drago da se to može vratiti Hrvatskoj i da u mediji o tome pišu”, kazao je Lošo za Dnevno.hr

“I sve je to tempirano. Danas (subota) je zadnji dan Oluje, sutra, 8. kolovoza, potpisana je predaja 21. korpusa. Dakle, Srbi sve operacije oslobađanja okupiranih područja Republike Hrvatske koja su posljedica velikosrpske agresije žele prikazati dvojbenim, zločinačkim i prozivati”, govori.

“Vidim, kad je o Oluji riječ, da ovi u Srbiji – a i neki ovdje u Hrvatskoj – sve više ‘cvile’. I nek’ cvile, mi ne trebamo obraćati pozornost na to zato što su u laži, a laž ima svoju zakonitost. Ako izgovorite jednu laž, da bi je obranili vi morate imati deset novih laži, a onda za tih deset morate imati sto… Ovo se sve događa jer njih boli onaj trenutak kad su generali Gotovina i Markač oslobođeni u Haagu i sve je njihovo palo u vodu. Ne znaju više što izmišljaju, iduće godine će opet nešto, a to je dobar znak da im ne ide, da njihove laži ne padaju na plodno tlo”, zaključio je, još jednom napomenuvši kako niti jedan hrvatski vojnik nije prešao u teritorij BiH.

Milanović o zamolnicama iz BiH: To je vrsta sabotaže

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari