Connect with us

Komentar

Grabar-Kitarović iz Tokija: Ne znamo za koga sutra navijati, bit će sjajan meč

Objavljeno

on

Isječak N1

Bivša predsjednica i članica Međunarodnog olimpijskog odbora Kolinda Grabar-Kitarović javila se iz Tokija za N1.

“Danas je bio prekrasan dan za Hrvatsku, počelo je braćom Sinković. Užasno je ovdje vruće, velika vlaga, teško je sportašima, ali bili su sjajni. Imala sam tremu. Kasnije sam išla na vaterpolo pa na tenis. Sutra će se dogoditi nešto što se nikad ne događa, a to je hrvatsko finale u tenisu, meni je posebno drago jer bih trebala uručiti medalje”, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

“Danas sam čula samo pohvale i divljenje na račun braće Sinković, to su svi komentirali, oni su vrhunski talent, vrhunsko srce i stabilna psiha. Bili smo dole kad su izašli iz čamca, bili su jako dobro raspoloženi. Uz ovo malo što nas ima u Tokiju, vrlo smo glasni i vidljivi na tribinama”, dodala je.

Podsjetimo, nakon 113 godina ponovno će u muškom olimpijskom finalu igrati parovi iz iste zemlje. “Ne znamo za koga ćemo navijati, bit će to sjajan meč, posebno se tome veselim”, otkrila je.

Na pitanje koliko medalja očekuje rekla je: “Neću se baviti hipotetskim pitanjima, bitno je da oni to dobro odrade. Prije OI-ja bilo je otpora stanovništva, ali kako su Igre krenule i zaredale se medalje, tako je potpora skočila na preko 60%. Japanci puno i s velikim poštovanjem govore o Hrvatskoj i našim sportašima.”

Što se tiče kontrole zbog koronavirusa, kazala je: “Nije u tim uvjetima lako igrati. Prvih nekoliko mečeva sam se osjećala kao da sam na treningu, a ne na utakmici, ali zato sportaši dolaze bodriti jedni druge. Mjere su jako rigorozne. Ni u zatvoreni ni u otvorenom se ne smiju skidati maske, svakodnenvo imamo testove. Tek nakon 14 dana ću smjeti među ljude, a nemam pristup Olimpijskom selu pa ne mogu vidjeti sportaše na okupu i proslaviti s njima. Nakon svih ovih pobjeda ne možete nazdraviti ni čašom pjenušca.” piše N1.

Mektić i Pavić u finalu Olimpijski igara! Nakon više od 100 godina u finalu teniski par iz iste zemlje

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR