Connect with us

Komentar

Hrvatska nogometna reprezentacija na udaru diverzanata, tko želi uništiti hrvatski ponos?

Objavljeno

-

Vijest da je krovna europska nogometna organizacija, Uefa, pokrenula je disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog rasizma i diskriminacije na utakmici Europskih kvalifikacija između Hrvatske i Latvije koja je odigrana na stadionu HNK Rijeka šokirala je Hrvate.

HNS kaže u priopćenju: Promatrač FARE-a podnio je izvještaj delegatu utakmice u kojem je navedeno da je u sektoru s hrvatskim navijačima primijećen pojedinac koji je u nekoliko navrata istaknuo ustašku zastavu te je zbog tog incidenta Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a.

Tko i zašto je to napravio?

Tko su tri osobe koje su izvisile inkriminirajuću zastavu i kako to da je samo promatrač FARE-a znao gdje je. Još čudnije je da po provjerenim informacijama nitko od uhićenih „diverzanata” nikada nije bio ni na jednoj nogometnoj utakmici, ni hrvatske nogometne reprezentacije niti bilo kojeg kluba u Hrvatskoj. Naime, kupovina ulaznice i ulazak na stadion nije moguć bez predočenja osobnih dokumenta. Kako je moguće da se to dogodi u gradu poznatom po njegovanju međuetničkih odnosa i antifašističke prošlosti. Uhićene osobe zasigurno nisu iz rijeke, možda ni iz Hrvatske.

Nitko od hrvatskih navijača nije tolika budala da na stadion, ne samo na stadione već u javnosti javno ističe obilježja koja nisu u skladu s hrvatskim zakonima i interesima.

Ovdje se očito radi u ciljanom, organiziranom napadu na ikonu hrvatskog naroda, simbol zajedništva i nešto što usrećuje hrvatski narod. Ovo je gore od podizanja optužnice protiv Luke Modrića i Deana Lovrena, ovo je udar na sve reprezentativce, reprezentaciju i u konačnici na hrvatsku državu.

Očekujemo da hrvatska policija, ali i druge službe odrade svoj posao i osim identiteta osoba koje su napravile ovaj gnjusan čin, utvrde i razloge zbog čega su to napravile i tko stoji iza njih.

Možemo se samo nadati da će krovna nogometna organizacija uvažiti prometno ponašanje zaštitarske službe i policije te omogućiti daljne nastupe hrvatske nogometne reprezentacije pred punim stadionima na zadovoljstvo i sreću hrvatskog naroda i svih onih koji žele dobro hrvatskom nogometu.

Ante Rašić

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari