Let iznad kukavičijeg gnijezda

1

Glavna vijest u mnogobrojnim portalima opet je postao Ivan Pernar. Gostujući 15 minuta u emisiji Aleksandra Stankovića saborski zastupnik Pernar govorio je što je htio, dok nije počeo o onome što je tabu tema. Izrekao je Pernar dosta tvrdnji koje su istinite, ali je kod njega problem što često ne zna razlučiti uzroke od posljedica, te ne zna činjenice kronološki poslagati, pa izvlači zaključke kakvi su mu mili. Također se čini kako brzo očekuje nove izbore, te vodi svoju predizbornu kampanju. Pri tome napada samo HDZ iz čega je očito kako računa isključivo na glasove ljevičara i anarhista koji ne podnose HDZ.

Za shvaćanje uspjeha Živog zida potrebno je ipak analizirati i ono što Pernar govori.

Tako je kod Ace rekao: “Problem je što se velike plaće dižu, a porezni teret prebacuje na najslabije građane.” što je samo djelomično točno. Plaće u bruto iznosu ostaju iste, a dižu se u neto iznosu zbog manjeg poreza. Točno je kako pri tome najviše dobivaju  oni sa višim plaćama, ali te plaće nikako nisu velike. Mnogi koji rade u Hrvatskoj, a proizvode za svjetsko tržište svoje znanje mogu naplatiti po puno većoj cijeni ako odu van. To su programeri i inženjeri koje Hrvatska mora zadržati svim načinima, pa i smanjenjem poreza, a razni globalisti koje Pernar napada upravo i žele da takvi napuste Hrvatsku kako bi ona ostala njihova “mala zemlja za veliki odmor”. Zbog toga je manji  porez na plaće način na koji se brani ostanak u Hrvatskoj kvalitetnih stručnjaka, a ako Pernar i slični ne želi da se kolateralno i zastupnicima povećaju plaće to može učiniti predlaganjem manje bruto plaće za saborske zastupnike.  

Pernar također reče;  “fiskalizacija će vas uništiti – dio je to globalne agende “kontrola nad svakom transakcijom””. Fiskalizacijom se doista može znati tko što kupuje, ali samo za one koji plaćaju karticama, a kontrolirati potrošnju karticama moguće je i bez fiskalizacije.  Fiskalizacija je prije svega mjera za suzbijanje malih proizvođača koji konkuriraju većima, a većina država to namjerno dozvoljava kada su mali domaći proizvođači, a veliki strana poduzeća. Na taj način gledanjem kroz prste osigurava se ostanak sitnih domaćih proizvođača u konkurenciji sa velikim stranim korporacijama. Tako pametne države neformalno štite domaću zaposlenost, te smanjuju izdvajanja za socijalnu pomoć. Oni koji ne plaćaju porez na dobit zarađeni novac troše u trgovini, pri čemu plaćaju PDV, te tako ipak plaćaju dio ukupnog poreznog opterećenja građana, što je puno bolje nego da novac ode izvan države u ruke stranih korporacija. A SDP i Linić su zakon o fiskalizaciji donijeli upravo po narudžbi stranih korporacija kako bi uništili situ domaću konkurenciju. Država je pri tome dobila nešto više poreza od robnih kuća, ali je istovremeno zatvorila 50.000 sitnih proizvođača i  preprodavača koji su dobrim dijelom otišli na rad u Irsku i Njemačku.    

Pernar također reče; “Siromašni će plaćati više, hrana će poskupjeti,” iz čega je vidljivo kako o gospodarstvu ne zna ništa. Većina siromašnih za hranu troši manje nego za cigarete i mobitele, a globalni igrači iz sjene koje Pernar napada upravo i žele jeftinu hranu, ne zato da bi pomogli sirotinji, već zato da unište sitne seljake u nerazvijenim državama. Jeftina hrana produkt je velikih poticaja u razvijenim državama koje svoje prehrambene otpatke izvoze po cijeni koja domaćim proizvođačima ne može pokriti ni troškove sjemena i zaštite. Rezultat je propast sitnih domaćih proizvođača u nerazvijenim državama, te prodaja zemlje velikim svjetskim korporacijama. Jedini način da se to zaustavi je ukidanje poticaja, te zabrana uvoza hrane koja je poticana, stara i modificirana. Skupa hrana je nužnost kako bi ju se manje bacalo, a sirotinju je puno lakše zaštititi povećanjem socijalnih naknada. To bi koštalo puno manje nego izdvajamo za poticaje.

Pernar također reče; “Sada sam bliži SDP-u jer se ne koristi udbaškim metodama. HDZ nam je odmah nakon izbora poslao poruku da će nas, ako ne damo potpise Plenkoviću, progoniti putem DORH-a i putem HRT-a. SDP nam nikada nije uputio takvu poruku. HDZ se koristi ucjenama i pritiscima, radi se o jezivoj stranci, kontroliraju sve razine vlasti,” Ovo bi bilo zanimljivo kada bi bilo istinito, ali istina je upravo suprotna. Mnogi HDZ-ovci se vole razmetati riječima, ali SDP zna kako se radi u tišini. Prije godinu dana Milanović je shvatio kako Živ zid otima glasove lijevih birača i anarhista te je preko HRT-a uspio blokirati Živi zid kako bi spriječio rasipanje lijevih glasova, dok je sve medijske kanale otvorio Mostu za koji je računao kako uzimaju glasove desnici. I bio je u pravu, Most je doista uspio uzeti dobar dio glasova desnice, iako je nešto malo uzeo i ljevici. Međutim unatoč medijskoj blokadi organiziranoj od strane Milanovića Živi zid je ipak uspio ući u Sabor čime su uspjeli probiti medijsku blokadu. A čini mi se kako to i Pernar zna te se ne želi zamjeriti svojim biračima napadajući SDP. Zbog toga i dalje napada isključivo HDZ kako bi digao svoju popularnost kod lijevo anarhističkog biračkog tijela.

Pernar također reče; “HTV sustavno prikriva korumpiranost pravosudnih institucija” što je točno, ali oni koji poznaju temu vrlo dobro znaju kako je pravosuđe nažalost ostalo u rukama onih koji su ga držali u doba komunizma i u rukama njihove djece.  Većina sudskih pripravnika su djeca sudaca i tužitelja, te je pravosuđe postalo zatvoreni klan u koji se nitko ne usudi dirati. Za vrijeme Rankovića  postajao je III odjel Udbe koji nikad nije rasformiran i nastavio je funkcionirati ispod bilo kakvog nadzora. Sastojao se od povjerljivih sudaca, tužitelja i odvjetnika koji su se unaprijed dogovarali o presudama. U svim politički ili gospodarski važnijim slučajevima taj sustav i danas funkcionira,  a nalazi se pod nadzorom povjerljivih političara i tužitelja kojima je najmanje jedan član obitelji nehrvatskog porijekla i koji žali za propašću Jugoslavije, kao i većina zaposlenika HRT-a.  

Također Pernar reče; “ Smatram da je naša zemlja pod dominacijom Washingtona i Bruxellesa” što i nije neka tajna. Dokaz za to je i nagli odlazak Karamarka koji je mislio kako će se oduprijeti ovim centrima moći na način da se malo približi Rusima. Ali to mu nije uspjelo jer za takav radikalni zaokret nije imao dovoljno sigurnih ruku u Saboru. Da je kao Orban uspio osvojiti 2/3 saborskih mjesta ni  Washington, ni Bruxelles, a ni Moskva mu ništa ne bi mogli. U približavanju Moskvi malo previše se približio proruskim poduzetnicima što je iskorišteno za njegovo rušenje, iako je  Milanovićeva rodbina imala puno više grešaka, ali to nikome nije smetalo.

 A onda je Pernar utvrdio kako većina gledatelja HRT-a ne zna da je 1948. provedeno etničko čišćenje 750.000 Palestinaca. Iako je ovo točno Stanković je odlučio promijeniti temu i tako je došlo do prekida emisije. Time se pokazalo upravo suprotno od onog što je Pernar ranije tvrdio o tome kako HDZ kontrolira HRT. Dok je napadao HDZ mogao je lupati što je htio, a kada je počeo po Židovima, kraj priče. Zna Aco vrlo dobro po kome se smije slobodno lupati, a koga se ne smije ni spomenuti.

facebook komentari

  • bakran

    Postoji realna (ali strahovito mala, tj. faktički jednaka nuli) vjerojatnost, da bi majmun, ukoliko mu se da pisaća mašina, mogao nasumičnim lupanjem po tipkovnici napisati jednako vrijedan roman kao što je npr. ‘Idiot’ F. M. Dostojevskog. Želim kazati da je svaki pokušaj za nekom serioznom analizom ignorantskog trkeljanja dotičnog I. P. čisti gubitak vremena.