Pratite nas

Kolumne

‘Od Jajca do Ćele Kule, drug Tito i bloger Krule!’

Objavljeno

na

Hrvatska danas, četnicima-komunistima usuprot

Svaki yugoslavenski komunist koji je političko utočište našao u nekoj od današnjih hrvatskih stranaka, SDP-u, HDZ-u, HSS-u, HSLS-u, SDSS-u, IDS-u ili HNS-u, dobro zna da je na području Yugoslavije protuprirodno postojanje bilo kakve Hrvatske, osim NDH, koja je uništena ruskim oslobođenjem Beograda od četnika, te “russkim” probojem Srijemskog fronta.

“Povampirene ustaše” grade po 50.000 novih apartmana godišnje, gdje mogu nastati novi Jasenovci po “srpskom Jadranu”, dok “Srbi bezmoraši”, moraju graditi “Beograd na vodi”.

Većina problema na Balkanu od 1918. godine događa se jer su Srbi, u svojim košmarnim fantazijama, povjerovali u svoje tugaljive laži da je “srpski Jadran – srpsko more”, na kojem su Srbi vidali rane nakon srpske izdaje na Kosovu! Svi znaju da je “Jadran srpsko more” – osim Hrvata. Svi znaju da su Hrvati “pobili milijune Srba” u Hrvatskoj i to su slavili u Srbu, gdje su četnici 1941. išli “malo ubijati” Hrvate u obližnjem Boričevcu. Svi znaju da je teško naći mrtve u Jasenovcu – jer su ih Hrvati bacili “niz rijeku i pod plinsku peku”! – a da je lako naći ubijene Hrvate 1945., gdje god se to traži po Hrvatskoj i Sloveniji! Jer Srbi nisu imali vremena ni za rijeke, ni za plinske komore, odnosno peke!

Svi znaju da je Hrvatska “vekovna srpska zemlja”, jer su srpske kukavice bježale ispred srpskih izdajnika, koji su stoljećima bili turska pljačkaška prethodnica (vidi pod “martolozi”, te “martolozi-udbaši”). Srbi lažu od Kosovske bitke (1389.), jer su ih Turci pretvorili u lažljivce i koristili ih kao vlastite kaznene odrede s obje strane granice s katoličkom Europom, odnosno katoličkom Habsburškom monarhijom, odnosno katoličkom Hrvatskom.

Što je tu problem?!

Problem je da kad količina laži postane prevelika – “kad septička se jama prelije” kako “lipa piva (hrvatska) klapa ispod volta” – to više nikog ne zanima i nikog nije briga za fantastičnu povijest Srbalja. Nikog u Europi nije briga za Srbe, kao što nikog nije briga za Srbe u “Vasioni i Kozmosu”. Srbi su pomahnitali kad su saznali tu jednostavnu i od Kosovske bitke prilično razvidnu činjenicu. Nema tog rata koji Srbi nisu izgubili i nema te istine koju Srbi nisu unakazili svojim lažljivim, senilnim prepričavanjima.

Najveći srpski izum – koji naravno nije njihov! – već od “lijepo ti je druga Tita kolo” Josipa Broza je mutirani mutant udba/kos (vidi pod Budimir Lončar). Hrvatski udbaši su naši današnji euro-martolozi koji nas maltretiraju fantomskim tursko-srpskim lažima.

Srbija, zemlja koja je srušila 800 džamija (18 u blatnjavom “srpskom” Beogradu od 15.000 stanovnika sredinom 19. stoljeća) zaslužuje preporuku za ulazak u novu, muslimansku Europu – jer, samo Srbi, naime, znaju kako izdati i katolike, i muslimane, a bogme i pravoslavne! “Niko nema što Srbin imade!”

Dakle, Hrvati neka grade svoje apartmane na Jadranu (po 50.000 novih svake godine), a Srbi neka useljavaju muslimane u “Beograd na vodi”i preko BiH i Hrvatske dalje prema Europi, to ionako finaciraju muslimani (iz naftom bogatih zemalja). I “mirna Bosna”. I Dodikova “Republika”.

Srbija s lažljivcima na čelu – i začelju! – neka se posveti uređenja apartmana u “Ćele Kuli”, jer je to jedan od “mnogo najlepših spomenika” u Srbiji. I Srbija nek se posveti obnovi 800 džamija koje su srušili prije ovog naleta izbjeglica. Da ih nisu srušili možda bi sve izbjeglice koje “soroševci”, preko Srba šalju u Europu, ostale u Srbiji, osjećajući se kao kod kuće.

Hrvatima neka prepuste pakao dvomjesečnog rada u turizmu na Jadranu, te traženje svih pobijenih Hrvata po Sloveniji i Hrvatskoj, od strane partizansko-četničkih martologa 1945., u preostalih 10 mjeseci.

Hrvatska je premala zemlja za partizansko-četničke martologe, te partizansko-četničke udbaše/kosovce, ali i soroševske-muslimanske izbjeglice koje nam transferira ta ista Srbija.

Hrvati su spremni umrijeti za hrvatski turizam, ukoliko udbaško/kosovski martolozi, iz šinjela Budmira Lončara, neće lupati besmislene takse za privez stranih brodova u hrvatskim marinama, te još besmislenije poreze na hrvatske apartmane.

Netko bi trebao objasniti drugovima partizanima-četnicima, da države naplaćuju poreze za napredak koji su omogućile svojim građanima. Ne za nazadak!

“Od Jajca do Ćele Kule, drug Tito i bloger Krule!

F. Perić/Hrsvijet.net

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Kolumne

Europski strah od ‘umjerenog’ islamskog terorizma

Objavljeno

na

Objavio

Interesni Zapad koji će i štrik prodati s kojim će ga kupci objesiti, pokaže strah od islamista samo onda kada im u vlastitoj kući gori, i tek tada izlaze malo vani da vide  tko to potpaljuje, vatru raspaljuje i pokušava graničare i čuvare, svog nezasluženog mira, kao i kolonijalizmom stečenog bogatstva, malo ohrabriti i gurnuti ih da i dalje ginu za njih.

Na tom tragu je i Süddeutsche Zeitung objavio 28.12.2018. članak o džamijama u Bosni i Hercegovini i utjecaju ekstremnog islama iz zemalja Arapskog poluotoka, na beha muslimane. Bio je to pokušaj da se pisanjem o nekoj, nepostoječoj, umjerenosti bosanskog islama, utječe na Njemce kako bi slobodnije, i bezbrižnije, bez straha od islamskog terorizma proslavili Novu godinu. Pisali su to poslije Božića jer islamisti su već zabranili Njemcima da slave Božić.

I ne samo da ga slave, već su im zabranili svaki njegov spomen. Više se ne smije čestitati Božić, već zimski praznici, jer eto domaćini kršćani ne smiju vrijeđati vjerske osjećaje islamskih migranata i radnika. Ne smiju Njemci čestitati Božić ni između se jedni drugima, jer u njihovoj  blizini može biti neki „umjereni” musliman koji bi tom čestitkom, kad je čuje, bio uvrijeđen.

Ali za to te „umjerene“ muslimane u Njemačkoj ne vrijeđa uzimanje socijalne pomoći iz ruku kršćana koji krvavo rade, i porez plaćaju da bi  kao migrant  invazionist živio udobno, i u  zemlji iz koje je umarširao uzdržavao još dvije tri žene s  dvadesetero i više djece.

Njemačko istraživanje beha islama dolazi vrlo kasno, dolazi u vrijeme kad se može tvrditi da između muslimana iz radikalnih zemalja i onih u Bosni i Hercegovini  nema nikakve razlike kad je u pitanju prakticiranje vjere.. Da su Njemci, ali i ostatak Europe, beha islam poznavali prije građansko vjerskog sukoba, do rata ne bi došlo, no i ako bi i došlo današnje uređenje zemlje bi bilo zasigurno sasvim drugačije, pravednije i za sva tri naroda prihvatljivo. Bosna i Hercegovina ne bi bila utočište radikalnih islamista, i fundamentalisticka vjerska baza najradikalnijij muslimaskih zemalja.

Puno prije Njemaca i Europe u Bosnu i Hercegovinu  su ušle radikalne islamske zemlje, i uspjele u svojoj vrlo opasnoj namjeri, radikalizacija radikaliziranih beha muslimana. Piše Süddeutsche Zeitung, „Još i prije nego što su se u toj opustošenoj zemlji obnovile kuće, na mnogim mjestima su iz tla nicale džamije financirane petro-dolarima.

Rat je uopće doveo povrat u vjeri i iz džamije Kraja Fahda i iz stotina drugih poklonjenih džamija se trebalo  širiti strogo učenje vehabitskog islama, objašnjava članak u minhenskim novinama”. Ne trebalo se širiti,  već se u gotovo svim izgrađenim, koje su nicale kao gljive poslije kiše, i koje i dalje se grade, gotovo jedan vjernik jedna džamija, ali i starim džamijama se uči i širi strogi islam. Ne može se nikako govoriti  o umjerenom beha islamu, koji je u građansko vjerskom sukobu očistio sve prostore od  kršćana, kroz koje je prošla njihova armija, koju su u mnogim slučajevima vodile hodže. Daje bilo umjerenog islama ne bi Muslimani ubijali fratre, Fojnica, ne bi bilo osnivanja  konclogora, Gluha Bukovica, za svećenike i časne sestre, ne bi se rušile crkve, Dolac, Putićevo, ne bi se granatirale crkve u Vitezu, Novoj Biloj, Brajkovićima,,,.

Ne bi se gučogorski samostan opljačkao i obesčastio i u njemu, nakon što su izrešetali kip Svetog Frane, Bibliju, i počeli je spaljivati smjestili komandu svoje isilovske abih. Nadalje njemački novinar piše: „Doduše ima nekoliko selefističkih sela u brdima Bosne i u nekim džamijama sve do danas se čuje vehabitsko gledište”. Ili dotični svemoćni Nijemac ne smije pisati pravu istinu ili je ne poznaje.

A ona glasi da u svim novoizgrađenim, i onim od vehabija okupiranim, džamijama se propovijeda radikalni islam, i da u njih ne smije zaći nitko osim učitelja i učenika, sponzora i graditelja, te  bivšeg poglavara Islamske Zajednice BiH Mustafe Cerića, kao glavnog uvoznika radikalnog islama.  Tih i takvih bogomolja je toliko u Bosni i Hercegovini, u  federacijskom entitetu, da su ograđene nekim svojim, trećim, entitetom u kojem ne vladaju ni beha, ni euro zakoni.

To je slika suvremene Bosne i Hercegovine, federalnog dijela o kojoj ne smiju pisati ni njemački novinari, kako se ne bi vrijeđali muslimani u Njemačkoj, i zbog straha od „umjerenog“ islamskog terorizma koji ruši tu zemlju, Bosnu i Hercegovinu i Europu.

Vinko Đotlo

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Kolumne

Josip Jović: Dah i zadah beogradskog proljeća

Objavljeno

na

Objavio

U Parizu se već mjesecima, uz velike nerede i sukobe na ulicama, “žuti prsluci” bune protiv liberalne Macronove politike, u Bruxellesu svako malo demonstriraju antiglobalisti, a u Njemačkoj protivnici nekontroliranih imigracija.

Svugdje u Europi jačaju desni pokreti, seizmografi bilježe krupne tektonske promjene, pripadnici establišmenta galame protiv populizma u strahu da bi ti populistički vjetrovi mogli i njih pomesti.

I u našem susjedstvu se odvijaju zanimljivi događaji. U Srbiji se traži odlazak Aleksandra Vučića, u Crnoj Gori Mila Đukanovića, što može biti i povezano, u Tirani promjena aktualne vlasti. Različiti su motivi i sudionici prosvjeda, zajednička im je samo izvanjska slika.

Praško proljeće 1968. nagovijestilo je slom sovjetskog bloka, a hrvatsko proljeće 71. slom Jugoslavije, a i jedan i drugi lom dogodit će se dva desetljeća kasnije.

Danas je definitivno najzanimljivije beogradsko proljeće, gdje već tri mjeseca traju prosvjedi upereni protiv aktualnog predsjednika, koji glumi stabilnost i hrabrost, ispod čega vire nervoza i strah. U jednom je trenutku bio zatočen u zgradi Predsjedništva, podsjetivši na nesretnu sudbinu rumunjskog diktatora Ceausescua.

I nitko ne zna što se iza brda valja i na što će sve to izići. Uvijek to počne zahtjevima za većim slobodama te protiv nasilja i korupcije. Zapreteno opće nezadovoljstvo zapali jedna mala iskra, u ovom slučaju napad na oporbenog političara Borka Stefanovića.

Najprije progovore pjesnici revolucije, koji polako nestaju sa scene, a onda na koncu vrhnje poberu oni politički ambiciozni.

Nema više glumaca, braće Trifunović, sada je uzde u svoje ruke preuzeo Boško Obradović. On još ne govori o svom političkom programu, ali se zna kako je sklon Rusiji i nesklon NATO-u i EU-u, protivi se odvajanju Kosova, Vučića naziva izdajnikom i čak ustašom.

U svemu tome ne treba isključiti ni utjecaj izvana. Tako je nekako bilo i s “arapskim proljećem”, nesumnjivo iniciranom od stranih obavještajnih službi, koje su kao htjele više demokracije i ljudskih prava. Legalne su vlasti svrgnute, a pojavilo se muslimansko bratstvo pa onda još građanski ratovi, islamski kalifati te emigrantski val prema Europi.

Hrvatska je mirna. Ni izigrani inicijatori referenduma nisu pozivali na demonstracije. Tek prosvjed protiv nasilja u obitelji, koji je u potrazi za slavom i opterećena vlastitim bračnim nevoljama povela glumica Jelena Veljača, vrativši se iz Beograda i donijevši sa sobom dah beogradskog proljeća. To je gruda koja bi se mogla zakotrljati.

Samo nije jasno je li to bio prosvjed protiv nasilja, protiv obitelji ili protiv države. Lukavi Andrej i sam se pridružio prosvjedu protiv samoga sebe, otupivši tako ionako slabašni glumičin glasić.

Josip Jović / Slobodna Dalmacija

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari