Connect with us

Kronika

Poziv za donacije izgradnji crkve Blaženih Drinskih mučenica

Objavljeno

-

Dragi prijatelji, na najistočnijem dijelu BiH, uz samu rijeku Drinu u Župi Goražde gradi se biser, crkva svetište Blaženim Drinskim mučenicama od dobrovoljnih donacija dobrih ljudi diljem svijeta, od New Yorka, Sydneya, Pertha, … uz pomoć don Josipa Tadića, župnika neumorne snage, volje i odlučnosti da ovo svetište dovede pod krov. Svakim danom gradnja napreduje.

Međutim, još je potrebno dosta da se ovaj projekt završi. Stoga vas sve pozivam da svojim donacijama ugradite sebe u temelje ovoga svetišta, najistočnije točke hrvatskoga katoličkoga naroda u ovome dijelu svijeta.

Tim više, što se zadnjih tjedana dosta raspravlja o izbornom zakonu i pravima Hrvata u BiH, ovaj bijeli ljiljan i biser na Drini zaslužuje našu posebnu pažnju ukazujući nam na potrebe naše braće i sestara u BiH.

To svetište, na čelu sa župnikom don Josipom Tadićem, neka bude mjesto molitve za opstojnost Hrvata na ovim prostorima, za opstojnost katoličke crkve i vjere te izvor blagoslova i razrješenje čvorova raznih interesa koji sprječavaju Hrvatima ravnopravnost kao jednome od triju konstitutivnih naroda u BiH, a u skladu s mirovnim Daytonskim sporazumom.

Svojom donacijom poduprite gradnju crkve, neka bude na nakanu boljitka života Hrvata u BiH i trajnoga mira.

Anita Prka Đurašić

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari