Connect with us

Vijesti

Sačić na Maljevcu: Vojsku na granicu

Objavljeno

-

Hrvoje Zekanović, general Željko Sačić, Rozalija Bartolić, Tanja Polić Marković, Kristijan Fereža Kiki, Dražen Šemovčan Šeki i Tedi Gajšak jedini su posjetili granični prijelaz Maljevac gdje se dogodio nezapamćen pokušaj proboja migranata u Republiku Hrvatsku blizu Velike Kladuše.

Stanje na graničnom prijelazu Maljevcu mirno je, no promet je i dalje zatvoren. Uz granicu je ostalo oko sto migranata koji su u improviziranom šatorskom naselju udaljenom 200 metara od granice. Nema naznaka da bi ponovno mogli krenuti u proboj prema Hrvatskoj.

U blizini graničnog prijelaza Maljevac konferenciju za novinare održali su predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata i stranke Hrast.

Upozorili su na tešku situaciju u kojoj se, zbog migrantske krize, nalaze granični policajci, građani koji žive uz granicu, ali i cijela zemlja.

“Svi političari u Hrvatskoj ne mogu dopustiti da je na hrvatskim granicama samo pet ili šest tisuća graničnih policijaca. Ovakve situacije prelaze njihove mogućnosti. Granica se mora štititi svim raspoloživim ustavnopravnim sredstvima, a jedno od njih je vojska”, poručio je Željko Sačić.

Potvrdio je kako su do graničnog prijelaza došli na poziv mještana.

Znate li što je Marakeška politička deklaracija koju su potpisale sve relevantne zemlje osim Mađarske!?

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari