Pratite nas

“Uništenje Republike Hrvatske!”

Objavljeno

na

Nakon svih  uvreda koje je premijer Zoran Milanović nanio zdravom razumu Hrvata i strpljenju  čelnika Europske unije, jasno je da to što on i njegova ”troupe” izvode u vezi s Perkovićevim izručenjem, nije posljedica njihove prirođene prostote  i solidnog neznanja. Danas je jasno da se radi o planu izbacivanju Hrvatske iz političkog prostora Središnje Europe.

[dropcap]Z[/dropcap]ato, u ovom trenutku, hrvatski je veliki posao  u inozemstvu i u Domovini, dokazati da rabota vladajuće klike ne odražava volju ili stav Hrvatske, to jest hrvatskoga naroda, nego da je proizvod nagona jedne manjine drskih jugonostalgičara koji se solidariziraju sa komunističkim zločinima, odnosno žele njihovo ponavljanje.  Kad se u tisku ili u svjetskim kancelarijama  govori kako  je ”Hrvatska iznevjerila povjerenje” ili ”stvorila svojom bezobraznom igrom situaciju bez presedana u modernoj Europi”, donosi se nepravedan sud prema Hrvatskoj i Hrvatima. Zbog toga što se zbiva ne može se osuđivati Hrvatsku, nego sljedbenike Staljinovih i Titovih partizana.  Došli su na vlast prijevarama, na njoj se održavaju političkim nasiljem.

Ciljevi Banskih dvora i Pantovčaka

Prvo, zagrebački režim ne želi – kakve god bile posljedice – predati aktere jugoslavenskog terorizma ni jednoj uređenoj demokratskoj zemlji (u ovom slučaju Njemačkoj), da se  tijekom suđenja ne bi osvijetlio pred svjetskom javnosti barem jedan dio njihovih užasnih zločina.

Drugo, Republiku Hrvatsku treba difamirati, prikazati je kao divlju tvorevinu koja ne spada u društvo civiliziranih država, kao neku ”zemlju” koja ne poštuje tek preuzete obaveze ni Međunarodno pravo.

Treće, Republika Hrvatska ne zaslužuje povjerenje, što god njeni predstavnici potpisali ili izjavili, pa joj prema tome ne mogu biti dostupni značajniji  krediti ni ulaganja, tek oni koji su dodjeljivani u najužem okviru europske prakse (odgoda EU odluke o financiranju Pelješkog mosta, donesena je 20. rujna kao reakcija na Milanovićeve provokacije).

Četvrto, Hrvatska ne može biti izbačena iz Unije, ali u slučaju da ovaj spor potraje, ostat će na rubu te Zajednice, čak ispod Rumunjske i Bugarske. Na tom nesretnom mjestu, podvrgnuta recesivnoj diktaturi središnjih financijskih ustanova, u RH sve će biti brojniji pozivi u korist ulaska u Balkansku uniju, kao neki ventil u eventualno neodrživoj socijalnoj i gospodarskoj situaciji koja bi nastala.

Ima mjesta za Hrvatsku u Balkanskoj uniji

Tako je već i formalno krenula operacija G-6 Zapadnog Balkana, u kojoj sklapaju savez Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Kosovo i Albanija. Pokretači tog udruživanja su London i neke vlade EU, a u samoj regiji najveći njihov agent je bio Stjepan Mesić, a naslijedio ga je Ivo Josipović. Poznata je uloga  balkanske mafijaške ”Igmanske inicijative”, u planovima stvaranja nove, reformirane i proširene Jugoslavije.

Stjepan Mesić, dok je bio stanar Pantovčaka, sastanke Igmanske inicijative vodio je kao virtualni osnivač treće Jugoslavije, a na konferenciji Igmanske inicijative u listopadu 2011., Ivo Josipović je sa srpskim kolegom Borisom Tadićem pokrenuo mogućnost parlamentarne skupštine zemalja regije. Danas je ta ”skupština” blizu ostvarenja, a srpski premijer Vučić je izjavio da iako Hrvatska trenutačno ne sudjeluje u novim projektima, ”ne postoji zapreka da iako je ona članica Europske unije, uđe također i u novi regionalni pakt G-6“. Mogla bi tamo zauzeti mjesto Albanije, jer u Tirani cijeli projekt nailazi na oštar otpor.

Lako je pročitati kamo vode Milanovićevi  međunarodni ispadi. U stvari, Zoran Milanović je samo vidljiva figura koja se pojavljuje u stvorenom kaosu, a da je danas Ivo Josipović nešto drugo, onda bi već bio javno zatražio ostavku tog bijednog premijera i njegove ministrice Vanjskih poslova, koja je uz svog brata Zorana, prevoditeljica stranih direktiva za „regijon“ i desna ruka Stipe Mesića, Milorada Pupovca i Ive Josipovića.

Režimska vrhuška nema ni Plan A ni Plan B ni Plan C. Ne vode oni politiku Republike Hrvatske. Nakon teškog spora s EU i pomoću novih lažnih, provokativnih,  dokumenata koje pripremaju u Banskim dvorima,   vjeruju da će napredovati još jedan korak prema svom jedinom i jedinstvenom planu,  prema potpunom uništenju neovisne i demokratske Republike Hrvatske.

Domagoj Ante PETRIĆ/hrsvijet

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Religija i Vjera

Papin izaslanik za Međugorje formalno počeo svoju službu

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Arhiva

Apostolski vizitator za Međugorje, nadbiskup varšavsko-praški mons. Henryk Hoser, u nedjelju je formalno počeo svoju službu u Međugorju.

Na početku svete mise koju je predvodio monsinjor Hoser pročitano je pismo pape Franje u kojem ga on imenuje posebnim izaslanikom, odnosno apostolskim vizitatorom s posebnom ulogom za Međugorje.

U tom je pismu Papa izrazio želju da se posveti osobita pozornost na pastoral te mu se dodjeljuju sve potrebne ovlasti.

Hercegovački provincijal fra Miljenko Šteko poželio mu je dobrodošlicu i kazao da se radi o povijesnom događaju jer na misi prisustvuje i sam apostolski nuncij u BiH te je izrazio očekivanje da će Međugorje pod vodstvom mons. Hosera “napredovati na hodočasničkom putu”.

Hoser je rekao kako je velika uloga Međugorja u zagovoru mira u svijetu i u toj zemlji.

“Istina je, svijet silno treba mir. Mir u srcu, u obitelji, mir u društvu i mir u svijetu koji svi toliko žele”.

Svrha je poslanja apostolskoga vizitatora osigurati čvrstu i trajnu pratnju župne zajednice u Međugorju te vjernika koji ondje dolaze na hodočašće.

Riječ je o isključivo pastoralnoj službi koja se nastavlja na misiju posebnoga izaslanika Svete Stolice za župu Međugorje, koja je bila povjerena mons. Hoseru u veljači prošle godine, a koju je dovršio u prethodnim mjesecima.

Mons. Hoser u medijskim je istupima čak ustvrdio kako bi prva ukazanja Gospe u Međugorju, koja su se dogodila u proljeće 1981., mogla biti priznata.

Prema tvrdnjama tada šestero djece Gospa se ukazala prvi put 24. lipnja 1981. godine. Nekima ukazanja traju do danas. Zbog svojih poruka Gospu iz Međugorja naziva se Kraljicom mira.

Sveta Stolica utemeljila je posebno povjerenstvo koje je istraživalo fenomen Gospinih ukazanja u Međugorju. Po dovršetku posla svoj su izvještaj dostavili Kongregaciji za nauk vjere.

Hoser je u kolovozu prošle godine izjavio da će “Sveti Otac najvjerojatnije priznati prva Gospina ukazanja u Međugorju”.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Herceg Bosna

Na Pomenu obilježena 25. obljetnica stradanja hrvatskih branitelja

Objavljeno

na

Objavio

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata općine Tomislavgrad, na Pomenu iznad Doljana danas je održan komemorativni događaj „Spomen na Pomen“, tijekom kojega je otkrivena spomen-ploča za osam hrvatskih branitelja, stradalih na jablaničkome bojištu: Josipa Mioča, Pericu Kutlešu, Franu Krištu, Marka Belića, Matu Mamića, Miću Šokčića, Antu Luketića i Željka Bogdana, piše rama-prozor.info

Spomenuta udruga je 2014. godine postavila spomen-ploču na kojoj su upisana imena hrvatskih branitelja stradalih upravo na ovome mjestu: Ljilje Zrno, Ivana Radoša, Ivana Petrovića, Martina Baćka.

Kako bi se odala počast svim hrvatskim braniteljima stradalima na ovome nekadašnjem bojištu, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata pokrenula je inicijativu za postavljanje ploče na kojoj će biti upisana imena i preostalih stradalih branitelja, kao lokaciji središnje komemoracije za sve stradale na ovoj bojišnici.

Brojna rodbina, prijatelji, suborci, ratni zapovjednici te druge osobe iz društvenog i političkog života, kako iz ratnog vremena tako i sada, okupili su se na Pomenu gdje su se na dostojanstven način, uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća, prisjetili poginulih tomislavgradskih i ramskih hrvatskih branitelja koji su tijekom ratne 1993. godine dali svoje živote.

Polaganje vijenaca održano je 10,30 sati, nakon čega je svetu misu u 11 sati predvodio gvardijan tomislavgradskoga franjevačkoga samostana fra Sretan Ćurčić uz suslavlje župnika župe Doljani fra Ivana Pervana.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari