Pratite nas

“Uništenje Republike Hrvatske!”

Objavljeno

na

Nakon svih  uvreda koje je premijer Zoran Milanović nanio zdravom razumu Hrvata i strpljenju  čelnika Europske unije, jasno je da to što on i njegova ”troupe” izvode u vezi s Perkovićevim izručenjem, nije posljedica njihove prirođene prostote  i solidnog neznanja. Danas je jasno da se radi o planu izbacivanju Hrvatske iz političkog prostora Središnje Europe.

[dropcap]Z[/dropcap]ato, u ovom trenutku, hrvatski je veliki posao  u inozemstvu i u Domovini, dokazati da rabota vladajuće klike ne odražava volju ili stav Hrvatske, to jest hrvatskoga naroda, nego da je proizvod nagona jedne manjine drskih jugonostalgičara koji se solidariziraju sa komunističkim zločinima, odnosno žele njihovo ponavljanje.  Kad se u tisku ili u svjetskim kancelarijama  govori kako  je ”Hrvatska iznevjerila povjerenje” ili ”stvorila svojom bezobraznom igrom situaciju bez presedana u modernoj Europi”, donosi se nepravedan sud prema Hrvatskoj i Hrvatima. Zbog toga što se zbiva ne može se osuđivati Hrvatsku, nego sljedbenike Staljinovih i Titovih partizana.  Došli su na vlast prijevarama, na njoj se održavaju političkim nasiljem.

Ciljevi Banskih dvora i Pantovčaka

Prvo, zagrebački režim ne želi – kakve god bile posljedice – predati aktere jugoslavenskog terorizma ni jednoj uređenoj demokratskoj zemlji (u ovom slučaju Njemačkoj), da se  tijekom suđenja ne bi osvijetlio pred svjetskom javnosti barem jedan dio njihovih užasnih zločina.

Drugo, Republiku Hrvatsku treba difamirati, prikazati je kao divlju tvorevinu koja ne spada u društvo civiliziranih država, kao neku ”zemlju” koja ne poštuje tek preuzete obaveze ni Međunarodno pravo.

Treće, Republika Hrvatska ne zaslužuje povjerenje, što god njeni predstavnici potpisali ili izjavili, pa joj prema tome ne mogu biti dostupni značajniji  krediti ni ulaganja, tek oni koji su dodjeljivani u najužem okviru europske prakse (odgoda EU odluke o financiranju Pelješkog mosta, donesena je 20. rujna kao reakcija na Milanovićeve provokacije).

Četvrto, Hrvatska ne može biti izbačena iz Unije, ali u slučaju da ovaj spor potraje, ostat će na rubu te Zajednice, čak ispod Rumunjske i Bugarske. Na tom nesretnom mjestu, podvrgnuta recesivnoj diktaturi središnjih financijskih ustanova, u RH sve će biti brojniji pozivi u korist ulaska u Balkansku uniju, kao neki ventil u eventualno neodrživoj socijalnoj i gospodarskoj situaciji koja bi nastala.

Ima mjesta za Hrvatsku u Balkanskoj uniji

Tako je već i formalno krenula operacija G-6 Zapadnog Balkana, u kojoj sklapaju savez Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Kosovo i Albanija. Pokretači tog udruživanja su London i neke vlade EU, a u samoj regiji najveći njihov agent je bio Stjepan Mesić, a naslijedio ga je Ivo Josipović. Poznata je uloga  balkanske mafijaške ”Igmanske inicijative”, u planovima stvaranja nove, reformirane i proširene Jugoslavije.

Stjepan Mesić, dok je bio stanar Pantovčaka, sastanke Igmanske inicijative vodio je kao virtualni osnivač treće Jugoslavije, a na konferenciji Igmanske inicijative u listopadu 2011., Ivo Josipović je sa srpskim kolegom Borisom Tadićem pokrenuo mogućnost parlamentarne skupštine zemalja regije. Danas je ta ”skupština” blizu ostvarenja, a srpski premijer Vučić je izjavio da iako Hrvatska trenutačno ne sudjeluje u novim projektima, ”ne postoji zapreka da iako je ona članica Europske unije, uđe također i u novi regionalni pakt G-6“. Mogla bi tamo zauzeti mjesto Albanije, jer u Tirani cijeli projekt nailazi na oštar otpor.

Lako je pročitati kamo vode Milanovićevi  međunarodni ispadi. U stvari, Zoran Milanović je samo vidljiva figura koja se pojavljuje u stvorenom kaosu, a da je danas Ivo Josipović nešto drugo, onda bi već bio javno zatražio ostavku tog bijednog premijera i njegove ministrice Vanjskih poslova, koja je uz svog brata Zorana, prevoditeljica stranih direktiva za „regijon“ i desna ruka Stipe Mesića, Milorada Pupovca i Ive Josipovića.

Režimska vrhuška nema ni Plan A ni Plan B ni Plan C. Ne vode oni politiku Republike Hrvatske. Nakon teškog spora s EU i pomoću novih lažnih, provokativnih,  dokumenata koje pripremaju u Banskim dvorima,   vjeruju da će napredovati još jedan korak prema svom jedinom i jedinstvenom planu,  prema potpunom uništenju neovisne i demokratske Republike Hrvatske.

Domagoj Ante PETRIĆ/hrsvijet

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Religija i Vjera

Mole se hrvatu fra Augustinu za rješenje političke krize

Objavljeno

na

Objavio

U jeku velike krize u Venezueli narod se moli za zagovor pokojnog hrvatskog misionara fra Augusitna Augustinovića

Prema informaciji Radio Marie Venezuele ovih se dana u župama Capaya, Caucagu i Carizal posebno zaziva ime “malenoga”(niskog rasta) fratra iz bosanske Posavine, jer politička  kriza u Venezueli  poprima sve veće obrise, a narod ovog dijela Venezuele još uvijek pamti njegova svetačka djela i već ga sada smatraju svecem.

U jeku političke krize u Venezueli ondašnji se narod ponovno prisjetio fra Augustina(Ante) Augstinovića, franjevca misionara iz Bosanske Posavine ( rođen 1917. godine u Prijedoru kod Brčkog), koji je davne 1951. godine napustio mjesto profesora Novoga zavjeta u Jeruzalemu i otišao u Venezuelu i tamošnje župe propovijedati Isusa Krista. Njegovo ime ovih se dana često spominje u molitvi  napisanoj 1997. godine, kada je i započeo postupak proglašenja Slugom Božjim od strane tamošnjeg ordinarija.

Naime, sam je fra Augustin u Venezueli proveo 47 godina, a tamo je i umro na glasu svetosti 1998. godine. Uz plodan pastoralni rad (župnikom je u 47 godina bio u tri župe), podizao je škole, bolnice, domove, brinuo se o časnim sestrama, a posebno je poznat po svom književnom i znanstveno-teološkom radu, ali i kao jedan od pokretača malog tečaja kršćanstva  “Cursillo” u Venezueli..

Napisao je veliki broj djela na španjolskom jeziku, a na hrvatski jezik do sada su mu prevedene dvije knjige priča “ Priče iz doline” i “Od obale… do obale”.

Fra Augustin

Fra Augustin

U znanstveno-teološkom smislu posebno mu je cijenjeno djelo “Povijest Isusova”, koje je prevedeno na 32 strana jezika. Izvorno je pisano na španjolskom, a autor ga je osobno preveo na hrvatski jezik. Nekoliko originalnih fra Augustinovih djela na španjolskom jeziku  nalazi se u Republici Hrvatskoj, a u pripremi je i i drugo prošireno izdanje knjige “Malenošću do nebeskih visina”, koja govori o njemu.

Prema informaciji Radio Marie Venezuele ovih se dana u župama Capaya, Caucagu i Carizal posebno zaziva ime “malenoga”(niskog rasta) fratra iz bosanske Posavine, jer politička  kriza u Venezueli  poprima sve veće obrise, a narod ovog dijela Venezuele još uvijek pamti njegova svetačka djela i već ga sada smatraju svecem. Molitva koju mole prevedena je i na hrvatski te glasi:

“Gospodine, Ti si htio da Te upoznamo po ljubljenome Tvome Sinu,

daj nam pravedno živjeti slijedeći Tvoju svetu volju,

te po zagovoru Tvoga vjernoga svećenika, o. Augustina Augustinovića,

koji nam je za života otkrio Tvoje beskrajno milosrđe

i osvojio nam srce sinovskom ljubavlju prema Isusu Kristu,

svom milom prijatelju, udijeli nam tako potrebitu milost za naše dobro

i rješenje političke krize u našoj Venezueli

i po majčinskoj zaštiti Presvete Djevice Marije,

daj da prigrlimo ono što smo primili kao dar i plod Duha Svetoga Tješitelja.

Amen.”

Anto Pranjkić

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

BiH

Potvrđena optužnica osmorici pripadnika tkz Armije BiH za ratni zločin nad Hrvatima u središnjoj Bosni

Objavljeno

na

Objavio

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu državnog odvjetništva protiv osmorice nekadašnjih zapovjednika i pripadnika Armije BiH za ubojstvo najmanje 12 hrvatskih civila i ratnih zarobljenika u mjestu Križančevu Selu u Središnjoj Bosni gdje su po podacima hrvatske strane ubijene najmanje 64 osobe u jednoj od najkrvavijih vojnih operacija bošnjačkih postrojbi.

Kako je objavio portal Dnevnik iz Mostara koji sustavno prati procesuiranje ratnih zločina nad Hrvatima, optužnica je potvrđena više od četvrt stoljeća nakon što je zločin počinjen. Za ratne zločine nad hrvatskim civilima i ratniim zarobljenicima optužnice su podignute protiv Ibrahima Purića, Ibrahima Tarahije, Nijaza Sivre, Rušita Nurkovića, Almira Sarajlića, Šaćira Omanovića, Kasima Kavazovića i Sadika Omanovića.

U vrijeme počinjenja ratnog zločina u Križančevu selu u općini Vitez Purić je bio zapovjednik 325. brdske brigade i zapovjednik taktičke skupine sjever 3. korpusa, Tarahija je bio zapovjednik treće bojne 325. brdske brigade, Sivro pomoćnik zapovjednika za sigurnost te postrojbe, Nurković pomoćnik zapovjednika za moral, informativno-propagandnu djelatnost i vjerska pitanja, dok su ostala četvorica optuženih bili vojnici u postrojbi čiji su pripadnici počinili zločine odnosno bili izravni sudionici zločina.

Oni su konkretno optuženi za ratni zločin počinjen nad žrtvama hrvatske nacionalnosti na području Križančevog Sela te manjim naseljima Šafradina i Dubravice, gdje je 22. prosinca 1993. godine ubijeno najmanje 12 zarobljenih pripadnika HVO-a koji su se prethodno predali, kao i dvije civilne osobe, žene hrvatske nacionalnosti, te su sustavno sudjelovali u pljačkanju i uništavanju njihove imovine. Tijela ubijenih su razmijenjena 40 dana nakon zločina.

Na području Viteza na širem području Križančeva sela je uoči Božića 1993. ukupno ubijeno 64 Hrvata u sklopu operacije Armije BiH čiji je cilj bio potpuno slamanje postrojbi Hrvatskog vijeća obrane u središnjoj Bosni.

(Hina)

 

Križančevo selo – Strašan zločin tkz Armije BiH nad Hrvatima Srednje Bosne

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari