Connect with us

Komentar

Glasnović: Na ovim prostorima nastavlja se boj za povijesnu narativu koju su nam đaci kumrovečke škole oteli 1945.

Objavljeno

on

Hrvatski kraljevski grad Jajce je prije prepada Osmanlija bio jedan od najvećih utvrda kršćanstva istočno od Jadrana. To potvrđuje crkva Sv. Marije koju su osvajači pretvarali u đamiju.

Na ovim prostorima nastavlja se boj za povijesnu narativu koju su nam đaci kumrovečke škole oteli 1945. Standardna mantra tih slatkorječivih lažova je “zaboravite prošlost, brinemo se o budućnosti.” To je zamka koja prikriva sva njihova nedjela, od ekonomskog zločina nasilne otimačine i privatizacije do aristocida i klasnog genocida.

Najstrašniji od tih zločina je sustavna idiotizacije i brisanje kolektivne memorije. Čudno je da su samo Hrvati osuđeni na memoricid. Zaboravimo Alamo, Boerski rat, Titanic, Industrijsku revoluciju, Weimarsku Republiku, ekonomske krize 20. stoljeća, Holodomor, Sovjetski napad na Finsku 1939., genocid nad Armencima, Idi Amina etc. ad infinitum?


Pitajte se je li sadašnji El Presidente ikada čuo za Rapalski ugovor ili za Seosku bunu u Cazinskoj krajini 1950. Ljudima koji lažu ne smije se vjerovati i kada govore istinu, komentirao je Željko Glasnović na facebooku

 


Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari