Pratite nas

Reagiranja

‘Kreće armija srpska, i jednom zauvek, sve će da vas smrska’

Objavljeno

na

‘Kreće armija, najjača na svetu, kreće armija u osvetu i jednom zauvek armija srpska, i jednom zauvek sve će da vas smrska’.

Vi koji znate, podsjetite se, a Vi koji ne znate, pročitajte gornju rečenicu i – zapamtite je!

To su Vam stihovi (sad već vremešnog i poprilično ofucanog) „beogradskog momka“, nekad opuštenog šarmera i bonvivana koji usprkos zubu vremena još uvijek s lakoćom „valja“ svoje lake note (u rasponu od cca 0,2 oktave) od Triglava do Đevđelije (slikovito rečeno) i to furajući se na imidž kozmopolita, čovjekoljupca i humanista par excellence…

Dakako, nikoga normalnog više ne može iznenaditi to što se kod nas Hrvata uvijek pojavi hrpa besprizornih likova koji su spremni kovati u zvijezde svakog šljama – pod uvjetom da dolazi s onu stranu Drine, pa čak i u slučaju kad je riječ o „umjetniku“ i stihoklepcu takvoga ranga kao što je Bajaga.

No, ta ista skupina – nazovite je kako god hoćete – u stanju je proglasiti „rasistom“, „šovinistom“ ili „fašistom“ svakoga tko podsjeti na prošlost i kaže istinu o njihovim idolima.

A istina jeste da je Momčilo pjevao i te kako pjevao pjesme kakvih se ne bi posramio ni jedan četnički vojvoda (uključujući i Boru Čorbu, njegovog nekadašnjeg gazdu i poslodavca).

Veli, kasnije dotični Momčilo (Bajaga) kako je ovu i slične pjesme pjevao u Kninu i Banja Luci „za ratnu siročad“!?

A jedan stih glasi: “Lepa vaša bit će groblje…”

Krasno! Dakle, to je repertoar koji se slaže isključivo u humanitarne svrhe!? Aha, pa ako je tako, onda u redu, SMRSKAJTE NAS BAJAGA SLOBODNO, ako to od vas traži „ratna siročad“, samo dajte!

Ne reče tada Bajaga, otkuda ta „ratna siročad“ u Kninu i Banja Luci!? Ne reče što su im očevi radili i zašto su djeca ostala baz njih!? Tko je kriv za to što je u Kninu i Banja Luci bilo „ratne siročadi“. Taj detalj je ispustio, samo taj detalj, inače, ostalo stoji. I u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Valjevu, Kruševcu, Pančevu, Novom Sadu, Somboru, Vrbasu, Zrenjaninu i drugim mjestima u Vojvodini i Srbiji također je bilo „ratne siročadi“. Ali, njih Bajaga ne spominje.

Gdje su im ginuli očevi i kako je nastajala ta „ratna siročad“, pitamo se mi!

U nekim kasnijim izjavama za medije, Momčilo se (onako „šmekerski“, po beogradski) izmotavao i vadio na slabo pamćenje, pa onda to pokušao umotati u floskulu kako „izbegava da se seća ružnih stvari“ – ne precizirajući o čemu je riječ i ostavljajući novinare u nedoumici, ali ako je išta posve jasno kao dan, onda je to činjenica da se nikad nije odrekao svoga četnikovanja po „sao krajini“ i „republici srpskoj“. I to u vrijeme dok su tamo tekli potoci krvi, DOK SU TAMO TEKLI POTOCI KRVI, da, upravo u to vrijeme gospodo i drugovi! Tada je Momčilo s Minđušarima i ostalom bagrom četničkom slao prijeteće poruke i obećavao kako će nas dokrajčiti:

‘Kreće armija, najjača na svetu, kreće armija u osvetu i jednom zauvek armija srpska, i jednom zauvek sve će da vas smrska’. Teško da je ove lake note mogao zaboraviti jer to to su stihovi koje je 1993. godine izvodio u Kninu, gdje je održao koncert u čast poginulim srpskim vojnicima, nakon ‘VRO Maslenica ‘- oslobodilačke akcije hrvatske vojske.

E, pa ako se Momčilo „ne seća“ ili ne želi „da se seća“, sjećamo se mi! I ne zaboravljamo tako lako kao on i njegovi obožavatelji!

Koliko majki, sestara, udovica i kćeri još nije skinulo crninu, koliko je još ojađenih obitelji koje ne znaju sudbinu svojih najmilijih, koliko je naših stradalnika ostalo bez ruku, nogu i bez zdravlja zahvaljujući „armiji srpskoj“!

I sad bi Bajagu i njemu slične trebali dočekivati po pulskoj Areni, Zagrebu, Rijeci, Širokom Brijegu, Mostaru itd.. s prostrtim crvenim tepihom!? Dovesti mu još i Minđušare kao goste, ili Baju Malog Knindžu, Cecu Arkanovu možda, Eru Ojadinaća i Nadu Topčagić koji su feštali u razrušenom Vukovaru s onom razularenom koljačkom ruljom!?

To bi trebali!?

To je ispod svakog ljudskog dostojanstva i nema veze ni s glazbom ni s koncertima, nego s elementarnim osjećajem pijeteta prema onima koji su stradali od „armije srpske“, iste one kojoj u slavu pjeva Bajaga.

Dakle, mi koji pamtitimo i ne zaboravljamo tako lako, podsjećamo auditorij na ovaj glazbeni uradak koji je u vrijeme postojanja „rsk“ bio njezina neslužbena himna i pitamo:

Trebaju li nam poslije svega četnici koji su dokazano širili mržnju i prijetili nam zatiranjem (i sutra bi opet, samo da im se ukaže prilika)!?

Trebaju li nam!?  Imamo i mi svoju siročad! Ima li ta naša siročad pravo biti povrijeđena i ogorčena!?

Kamenjar.com

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Naši u svijetu

Bokeljska mornarica je i baština pripadnika hrvatske manjine u Crnoj Gori

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore odgovorilo admiralu Antonu Sbutegi

Nedavni istupi admirala Bokeljske mornarice iz Kotora Antona Sbutege izazvali su pozornost pripadnika hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori, a što je dovelo do otvorenog odgovora kojega je spomenutom gospodinu poslao Zvonimir Deković,  predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, a koje kao najviše zastupničko tijelo predstavlja Hrvate Crne Gore. Odgovor nam je proslijeđen iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

U odgovoru se ističe  kako  Sbutega vez ikakvih argumenata na neprimjeren način govori o Hrvatskom nacionalnom vijeću te napominje da  Sbutega uopće ne razumije postupak nominacije kulturnih dobara na UNESCO-v popis nematerijalne kulturne baštine, jer kulturna dobra nominiraju države, a ne udruge građana.

Prema tome, Deković smatra da bi najbolje bilo da Hrvatska i Crna Gora zajednički nominiraju ovo iznimno vrijedno kulturno dobro, budući da je Bokeljska mornarica kao nematerijalna kulturna baština Crne Gore ujedno i baština pripadnika hrvatske manjine, a što je i bila preporuka Međuvladinog mješovitog odbora za zaštitu nacionalnih manjina između dvije države.

U nastavku ovog teksta Odgovor HNV Crne Gore admiralu Sbutegi donosimo u cjelosti:

Na sjednici Izvršnog odbora HNVCG održanoj u petak 15. veljače,2019. god. donosi se odgovor Hrvatskog nacionalnog vijeća na neosnovane i iskonstruirane izjave admirala BM Antona Sbutege izgovorene na sjednici UOBM održanoj 8. veljače 2019. god. u Kotoru

Poštovani gospodine Sbutega, admirale Bokeljske mornarice!

Na skupštini Bokeljske mornarice održanoj 8. 2. 2019., kako doznajemo iz medijskih  izvještaja sa tog skupa, na neprimjeren način govorili ste o Hrvatskom nacionalnom vijeću, iznoseći vlastito uvjerenje da HNVCG zastupa vrlo mali broj Hrvata u Crnoj Gori. Uz to,  uvrijedili ste sve naše članove koji nisu podržali podnesenu (naglašavam podnesenu) nominaciju Bokeljske mornarice za UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine, označivši nas osobama bez vjere i časti.

Pratimo Vaš rad kao admirala od same inauguracije, tako da nas taj izričaj nimalo nije iznenadio. Gotovo svaki Vaš javni istup u zadnje dvije godine poslužio Vam je za odapinjanje strijela natopljenih neprijateljstvom prema bokeljskim Hrvatima, najprije našijencima u Hrvatskoj, a sada, kao što svjedočimo, i prema nama doma. Učestalost kritika prema svemu što dolazi iz hrvatskih redova navodi nas na pomisao da ste u negiranju hrvatskog identiteta Boke pronašli smisao vlastitog djelovanja na dužnosti koju trenutno obnašate.

Hrvatsko nacionalno vijeće, kao krovna organizacija Hrvata u Crnoj Gori, zajedno sa svojim konstitutivnim dijelovima postoji da bi artikulirala, promicala i ostvarivala interese hrvatskog naroda, koji u Boki, kako to navodi uvaženi naš Bokelj, prof. dr. Miljenko Pasinović, obitava već drugi milenij. Obavljanje te teške, ali časne zadaće postaje sve težim jer se posljednjih godina susrećemo s velikim problemom smanjenja broja pripadnika naše zajednice. Sve češće, naime, svjedočimo pojavi da pojedini pripadnici našega naroda zatomljuju nacionalne osjećaje u nadi da će tako lakše ostvariti napredovanje na društvenoj, odnosno profesionalnoj ljestvici, a još teže se nosimo s činjenicom da ima i onih koji, zbog istih razloga, djelovanjem u svojoj radnoj okolini nastoje pokazati poslodavcu da su,kako kažu Hrvati,veći katolici od Pape ili, veći Crnogorci od sv. Petra Cetinjskog.

Distancu prema Hrvatima u Crnoj Gori iskazali ste ne učlanjenjem ni u jednu hrvatsku udrugu. Da jeste, znali biste da Hrvatsko nacionalno vijeće, osim neupitne potpore velike većine svojih članova, za svoj rad dobiva priznanja od crnogorske države, od predstavnika drugih nacionalnih zajednica u Crnoj Gori, koje u našem djelovanju prepoznaju rad na dobrobiti naše domovine, Crne Gore i svih njezinih građana, bez obzira na nacionalnu pripadnost, od Hrvata iz Boke koji žive u Hrvatskoj, što nam, također, jako puno znači te od hrvatske države, a naše zauzimanje za očuvanje nacionalnog identiteta prepoznato je i u okviru hrvatske iseljeničke zajednice.

Nećemo špekulirati o tome možete li Vi osobno računati na lijepu riječ sa svih spomenutih adresa, to tim prije što nismo uvjereni da su Vam, osim jedne, one uopće važne.

Kao što možete zaključiti, gospodine Sbutega, onako kako nas Vi vidite, ne vidi nas nitko drugi. Zapravo, ipak vidi. Vaše istomišljenike mogli bismo pronaći u pojedincima, anonimnim komentatorima na društvenim mrežama, koji ustrajavaju na svojem načinu komentiranja aktualnih događaja, unatoč upozorenjima urednika portala da je zabranjen govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje.

Odredivši za cilj Vašega napada naše dosljedno i svakodnevno nastojanje da očuvamo vlastite nacionalne vrijednosti i želju da Crna Gora i Republika Hrvatska dogovorno riješe sva bilateralna pitanja, potakli ste nas da se zapitamo ne pripisujemo li pojmu časti Vi i mi različite sadržaje. Što mi smatramo moralnom vrijednošću, pokušat ću Vam pojasniti iznoseći vlastiti stav na temu koja je univerzalna, biblijska. Tako npr., osobno nikada ne bih prihvatio dužnost na koju se bira po kriteriju nacionalne pripadnosti ako bih znao da ću obnašajući je djelovati protiv interesa vlastitog naroda. Ako bih je ipak prihvatio ne znajući što se od mene očekuje, prvom prilikom kad bih došao u situaciju da moram izgovoriti makar i jednu riječ na štetu naroda iz kojega potječem, podnio bih ostavku. Vidite, poštovani admirale, ja to smatram moralnim stavom višega reda. Gotovo smo sigurni da bi ga trebalo dopisati na vrpci koju je austrijski nadvojvoda Albert darovao Mornarici kada je ona bila Plemenito tijelo, čime bi, na njoj već napisani apstraktni pojam „honor“ dobio konkretan sadržaj. Ne znamo kako Vi gledate na to, možemo samo naslućivati.

Protivno Vašim očekivanjima, a rekli bismo i praksi u prigodama redovitih godišnjih skupština udruga, Vaš govor prošloga petka, kao čelnika Bokeljske mornarice ostao je u sjeni glasa razuma koji se čuo iz zadnjih redova skupštinske dvorane. Kratak govor skupštinara, g. Denisa Vukašinovića popraćen je pljeskom, koji se za razliku od onog upućenog Vama, čuo i izvan dvorane, dapače diljem Boke, a i šire. Taj pljesak  mora da Vama je probušio uši, jer ste odmah na očigled većine prisutnih u dvorani, nervozno i ne mareći da to bude diskretno dali znak rukom predsjedavajućem da ne dopusti daljnji razgovor o Vama omraženoj temi suradnje i zajedništva s bratovštinama u Hrvatskoj.

Vaš mornar, zapravo je rekao isto što i tjedan dana prije počasni admiral, g. Filip Vujanović, koji je nakon osnivanja Podgoričkog kluba, u prisutnosti bivše hrvatske premijerke Jadranke Kosor, kako je navedeno na internetskim stranicama RTCG 1.veljače 2019., izjavio novinarima, da „pitanja između država regiona treba rješavati dijalogom, međusobnim povjerenjem i što brže“, a kao loš primjer odnosa između Crne Gore i Hrvatske naveo je Bokešku mornaricu, gdje se, kako je rekao, „nijesu dogovorili i poslali poruke koje nisu dobre“.

Sada kada znate kako razmišlja bivši predsjednik države, predlažem Vam stoga, poštovani gospodine admirale, da govor skupštinara Vukašinovića naučite napamet i da ga ponavljate u svakoj prigodi kada budete govorili o Bokeljskoj mornarici. Time ćete poslati poruku Bokeljima, baštinicima njezine tradicije da za Mornaricu, kakvu smo naslijedili od naših predaka mi Hrvati i crnogorska država, ipak ima nade, a UNESCO-vom tijelu da Vam je od samodopadnosti važnija Bokeljska mornarica.

S poštovanjem

Predsjednik HNV

Zvonimir Deković

 

P.S.

U dosadašnjim javnim istupima više puta ste pokazali da ne poznajete temu o kojoj govorite, a to smo uočili i u nedavnom intervjuu objavljenom u listu Pobjeda, kada ste izjavili da zajednička kandidatura Bokeljske mornarice od strane Crne Gore i Hrvatske nije bila moguća, između ostaloga, zbog toga jer „Mornarica nije dobila iz Hrvatske zvaničnu ponudu za zajedničku kandidaturu“. Ne znamo od koga ste očekivali ponudu, ali samo takvo očekivanje ukazuje na elementarno nepoznavanje postupka nominacije. Kulturna dobra za UNESCO-vu listu nominiraju države, a ne udruge, s toga je partner hrvatskoj državi u procesu nominacije trebala biti država Crna Gora, a ne Bokeljska mornarica. Hrvatska je, pak, na primjeren način Crnoj Gori predložila zajedničku nominaciju. Dokaz za moju tvrdnju je članak 5 Zapisnika sa sjednice Međuvladinog mješovitog odbora održanog i potpisanog od strane Republike Hrvatske i Crne Gore u Zagrebu dana 24. svibnja,2017. god.

„5. MMO predlaže objema stranama da razmotre mogućnost zajedničke nominacije kulturnog dobra Bokeljske mornarice radi upisa na UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine,u kojoj će biti istaknuti sveti Tripun i to da je Bokeljska mornarica kao nematerijalna kulturna baština Crne Gore ujedno i baština pripadnika hrvatske manjine u Crnoj Gori“.

HNV

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Marko Ljubić: Prijedlogom Katje Kušec za člana Vijeća za elektroničke medije, Vlada vara Sabor i potiče nezakonitost

Objavljeno

na

Objavio

Jučer su mediji izvjestili hrvatski narod i zaintresiranu javnost da je Vlada Republike Hrvatske na svojoj sjednici donijela odluku predložiti Saboru Republike Hrvatske novinarku Katju Kušec, aktualnu urednicu Prvog programa HTV-a i kako su naveli, aktualnu predsjednicu HNiP-a (Hrvatski novinari i publicisti) za novu članicu Vijeća za elektroničke medije. S obzirom na nadležnost Vijeća za elektroničke medije, njegove goleme ovlasti u uredovanju, nadzoru i standardizaciji na prostoru elektroničkih medija, te utjecaj u distribuciji i preraspodjeli državnih sredstava elektroničkim medijima u vidu financijskih potpora, te s obzirom da Vijeće često arbitrira o kaznama medijima prema različitim zahtjevima i ima goleme izvršne ovlasti (Z1, Bujica, Markov Trg), iznimno je bitno da u tom Vijeću budu ljudi o kojima nema javnih i profesionalnih sporova, a pogotovo da se na sve načine spriječi eventualni izbor ili imenovanje osoba o kojima postoje ozbiljni društveni i javni prijepori, te izrazito ozbiljne sumnje u nezakonito djelovanje u prethodnom referentnom razdoblju.

Upravo sve to postoji s prijedlogom o imenovanju Katje Kušec.

I više od toga.

Zbog činjenica o kojima postoje neupitni dokumenti, javna svjedočenja i dokazi, a koji jasno govore da je Katja Kušec kao predsjednica HNiP-a, registriranog kao udruga građana i koji je okupljao oko pedeset novinara, publicista i književnika, a zamišljen je kao alternativa monopolu HND-a u Hrvatskoj i razornim utjecajima dnevnih i stranačkih politika na medijski poredak, uz pomoć glavnog tajnika HNiP-a Hrvoja Juvančića, oboje zaposleni na HRT-u, teškim zlouporabama, krivotvorenjem, manipulacijama i nezakonitostima uništila tu organizaciju.

Nije naglasak na uništenju organizacije, jer je to stvar svake organizacije ako se ne događaju nezakoniti postupci, nego na metodologiji kojom su se služili, a koja ih u svakom uređenom društvu nužno mora dovesti pod sumnju i istragu državnih institucija.

Evo činjenica.

Prvo, Kušec i Juvančić su falsificirali Statut HNiP-a i krivotvorine prjevarom registrirali u Ministarstvu uprave, predstavljajući ih kao odluku Skupštine. O tome postoje čvrsti dokazi, a ključna krivotvorina i falsifikat se odnosi na ukidanje najvažnijeg upravnog organa HNiP-a, Tajništva, koga su Kušec i Juvančić jednostavno izbrisali, to predstavili kao odluku Skupštine koja se uopće nije sastajala i na taj način priskrbili sebi mogućnost upravljanja HNiP-om bez ikakvovga legaliteta i legitimiteta.

Drugo, Kušec i Juvančić tjekom zadnje tri godine nikada Skupštini nisu podnijeli izvješće o financijskom poslovanju, a aplicirali su na javna sredstva državnih i javnih institucija, naplaćivali članarinu od preostalih članova, dobivali ta sredstva i trošili ih bez ikakvoga zakonskoga nadzora. To izravno ukazuje na mogućnost financijskih malverzacije, te prjevaru javnih institucija u aplikacijskom postupku, jer su se lažno predstavljali i prikazivali organizaciju zakonitom iako to nije bila.

Treće, prema Zakonu o udrugama, registrirane udruge moraju najmanje jednom godišnje sazivati Skupštinu na kojoj se verificira rad, prvenstveno financijsko poslovanje, standardizacija akata, donošenje programskih odluka s izvještajnom obavezom o djelovanju rukovodstva. Statuti udruženja se isključivo mijenjaju i donose na skupštinama udruga. HNiP već gotovo tri pune godine upravo zbog samovolje i djelovanja Katje Kušec, izravno odgovorne za poštivanje zakonitosti u radu udruge, te njenoga suradnika glavnog tajnika Hrvoja Juvančića nije održao Skupštinu, pa je to izravno kršenje Zakona i povod za reakciju ne samo Ministarstva uprave i nadležnih inspekcija, nego i revizije financijskog poslovanja od strane državnih institucija. S obziorm da su ove informacije višestruko objavljivane u javnosti, nevjerojatan je prijezir državnih institucija prema ovim ozbiljnim činjenicama.

Katja Kušec predložena za članicu Vijeća za elektroničke medije

Ako udruga ne poštuje temeljne zakonske odredbe, nužan je inspekcijski nadzor, sankcioniranje odgovornih ljudi a ako ni to ne pomaže, kao što se vidi po ustrajnosti nesazivanja Skupštine u tom slučaju udruga se briše iz registra. HNiP je i po zakonskim odredbama i potpunom izostanku svakoga djelovanja stekao sve uvjete za brisanje iz registra, a njegovo rukovodstvo, Kušec i Juvančić nadzor i istragu državnih institucija.

Četvrto, zbog iznesenoga, jasno je kao dan da se Katja Kušec uz sve navedeno lažno predstavlja predsjednicom organizacije koja formalno-pravno ne bi smjela postojati jer ne ispunjava ni minimum zakonskih pretpostavki za legalno djelovanje, te da je Vladi Republike Hrtvatske ono što bi moralo biti povod za preispitivanje njezinoga javnoga i profesionalnog djelovanja, zapravo poslužilo kao referenca za imenovanja na visoke dužnosti, pa se to može i mora smatrati teškom prjevarom.

Peto, predlažući Katju Kušec za članicu Vijeća za elektroničke medije, Vlada Republike Hrvatske, odnosno koalicijski partneri na čelu s HDZ-om, jasno iskazuju prijezir prema realitetima, prema zakonima i poštivanju zakonitosti u javnome djelovanju, te se posredno dovode u svezu s možebitnim posredovanjem u takvim postupcima Kušec i Juvančića pred desetinama novinara, publicista i književnika u udruženju, za koje mnogi vjeruju kako je upravo uništeno navedenim postupcima po nalogu i utjecajima iz aktualnih vladajućih političkih struktura. Umjesto da Vlada Saboru predlaže ljude koji svojim profesionalnim i moralnim dignitetom mogu jamčiti pošten, uzoran i kvalitetan rad u prevažnom Vijeću, ovim postupkom Vlada iskazuje izravnu namjeru dodatnog dnevno-političkog i stranačkog instrumentaliziranja Vijeća i pozadinskog utjecaja na medijski prostor primjenjujući umjesto primjerenih standarda partikularna mjerila, ulazeći u vrlo opasnu zonu manipulacije saborskim zastupnicima koji nisu dužni znati činjenice koje sam naveo, no Vlada jest od trenutka kada ulazi u kandidacijski postupak. Ovim postupkom Vlada Republike Hrvatske Saboru predlaže odluku koja iskazuje prijezir prema važećim Zakonima Republike Hrvatske i minimumu civilizacijskih standarda.

Javnosti, hrvatskom narodu i vladi, te saborskim zastupnicima koji će glasovati o prijedlogu Vlade, predlažem da pitaju Juru Vujića, Dubravka Ljubića, Krešimira Čokolića, Sinišu Kovačića,Tanju Baran, Karolinu Vidović Krišto, Hrvoja Hitreca, Velimira Bujanca, Smiljanu Škugor, Marijana Križića, Osora Barišića, Javora Novaka, Nenada Piskača, Marka Juriča, te čitav niz drugih bivših članova HNiP-a, kada su zadnji put bili na Skupštini, kad su dobili poziv za Skupštinu, znaju li kad je bilo tko i bilo kada zadnji put nešto uradio u ime HNiP-a, imaju li saznanja o financijskom poslovanju udruge te što je najvažnije kada su i na kojoj Skupštini donijeli odluku o izmjenama Statuta, kojima se briše Tajništvo kao glavni organ upravljanja udrugom?

Odgovori će potvrditi sve što sam naveo.

Zbog toga sama jutros o istom, u kraćoj verziji obavijestio nekolicinu ministara u Vladi Republike Hrvatske, ministra Lovru Kuščevića, ministra Gorana Marića, potpredsjednike Sabora Milijana Brkića i Božu Petrova, te saborske zastupnike Hrvoja Zekanovića, Zlataka Hasanbegovića, Brunu Esih, Stevu Culeja, Davora Ivu Stiera i Miru Kovača kako bi imali saznanja koja su nužna u ovome postupku odlučivanja, a prije glasovanja u Saboru.

Jer, krajnje bi bilo vrijeme ljude koji se služe neviđenim prljavštinama početi sankcionirati i na taj način preventivno stvarati atmosferu poželjne razvojne klime u Hrvatskoj, a ne ih nagrađivati za svinjarije koje su uradili i o kojima postoji toliko relevantnih dokaza i činjenica, te toliko svjedoka.

Umjesto da je Vlada kao izvršni nositelj vlasništva nad HRT-om ispitala uvjete i razloge profesionalnog napredovanja i imenovanja Katje Kušec na mjesto glavne urednice Prvog programa HTV-a u konetkstu svega navedenoga o čemu rukovodstvo HRT–a ima informacije, kao i pripadajuća javnost jer smo o tome, ne smao ja, više puta pisali u hrvatskim medijima, Vlada svojom odlukom i prijedlogom Saboru zapravo potvrđuje i afirmira isplativost i poželjnost destruktivnog i opasnog djelovanja u javnome prostoru, imenujući sporne osobe, kao u ovome slučaju Kušec na vrlo značajne pozicije utjecaja na medijski prostor. To je i u slučaju neznanja, i u slučaju namjere, odluka s nesagledivim i ružnim posljedicama na opće stanje društvene kulture i nacionalnog duha, te elementarnih vrjednota hrvatskoga društva.

Marko Ljubić/ProjektVelebit

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari