Connect with us

Predsjednička kandidatura Kolinde Grabar Kitarević, neka zasad bude naša mala tajna

Objavljeno

-

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, komentirajući visokog rejting Kolinde Grabara Kitarević kao potencijalne kandidatkinje HDZ-a za predsjednicu Hrvatske, kazao je kako Grabar Kitarović “bez da je rekla ‘A’ već ima visoki rejting”, dodavši da će HDZ svojeg predsjedničkog kandidata objaviti nekoliko dana prije ili poslije izbora za EU parlament.

kolinda_519770S1

U sklopu redovitog mjesečnog istraživanja agencije Promocija plus o društvenim i političkim preferencijama CRO Demoskop, koje je provedeno prva tri dana u travnju, za HRT su ispitivane preferencije kandidata za predsjednika Republike Hrvatske, a na drugom je mjestu Kolinda Grabar Kitarović sa 27,2 posto.

Komentirajući u Splitu novinarima taj visoki rejting Karamarko je izjavio kako gospođa Kolinda Grabar Kitarović “bez da je rekla ‘A’ već ima visoki rejting“.

Ponovio je da će HDZ svojeg kandidata za predsjednika Republike objaviti nekoliko dana prije ili poslije izbora za EU parlament, koji će se održati 25. svibnja.

„Što se nje tiče, ona je uvaženi i vrlo uspješni član HDZ-a“, dodao je.

Na novinarski upit je li s Kolindom Grabar Kitarović već razgovarao glede predsjedničke kandidature, Karmarko je kazao: „Pustimo sad to, neka ostanu naše male stranačke tajne“.

Zamoljen za komentar izjave predsjednika Uprave mađarskog MOL-a Zsolta Hernadia kako ga još nitko od istražitelja iz Hrvatske nije kontaktirao, Karamarko je rekao dao mu je to teško komentirati jer ne zna jesu li ili nisu bili kontakti s Hernadijem

„To je pitanje za državnog odvjetnika, bivšega i budućega“, dodao je.

Karamarko je također rekao da mu je teško komentirati i Hernadijevo objašnjenje nastanka snimka (sa Sanadrom) u jednom zagrebačkom restoranu. „To netko drugi treba utvrditi“, zaključuo je.

Predsjednik HDZ-a Karamarko je u Splitu sudjelovali na radnom sastanku HDZ-ovig dužnosnika iz dalmatinskih županija.

politika+

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari