Vučić napao američkog ministra obrane zbog službene izjave da je Oluja veličanstven pothvat!

8
Foto: Flickr by Jim Mattis, MORH

“Slijedeći mjesec obilježava se 22 godine operacije po imenu ‘Oluja’, operacije koja se proučava u američkoj vojsci kao primjer kako dobro vođena vojna snaga, dobro obučena, dobro opremljena i s dobrim političkim vodstvom može promijeniti tok povijesti. Čast nam je što ste ovdje s nama zbog vaše uloge u toj operaciji”, rekao je američki ministar obrane Mattis svom hrvatskom kolegi Damiru Krstičeviću, a objavilo američko Ministarstvo obrane. Damir Krstičević je bio jedan od ključnih operativnih zapovjednika Oluja koji je sa svojom postrojbom među prvima ušao u hrvatski grad Knin, sjedište pobunjenih Srba iz Hrvatske.

To je jako zasmetalo predsjednika Srbije Aleksandara Vučić koji je došao u posjet Washingtonu, gdje će se između ostaloga sresti s Mike Penceom. Vučić je izjavio u Washingtonu da mu je “užasno žao” zbog izjave američkog ministra obrane Jamesa Mattisa po kojem je hrvatska vojno-redarstvena akcija “Oluja” bila “veličanstven pothvat”.

Vučić je komentirao izjavu Mattisa koju je američki ministar dao tokom susreta sa svojim hrvatskim kolegom Damirom Krstičevićem prije nekoliko dana u Pentagonu, piše balkans.aljzeera.net

Vučić je poručio da “neće nikada pristati na to da su ubijanje i progon srpskih civila neko veličanstveno delo”.

“Užasno mi je žao što je do takve izjave došlo, jer smatram da nema što da bude pohvaljeno u akciji ‘Oluja’, pošto je u njoj ubijeno više od 2.000 običnih ljudi, starih i djece”, rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, “raketirane su kolone izbjeglica kod Bosanskog Petrovca, čak ne na teritoriji tadašnje Hrvatske ili tzv. Republike srpske Krajine”.

“Ako se neko hvali rezultatom da je protjerao 250.000 ljudi sa svog ognjišta, nekoliko tisuća pobio (?), tu nešto nije u redu. Na svakom mjestu ću o tome govoriti i ničega se ne sramim”, naglasio je Vučić.

“Da ne govorim da sumnjam da bilo tko može da kaže da su Varivode slučaj kojim može bilo tko se ponositi. Nisu znali od tolike moći što će, pa su ubijali, pošto su ubili starce, muškarce i žene, krave, svinje i sve drugo da ništa živo ne ostane. Pošto su valjda i krave i svinje smatrali Srbima, ma kako to nekome sumanuto zvučalo”, rekao je predsjednik Srbije novinarima.

Podsjetio je kako je “stav Republike Srbije ostao da je to jedan od najtužnijih dana u srpskoj povijesti”.

Povratak starog savezništva SAD-a i Hrvatske

facebook komentari

 • Agromentum

  Ono što se na tlu Hrvatske dogodilo nije nikakva srpska, nego hrvatska povijest.

 • Walter Kovacic

  TEŠKO JE BITI GUBITNIK, ali što možeš Vučiću, takav si se rodio…

 • Dusko Besenic

  Istina boli, a tek kada stigne trenutak cjelovite istine?!!

 • Franjo Gašo

  Zečevi bre pobegli pred naoružanom i moćnom Hrvatskom Vojskom. Samo gde nađe bre lažov 2000-tisuće ubijenih. Laž im je daleko najjače srpsko oružje. U laži su se rodili u laži žive i u lazi će umrijeti, bijedo.

 • Istina

  Dogodine će biti i puno više žrtava nego ove godine, a da ne govorimo o koliko će žrtava Vučić govoriti za 10 ili više godina. Za ovih 70-ak godina nakon II. svijetskog rata broj srpskih žrtava iz II. svijetskog rata se povećao najmanje za 1000 puta. Za neki sljedećih 70-ak godina možda se broj ubijenih Srba u Oluji popne i na 2 milijuna. Što je to milijun za Srbe.

 • EMINƎM

  😉 I baka Danica je bila civil, ali naoružana s mitraljezom i “šrafcigerom” borila se do posljednjeg metka kojeg je na kraju zasluženo i dobila

 • Omnes Omnibus

  “Misah grize, ali po tlu gmize”

 • Zdravko Sondic

  Kako tog nesretnika nije sram govoriti neistine kad je i sam krivac o iseljavanju Srba koji
  nisunisu zeljeli Hrvatsku drzavu. Sam je govorio po raznim srpskim skupovima da Glina
  nece nikada biti Hrvatska.Samo lazi do lazi jer to je njihova istina i necasna povjest.Tu
  treba reagirati nasa drzava sa nasom predsjednicom jer to je nedopustivo koliko taj
  Vucic laze. Taj vise laze nego njihov veliki voda i ucitelj Dobrisa Cosic.Pokojni pred.
  Franjo Tudman im je dobro odgovorio, da oni koji niisu uprljali ruke u krvi slobodno
  mogu ostati u Hrvatskoj kao svojoj Domovini.Hrvatska je sprecila jos veci genocid nego
  Srebrenica kada je sa vojskom BiH napravila vojnu akciju do Banja Luke. O tomu Vucic
  ne prica u Americi i da je bio genocid u Srebrenici.To je sve za njega laz jer Srbi su
  nebeski narod.