Connect with us

Iz Svijeta

Vučić napao američkog ministra obrane zbog službene izjave da je Oluja veličanstven pothvat!

Objavljeno

-

“Slijedeći mjesec obilježava se 22 godine operacije po imenu ‘Oluja’, operacije koja se proučava u američkoj vojsci kao primjer kako dobro vođena vojna snaga, dobro obučena, dobro opremljena i s dobrim političkim vodstvom može promijeniti tok povijesti. Čast nam je što ste ovdje s nama zbog vaše uloge u toj operaciji”, rekao je američki ministar obrane Mattis svom hrvatskom kolegi Damiru Krstičeviću, a objavilo američko Ministarstvo obrane. Damir Krstičević je bio jedan od ključnih operativnih zapovjednika Oluja koji je sa svojom postrojbom među prvima ušao u hrvatski grad Knin, sjedište pobunjenih Srba iz Hrvatske.

To je jako zasmetalo predsjednika Srbije Aleksandara Vučić koji je došao u posjet Washingtonu, gdje će se između ostaloga sresti s Mike Penceom. Vučić je izjavio u Washingtonu da mu je “užasno žao” zbog izjave američkog ministra obrane Jamesa Mattisa po kojem je hrvatska vojno-redarstvena akcija “Oluja” bila “veličanstven pothvat”.

Vučić je komentirao izjavu Mattisa koju je američki ministar dao tokom susreta sa svojim hrvatskim kolegom Damirom Krstičevićem prije nekoliko dana u Pentagonu, piše balkans.aljzeera.net

Vučić je poručio da “neće nikada pristati na to da su ubijanje i progon srpskih civila neko veličanstveno delo”.

“Užasno mi je žao što je do takve izjave došlo, jer smatram da nema što da bude pohvaljeno u akciji ‘Oluja’, pošto je u njoj ubijeno više od 2.000 običnih ljudi, starih i djece”, rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, “raketirane su kolone izbjeglica kod Bosanskog Petrovca, čak ne na teritoriji tadašnje Hrvatske ili tzv. Republike srpske Krajine”.

“Ako se neko hvali rezultatom da je protjerao 250.000 ljudi sa svog ognjišta, nekoliko tisuća pobio (?), tu nešto nije u redu. Na svakom mjestu ću o tome govoriti i ničega se ne sramim”, naglasio je Vučić.

“Da ne govorim da sumnjam da bilo tko može da kaže da su Varivode slučaj kojim može bilo tko se ponositi. Nisu znali od tolike moći što će, pa su ubijali, pošto su ubili starce, muškarce i žene, krave, svinje i sve drugo da ništa živo ne ostane. Pošto su valjda i krave i svinje smatrali Srbima, ma kako to nekome sumanuto zvučalo”, rekao je predsjednik Srbije novinarima.

Podsjetio je kako je “stav Republike Srbije ostao da je to jedan od najtužnijih dana u srpskoj povijesti”.

Povratak starog savezništva SAD-a i Hrvatske

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari