Connect with us

Politika

Plenković: Ukupno smo u plusu, u odnosu na plaćenu EU članarinu 14,5 milijardi eura

Objavljeno

-

Foto: Hina

U tijeku je sjednica Vlade RH. Očekuje se odluka o pribavljanju nefinancijske imovine Ministarstva zdravstva nabavom dvaju plovila – mobilnih brodica-ljekarni s medicinskom i uredskom opremom te softverom, iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Premijer se na početku sjednice osvrnuo na događanja u proteklom radnom tjednu.

Zahvaljujem potpredsjedniku Vlade i ministru Medvedu na organizaciji cijeloga događaja, koji je, kao i uvijek – bio dostojanstven, rekao je.

Ovu smo akciju upotpunili s prvim preletom tri Rafalea, dva su nadletjeli cijelu kontinentalnu Hrvatsku, a jedna je letio od Zagreba prema Istri i jugu Hrvatske, kazao je.

Jučer su potpredsjednici Vlade Božinović i Anušić položili vijence i zapalili svijeće za poginulih 12 hrvatskih redarstvenika u Borovu selu, dodao je Plenković, prenosi HRT

Plenković je povodom Praznika rada naglasio kako su radnici doprinijeli brzom oporavku Hrvatske.

– Obilježili smo i Međunarodni praznik rada prvog svibnja. Poslali smo poruke i čestitke hrvatskim radnicama i radnicima. Kazali smo kako su upravo oni svojim angažmanom doprinijeli vrlo brzom oporavku Hrvatske. Naglasili smo značaj sustavnog, kvalitetnog, iskrenog i otvorenog partnerskog dijaloga kojeg imamo sa sindikatima, rekao je.

Smatramo da je socijalni dijalog okosnica upravljanja procesima koje se odnose na tržište rada, politiku plaća, sigurnija radna mjesta i poslovno okruženje, dodao je.

Premijer je ustvrdio kako su tvrdnje oporbe da je inflacija pojela rast plaća – netočne.

Podsjetnik na netočnu tezu opozicije da je inflacija pojela rast plaća. To nije točno. Plaće su rasle višestruko brže od cijena. Unatoč inflaciji, u našem mandatu su realno porasle 30 posto, kazao je.

Prve procjene inflacije za travanj su 3,7 posto što znači da bilježimo kontinuirani trend pada inflacije, dodao je.

“Mađarska, Rumunjska, Češka, Slovačka i Poljska imaju sada veću stopu inflacije, napomenuo je.

“Ukupno smo u plusu, u odnosu na plaćenu EU članarinu, 14,5 milijardi eura, u ovih deset godina koliko smo članica”, naveo je premijer.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas